ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση για περικοπή της εξεταστέας ύλης , μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί τις ΕΛΜΕ "να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τα σοβαρότατα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν"
Δημοσίευση: 03/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πανελλαδική κινητοποίηση για τις 11 Μαΐου με αιτήματα την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, έχει προγραμματίσει η ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ στη 1μμ και την ίδια ώρα οι ΕΛΜΕ θα οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ κηρύσσει  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12πμ-2μμ).

Τις αμέσως επόμενες ημέρες μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα βρεθούν σε περιφερειακές πόλεις, προκειμένου να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις αυτές.

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί  τις ΕΛΜΕ "να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τα σοβαρότατα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν από την απαράδεκτη αναλγησία του ΥΠΑΙΘ".

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε θέσει επιτακτικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαιότητα για μείωση της ύλης και μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών τμημάτων υπολειτούργησε λόγω του παράλογου υγειονομικού πρωτοκόλλου, που προέβλεπε το κλείσιμο του τμήματος, μόνο εάν νοσούσε  ταυτόχρονα το 50% των μαθητών/τριών +1. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες τμήματα υπολειτουργούσαν, αφού οι ασθενείς μαθητές/τριες προσέγγιζαν, αλλά δεν άγγιζαν το παραπάνω όριο.

Επιπροσθέτως, πολλά περισσότερα παιδιά υποχρεώθηκαν να χάσουν τα μαθήματά τους, προκειμένου να υποβληθούν σε αλλεπάλληλα rapid tests στις Δημόσιες Δομές, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης κρουσμάτων που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας. Είναι λοιπόν προφανές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξήχθη μετ’ εμποδίων και κάθε άλλο παρά φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σχολική χρονιά.

Οι παραπάνω διαδικασίες προσέθεσαν νέα μαθησιακά κενά στα έτσι κι αλλιώς υφιστάμενα λόγω της 8μηνης τηλεκπαίδευσης των προηγούμενων ετών.

Το υπουργείο όφειλε να λάβει υπόψη του τόσο τις χιλιάδες ώρες που χάθηκαν λόγω των παραπάνω διαδικασιών όσο τις τεράστιες ψυχοκοινωνικές συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά μας, συνέπειες που διεθνείς φορείς όπως η UNESCO και η UNISEF έχουν επισημάνει.

Ωστόσο, η πολιτική  ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδεικνύει για μία ακόμα φορά την αδιαφορία και την αναλγησία της απέναντι στην πιο πολύπαθη γενιά μαθητών και μαθητριών. Αρνείται να αναστείλει την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ και  όχι μόνο δεν μείωσε την διδακτέα ύλη, αλλά σε κάποια μαθήματα την αύξησε. Στην πρόσφατη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση της ύλης και ότι θα εφαρμοστούν τόσο η τράπεζα θεμάτων όσο και η ΕΒΕ, αποδεικνύοντας για  μία ακόμη φορά την άγνοιά τους για τη σχολική πραγματικότητα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μαΐου με αιτήματα την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ στη 1μμ και την ίδια ώρα οι ΕΛΜΕ θα οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12πμ-2μμ). Τις αμέσως επόμενες ημέρες μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα βρεθούν σε περιφερειακές πόλεις, προκειμένου να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις αυτές.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τα σοβαρότατα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν από την απαράδεκτη αναλγησία του ΥΠΑΙΘ.

Σχόλια (7)

 
Κωνσταντίνος
04 Μάιος 2022 20:10

Μέχρι τώρα είχαμε φοιτητές χωρίς ΕΒΕ και τώρα με ΕΒΕ ποια η διαφορά;
Μην δεν πάρουν 4 με 5 ενοίκια περισσότερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των πόλεων που σπουδάζουν τα παιδιά;
Άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε θατη καταργήσει.
Άρα τι;
Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο με τα τόσα παιδιά που θα μείνουν εκτός σπουδών ;
Νομίζετε θα ξαναδώσουν;
Καμενα χαρτιά θα είναι και θα φταίτε εσείς.
Καταργήστε τηνΕΒΕ χθές και οποίο θέλει να προχωρήσει να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρει να τελειώσει τις σπουδές του.

 
Γιώργος
04 Μάιος 2022 20:02

Κατάργηση της ΕΒΕ εδώ και τώρα.

 
Εκπαιδευτικος
03 Μάιος 2022 20:30

Θλίψη προκαλεί η στενότητα μυαλού του υπουργείου παιδείας και η υπερογκη αύξηση ύλης ακόμα και στα κ"ατώτερα "επαλ! Τέτοια κακία και μικρονοια σε βάρος μαθητών κ εκπαιδευτικών, γονέων, δεν θα μείνει αναπάντητη! Θα πληρωθειτε στις εκλογές, το βλέπετε αλλά όταν θα συμβεί θα τρίβετε τα μάτια σάς!

 
Φ. Κώστας
03 Μάιος 2022 19:55

Ας καταλάβουν οι υποψήφιοι, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί, τα φροντιστήρια και η κοινωνία ολόκληρη ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι για όλους.

 
Μαρία
03 Μάιος 2022 17:56

Τι θα σου πει; Ο,τι είναι κατενθουσιασμένος με τα νέα προγράμματα σπουδών. Η δική μου απορία είναι στο ιεπ, τον παιδαγωγικά υπεύθυνο φορέα φορέα, κανείς δεν διαπίστωσε προβλήματα στα θέματα, οι σύμβουλοι που ήταν;

 
Αγάθη (μητέρα μαθήτριας λυκείου)
03 Μάιος 2022 15:16

Στο λύκειο της κόρης μου (Α' Λυκείου), η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα που απομένει μέχρι τις εξετάσεις είναι απαράδεκτη και έχει φορτίσει τους μαθητές με άγχος και νευρικότητα. Στα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Ιστορία οι καθηγητές αδυνατούν να ολοκληρώσουν την ύλη μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ την περίοδο αυτή προχωρούν με τέτοιους ρυθμούς, που είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν τα παιδιά το μάθημα και να αφομοιώσουν την ύλη. Επίσης, οι μαθητές το διάστημα αυτό στερούνται ώρες από άλλα χρήσιμα μαθήματα, όπως η φυσική αγωγή, γιατί οι ώρες αυτές διατίθενται για συμπλήρωση της ύλης άλλων μαθημάτων.

 
Κύριε Πρωθυπουργέ
03 Μάιος 2022 11:16

Ένα μήνα πριν τις εξετάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα στους υποψηφίους του 2022 οι αριθμοί των εισακτέων στα πανεπιστήμια !!!

Αισθάνομαι ότι ζω σε τριτοκοσμική χώρα. Εξοργίζομαι από τις ανήθικες παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής της Κας Κεραμέως, πάντα και σκόπιμα πλέον στο μέσον της εκπαιδευτικής χρονιάς, στην διαδικασία αξιολόγησης των Πανελληνίων Εξετάσεων με στόχο τις μεγαλύτερες περικοπές με ευθύνη φυσικά πάντα των απροετοίμαστων υποψηφίων, τη στιγμή μάλιστα που ορθώς κατά την γνώμη μου, εφόσον έχετε την οικονομική δυνατότητα, τα δικό σας παιδί σπουδάζει ασφαλώς στο εξωτερικό.

Τι θα μας πείτε προεκλογικά για το πρόγραμμα της παιδείας;

Η καταψήφιση της κυβέρνησης στις εκλογές που έρχονται θα είναι ανάλογη της πολύ σκληρής και οριακά νόμιμης στάσης που τηρήσατε εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης στους υποψηφίους και στις οικογένειες τους.

Γονέας υποψηφίων

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ