ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σοβαρό Λάθος στην Πλατφόρμα για την Αίτηση των Συμβούλων

Δημοσίευση: 26/04/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητό esos υπάρχει και άλλο σημαντικό λάθος στην Πλατφόρμα για την Αίτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Δεν προσμετρά ως Διδακτικό έργο τη θητεία υποψήφιου ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Ενώ προσμετρά ως Διδακτικό έργο τη θητεία Διευθυντή σχολείου, Προϊσταμένου Μονοθέσιου ΔΣ ή Νηπιαγωγείου δεν προσμετρά τη θητεία υποψήφιου ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ σε ελληνικό σχολείο του εξωτερικού.

Το διασταύρωσα και είναι το λογισμικό της Πλατφόρμας που έχει ρυθμιστεί έτσι. Η απάντηση ενός αρμόδιου ήταν ότι ο νόμος 4823 στο άρθρο 4 δεν συμπεριλαμβάνει τη θητεία ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στο Διδακτικό έργο.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο χρειάζεται τροποποιητική εγκύκλιος για τον ίδιο το Νόμο. Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός που δίδασκε για 5 χρόνια σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, δεν έκανε διδακτικό έργο, ενώ ένας Προϊσταμενος Μονοθέσιου έκανε.

Αυτό είναι τεράστια αδικία και επειδή το διδακτικό έργο μοριοδοτείται υψηλά και μάλιστα έχει και κόφτη τα 8 έτη, φαντάζομαι ότι οι ενστάσεις και οι Προσφυγές στα Δικαστήρια θα είναι πάρα πολλές.

Σας ζητώ να μεριμνήσετε μιλώντας με τα ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία-αβλεψία και αν είναι θέμα του νόμου να διορθωθεί-συμπληρωθεί και ο νόμος.

Ι.Λ.

Σχόλια (14)

 
ΠΕ19
27 Απρ 2022 21:25

@Κατερίνα
Αν είχατε κάνει μάθημα (αυτοδύναμα όχι εργαστήρια) σε ΑΕΙ κατά τη διάρκεια της απόσπασής σας φυσικά και αναγνωρίζεται ως αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ (0.5 ανά εξάμηνο) αν πάλι κατά την απόσπασή σας είχατε διοικητικό έργο λαμβάνετε το 0.25/ετος της απόσπασης σε φορείς. Χρειάζεται διευκρίνηση αν, μπορείτε να τα πάρετε και τα 2 μαζί (κατά την άποψη μου γιατί όχι 1.25 αντί για 1 μόριο τη χρονιά)απλά είναι μόνο για 2 χρόνια εκτός φυσικά και κάνατε αυτόνομο μάθημα και άλλα χρόνια σε ΑΕΙ που τότε το πράμα ταβανιάζει. Απλά για να δικαιολογείται 100% αυτόνομη διδασκαλία θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι όμοιοι με την απαραίτητη προϋπηρεσία για πρόσληψη ως μέλος ΔΕΠ (δηλαδή αυτόνομο διδακτικό έργο μετά την λήψη του Διδακτορικού Διπλώματος πλην εξαιρέσεων όπως ΑΣΚΤ , κλπ).

 
Βασική εκπαίδευση όχι ακαδημαϊκή έρευνα
27 Απρ 2022 15:03

Έχει αποκλειστεί μια ολόκληρη γενιά εκπαιδευτικών και αυτό φαίνεται στις τάξεις, όχι στα δεκάδες (σχετικά και μη) μεταπτυχιακά ή δημοσιεύσεις.

Άλλωστε, οι καθηγητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν είναι ερευνητές πανεπιστημίου ούτε είναι αυτή η αποστολή τους! Απευθύνονται σε παιδιά 12 έως 18 ετών και στόχος είναι η βασική ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ Εκπαίδευση.

Τυπικά προσόντα καλό να υπάρχουν (πχ. ένα μεταπτυχιακό ή παιδαγωγική επιμόρφωση), προηγείται όμως η επαφή με τη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία - πόσοι νέοι καθηγητές, κάτω των 40 ετών, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις Συμβούλων;

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
27 Απρ 2022 14:26

@Περί συνεδρίων

Είναι διεθνές.

 
Περί συνεδρίων
27 Απρ 2022 09:22

Η διάκριση είναι δύσκολη. Το "Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο" γίνεται στα αγγλικά, οι μισοί σύνεδροι είναι έλληνες του εξωτερικού και παρουσιάζουν εργασίες τους και ξένοι επιστήμονες από ένα σωρό χώρες. Είναι ελληνικό ή διεθνές;

 
ΛΑΘΟΣ
27 Απρ 2022 08:36

Η μοριοδότηση των θέσεων αντιστοιχεί σε θέσεις καθηγητών πανεπιστημίων. Ποια η ουσία; Τι αναζητούμε; Τι πραγματικά προσόντα πρεπει να έχει ένας υποψήφιος ώστε να ασκήσει τα καθήκοντα της θέσης για την οποία ενδιαφέρεται; Τι σημασία έχουν όλα αυτά αν δεν υπάρχει ουσιαστική αντίληψη της πραγματικότητας στην εκπαιδευτική πρακτική, αν δεν υπάρχει γνώση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας κλπ;

 
Ι.Κ.
26 Απρ 2022 22:49

@Κατερίνα
Ερώτημα επειδή δεν το γνωρίζω. Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας που αποσπάται για ένα χρόνο σε ΑΕΙ για την παροχή διδακτικού έργου λαμβάνει ή όχι τη μοριοδότηση που αναφέρει ο νόμος ως "Άσκηση αυτοδύναμου διδακτικού έργου σε Α.Ε.Ι., Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.), Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.)"; Τι σημαίνει "αυτοδύναμο διδακτικό έργο";

 
Κατερίνα
26 Απρ 2022 21:52

Έκανα εισηγήσεις σε συνέδριο στη Γερμανία στα αγγλικά, το οποία στο επίσημο πρόγραμμα δεν ονομαζόταν διεθνές, αλλά γερμανικό. Μπορώ να το βαλω στα διεθνή συνέδρια ή είναι ανένταχτο και έτσι θα λάβω 0 μόρια ; Μια φίλη μου έκανε εισήγηση σε Παγκύπριο συνέδριο. Θα το τοποθετήσει στα ελληνικά συνέδρια λόγω ελληνικής γλώσσας, στα διεθνή ή πουθενά; Επειδή η Κύπρος είναι άλλη χώρα θα λάβει μηδενικά μόρια; Κάθε μη ελληνικό συνέδριο είναι διεθνές; Π. χ. Το γερμανικό συνέδριο είναι διεθνές; Το κυπριακό συνέδριο (μη ελλαδικό) είναι και μη ελληνικό; Τι είδους κριτήρια νομίζετε ότι πρέπει να εφαρμόσουν τα συμβούλια κρίσης στον χαρακτηρισμό των εισηγήσεων συνεδρίων; Ποιος μπορεί να δώσει διευκρινίσεις;

 
ΣΣ
26 Απρ 2022 18:31

Όχι δεν το λέει ο νόμος. Ο νομος λέει παρ. 4 αρθ. στ ότι διδακτικό είναι το έργο σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δ/θμιας και φυσικά σε αυτές περιλαμβάνονται και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

 
Απορίας άξιον.
26 Απρ 2022 17:18

Απορίας άξιον το να φαίνεται σε κάποια/κάποιον περίεργο το ότι ο Προϊστάμενος μονοθεσίου ασκεί διδακτικό έργο. Έχει δουλέψει ποτέ σε μονοθέσιο για να ξέρει; Και τι σημαίνει ακριβώς "Υπεύθυνος Τμήματος μητρικής Γλώσσας; Είχε και βοηθούς;

 
Κατερίνα
26 Απρ 2022 16:29

Θα ήθελα να ζητήσω παρέμβαση από το esos για τη συμπερίληψη στην πλατφόρμα και συγκεκριμένα στο πεδίο ΠΡΟΣΗΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ της απόσπασης σε ΑΕΙ και αφορά όσους υπηρέτησαν σε πανεπιστήμια και το έργο τους αναγνωρίστηκε (με ΦΕΚ) ως διδακτικό έργο. Ως αυτοδύναμο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ δεν αναγνωρίζεται, ως διδακτικό έργο δεν αναγνωρίζεται!!!!!
Που ακριβώς λοιπόν πρέπει κάποιος να το βάλει;
Αναγνωρίζεται ως διδακτικό η υπηρέτηση σε τόσους άλλους φορείς του υπουργείου και όχι σε ΑΕΙ.
Το θεωρώ κατάφωρη αδικία και ήρθε η ώρα για δικαστική διεκδίκηση!

 
Στράτος
26 Απρ 2022 12:58

@Εκδοτικοί οίκοι για πρακτικά συνεδρίων;
Χωρίς πληροφόρηση επίσημη, προσωπική εκτίμηση αναφέρω.
Προφανώς είναι ο φορέας διοργάνωσης του συνεδρίου που εκδίδει και τα πρακτικά. Πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κάνει αναζήτηση του ISBN ή ISSN που υπάρχει στα πρακτικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που χορηγεί τους αριθμούς και να βρει εκεί πως ακριβώς είναι καταγεγραμμένο το όνομα του εκδότη των Πρακτικών. Αυτό το όνομα μπορεί να εισάγει στο πεδίο της πλατφόρμας όπου ζητείται.
Προφανώς και τα μέλη των Συμβουλίων κάνουν διασταυρώσεις των ISBN και ISSN μέσω της επίσημης αυτής σελίδας οπότε θα μπορούν να δούνε ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα πρακτικά.

 
Ασ
26 Απρ 2022 12:25

Καλή τύχη στα δικαστήρια (χαμένος από χέρι αφού το λέει ο νόμος).

 
Εκδοτικοί οίκοι για πρακτικά συνεδρίων;
26 Απρ 2022 12:24

Τελικά οι εκδοτικοί οίκοι για τα πρακτικά συνεδρίων είναι οι φορείς που διοργανώνουν τα συνέδρια με κριτές;

 
Γιωργος
26 Απρ 2022 11:26

Αρλουμπολογιες απο την αρλουμπολγο ούτε η ίδια δεν θα την θυμαται

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.