ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.)

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 03/05/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με τα νέα    Πρωτόκολλα COVID-19 στη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

α) Τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό διδακτικό προσωπικό και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό που δεν είναι εμβολιασμένοι διενεργούν ένα rapid test εβδομαδιαίως, με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους κάθε Τρίτη.

Ειδικά για την εβδομάδα 3-6 Μαΐου, το πρώτο τεστ θα διενεργηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους την Τετάρτη 4/5/2022.

Οι υπόχρεοι της παραγράφου αυτής δηλώνουν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο edupass.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν το αποτέλεσμα του τεστ σε έντυπη μορφή.

β) Οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές δεν υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο και δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης στην πλατφόρμα edupass.gov.gr σε εβδομαδιαία βάση.

Εξαίρεση υπάρχει μόνον για τη συμμετοχή των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία προγραμμάτων σπουδών α’, β’ και γ’ κύκλου των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Μαιευτική) που πραγματοποιείται εντός νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς και σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων ή στην παροχή υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 3 της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Οι τελευταίοι δηλώνουν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο edupass.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν το αποτέλεσμα του τεστ σε έντυπη μορφή.

γ) Για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους (π.χ. εργαστήρια, αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, κυλικεία, γυμναστήρια, φοιτητικές εστίες) και τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες των Α.Ε.Ι., όπως διδασκαλία, εξετάσεις, ορκωμοσίες, συνέδρια κ.λπ. δεν θα διενεργούνται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ για τους μη εμβολιασμένους.

δ) Η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους καθώς και στους εξωτερικούς χώρους στους οποίους παρατηρείται συνωστισμός παραμένει υποχρεωτική.

Σχόλια (4)

 
Polar_Fish04
04 Μάιος 2022 15:46

Έχετε υπόψιν σας κάποια επιστημονική έρευνα από την οποία προκύπτει ότι εντός Πανεπιστημίου μεταδίδουν τον κορωνοϊό μόνο οι δημόσιοι λειτουργοί και όχι και οι φοιτητές και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που επισκέπτονται καθημερινά το Πανεπιστήμιο (ταχυμεταφορείς, προμηθευτές κλπ);;;;

 
Polar_Fish
04 Μάιος 2022 02:43

@Λογικός σε απόγνωση!
Οι φοιτητές δεν ειναι δημόσιοι λειτουργοί.

 
ΠΑΡΑΛΟΓΟ;; ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
03 Μάιος 2022 23:39

Τα μη εμβολιασμένα μέλη ΔΕΠ υποχρεούνται σε rapid test, οι ανεμβολίαστοι όμως φοιτητές όχι!!!! Με ποιά λογική;;; Κάποια επιστημονική εξήγηση ίσως;;; Ζητάω πολλά;

 
Λογικός σε απόγνωση!
03 Μάιος 2022 22:28

Τα μέλη ΔΕΠ πρέπει να είναι εμβολιασμένα ή να κάνουν rapid test, ενώ οι φοιτητές όχι! Υπάρχει ισονομία και κοινή λογική;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.