ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία δίνει "ανάσα" στους εκπαιδευτικούς ΠΕ87.02- Νσσηλευτικής και ΤΕΟΙ.30-Βοηθοί Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων

Δημοσίευση: 19/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, προς ψήφιση , στη Βουλή λύνεται λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα   ίσης αντιμετώπισης των υποψηφίων εκπαιδευτικών ΠΕ87.02- Νοσηλευτικής και ΤΕΟΙ.30-Βοηθοί Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων κατά τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι:

  • Η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ87.02- Νοσηλευτικής, που προσλαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 165 του ν. 4763/2020 (Α’254) ως προσωρινοί αναπληρωτές, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Σχολικούς Νοσηλευτές του κλάδου ΠΕ25, θα προσμετράται και στον κλάδο ΠΕ25 κατά την κατάρτιση των αξιολογικών πινάκων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).
  •  Αντιστοίχως,  η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών του κλάδου ΤΕΟΙ.30-Βοηθοί Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων, που προσλαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 102 του ν. 4790/2021 (Α’48) ως προσωρινοί αναπληρωτές, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) του κλάδου ΔΕΟΙ-Ε.Β.Π., θα προσμετράται και στον κλάδο ΔΕΟΙ-Ε.Β.Π. κατά την κατάρτιση των αντίστοιχων αξιολογικών πινάκων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την τροπολογία (Άρθρο 1 και 2)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.