ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων στην κατάταξη του Center for World University Rankings- CWUR

Δημοσίευση: 28/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατάταξης του Κέντρου Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων- Center for World University Rankings (CWUR) για το έτος 2022-23, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 4η θέση σε εθνικό επίπεδο και την 709η θέση παγκοσμίως μεταξύ 2.000 πανεπιστημίων, τα οποία ξεχώρισαν από 19.788 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στην 670η θέση παγκοσμίως στον τομέα της ερευνητικής επίδοσης.

Η κατάταξη αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα, καθώς το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων (CWUR) δημοσιεύει τη μοναδική παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων που μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων εστιάζουν στους εξής τομείς: ποιότητα εκπαίδευσης, επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων, διακρίσεις, έπαθλα και βραβεία καθηγητών και ερευνητών, ερευνητική επίδοση.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε το αρχείο της κατάταξης: https://cwur.org/2022-23.php.

Από την Πρυτανεία

Σχόλια (2)

 
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
30 Απρ 2022 21:27

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σαφώς είναι αξιόλογο και η πολιτεία οφείλει να το ενισχύσει ως flagship university στην Ήπειρο και όλη τη ΒΔ Ελλάδα.

Δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει ακόμη ο αναγκαίος ανασχεδιασμός του ακαδημαϊκού χάρτη ώστε τα βιώσιμα Πανεπιστήμια στην ελληνική περιφέρεια να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, σε Σχολές στελεχωμένες με νέους καθηγητές και ερευνητές.

 
αντικειμενικά κριτήρια??
29 Απρ 2022 17:55

τι να μας πει η διεθνής κατάταξη, αντικειμενικά κριτήρια έχει η ΕΘΑΑΕ που παρουσιάζει το Παν. Ιωαννίνων χαμηλά στην κατάταξη.
Κρίμα γιατί με την οικονομική σκοπιμότητα της μείωσης του ποσού που διατίθεται από το υπουργείο ακυρώνεται ένας θεσμός.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ