ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ86) στο υπουργείο Παιδείας και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 21/04/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), με εγκύκλιο,  καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου Πληροφορικής (ΠΕ86) που επιθυμούν να αποσπαστούν:

  • στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων Υποδομών και Εξετάσεων και στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ (συνολικά
  • έως 20 θέσεις),
  • σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (έως 4 θέσεις ανά Περιφερειακή Διεύθυνση) με καθήκοντα την ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών πληροφορικής σε συνεργασία με τις ανωτέρω Γενικές Διευθύνσεις,

να υποβάλουν αίτηση από 26/4/2022 έως και 6/5/2022 και ώρα 15:00.

Σχόλια (7)

 
Πέτρος
28 Απρ 2022 00:26

έχουν απαξιώσει πολύ τον ΠΕ86. νομίζουν ότι είναι ΠΕ με ίδια ύλη και πεδίο σταθερό στο χρόνο ενώ συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές κάθε πενταετία.
Και θέλουν τους καλύτερους με μισθούς καθηγητή !!!!! που είναι από τα κακώς αμειβόμενα επαγγέλματα του Δημόσιου τομέα σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.

Ψάχνουν για άτομα που κάποια ανάγκη θα τους σπρώξει εκεί όχι αυτοβούλως με τέτοιες αμοιβές

 
Σοβαρά τώρα;
27 Απρ 2022 18:40

Ποιος θα είναι τόσο ανόητος αν έχει τέτοια προσόντα να είναι στην εκπαίδευση; Οι senior συνάδελφοι με τέτοια προσόντα παίρνουν εκπαιδευτική άδεια και μισθοδοτούνται με μισθούς άνω των 70000 ευρώ το χρόνο. Αναρωτήθηκε κάνεις από τους υπεύθυνους, ποιος ο λόγος να έρθει κάποιος στο υπουργείο τη στιγμή και που οι ήδη υπάρχοντες υπάλληλοι πληροφορικής φεύγουν;

 
Πόση αλήθεια αντέχεις;
23 Απρ 2022 22:15

Βρίσκουν, αλλά λίγους. Πριν 10 χρόνια ίσως έβρισκε περισσότερους, πλέον είναι πολύ δύσκολο. Το τρέχον σχολ. έτος π.χ. βρεθήκαν 12 άτομα.
Πόση αλήθεια αντέχουμε όμως πραγματικά;
α) Όσοι έχουν πραγματικά αυτά τα προσόντα και είχαν την δυνατότητα, την έχουν κάνει με "ελαφρά πηδηματάκια" την προηγούμενη 10ετία κυρίως για το εξωτερικό. Όσοι τα έχουν και βρίσκονται ακόμα εδώ βρίσκουν σίγουρα αποδοτικότερους τρόπους να τα αξιοποιήσουν.
β) Οι ΠΕ86 πλέον είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνω των 40, επομένως ολοένα και μειώνεται η πιθανότητα να βρεθούν οι "ρομαντικοί" της υπόθεσης. Οι περισσότεροι προτιμούν πλέον τις διοικητικές θέσεις (που είναι και αποδοτικότερες μισθολογικά), παρά τον κώδικα.
γ) Οι κοιτίδες των "ρομαντικών", δηλ. τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ απαξιώθηκαν σταδιακά. Αρχικά με την κατάργηση του επιδόματος και στη συνέχεια με την κατάργηση των τεχνικών υπευθύνων και των πλεονεκτημάτων των θέσεων αυτών (π.χ. θερινές διακοπές). Εντέλει τους έκαναν απλά υπαλλήλους των ΔΔΕ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα είτε να υπολειτουργούν, είτε να είναι τελείως ανύπαρκτα.
δ) Ακόμη και οι "εκλωβισμένοι" (λόγω των ανύπαρκτων μεταθέσεων εδώ και πολλά χρόνια) μπορούν και παίρνουν απόσπαση στον τόπο συμφερόντων τους με αρκετή ευκολία, επομένως δεν περιμένουν αυτές τις θέσεις.
ε) Αν το υπουργείο θέλει πραγματικά να υποστηρίξει αυτές τις εφαρμογές, ας κάνει είτε μετατάξεις, είτε νέους διορισμούς, είτε ένα μείγμα από αυτές.

 
@pakis
22 Απρ 2022 13:35

Μιλάει για απόσπαση! χωρίς κανένα επιμισθιο. Γι' αυτό κάθε τρεις και λιγο βγάζουν την ανακοίνωση. Δεν βρίσκουν κανένα.

 
Προς κάθε ενδιαφερόμενο
22 Απρ 2022 00:26

Να φτιάξουν κάνα νεο Αθηνά στην ΠΔΕ λοιπόν ... Σε κάνα δίμηνο το πολύ όμως γιατί έρχονται και τοποθετήσεις

 
pakis
21 Απρ 2022 21:16

Ήθελα να μάθω τι μισθό δίνουν άραγε ;
Τα προσόντα που ζητάνε είναι εξειδικεύσεις χρόνων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ