ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Αυτισμός: Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

4μηνο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
Δημοσίευση: 19/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εξελίξεις στον τομέα των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος είναι εντυπωσιακές κατά τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς, από την αιτιολογία και τη διάγνωση έως την αντιμετώπιση.

Σήμερα η πρώιμη διάγνωση είναι εφικτή και η αναγνώριση ολοένα και περισσότερων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ηπιότερων μορφών συμπτωματολογίας είναι γεγονός.

Παράλληλα, το εύρος και η πολυπλοκότητα των ιδιαίτερων ατομικών αναγκών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για συνεχή και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης όσο και των γονέων.

Το Πρόγραμμα «Αυτισμός: Συμπτώματα και Αντιμετώπιση» σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να προσφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις σχετικά με τον αυτισμό, αλλά και να παρουσιάσει αντίστοιχες πρακτικές δεξιότητες.

Αποβλέπει στην εξοικείωση των εκπαιδευoμένων με τις διάφορες θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση αυτής της τόσο πολύπλοκης διαταραχής, με θεωρητικές αναφορές και πλήθος κλινικών παραδειγμάτων.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει οργανωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και ειδικούς, αλλά και σε κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως γνώση του αυτισμού, να κατανοήσει σε βάθος πώς και γιατί οι αυτιστικοί, είτε είναι παιδιά είτε έφηβοι είτε ενήλικες, σκέφτονται και λειτουργούν με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: «Προληπτικές παρεμβάσεις στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων» με εισηγήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαζαράτου Ελένη.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή, τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από τον χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.

Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς και ειδικούς θεραπευτές, με σκοπό να το αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αυτισμό, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο που προβληματίζεται και αναζητά επιστημονικές πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει το πολύπλοκο αίνιγμα του αυτισμού.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαζαράτου Ελένη, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 23/05/2022.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/autismos-sumptwmata-kai-antimetwpish

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ