ΠΟΣΥΠ: Να σταματήσει εδώ ο ανεδαφικός και ασφυκτικός σχεδιασμός του Υπουργείου!

04/05/2022

Ενημερώθηκε: 04/05/2022, 08:26

Άκουσε το άρθρο

Με λύπη και αγανάκτηση  η ΠΟΣΥΠ αναγκάζεται να  διαμαρτυρηθεί, ξανά, για τον ανεδαφικό και ασφυκτικό σχεδιασμό του Υπουργείου, που αφορά σε όλες τις εγκυκλίους του  και τις προθεσμίες που θέτει για την διεκπεραίωση των πολλών και απαιτητικών εργασιών που καλούνται να υλοποιήσουν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και οι υπάλληλοί τους!

Ενδεικτικά αναφέρουμε, για το διάστημα αυτό, Έλεγχος αιτήσεων απόσπασης σε φορείς, Έλεγχος αιτήσεων απόσπασης ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ/ΣΜΕΑΕ, Ολοκλήρωση και έλεγχος καταχώρησης των υπηρετήσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, Έκδοση ΠΥΜ για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων, Διαχείριση και έλεγχος αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ, Κατάρτιση πινάκων μοριοδότηση εκπαιδευτικών για οριστική τοποθέτηση ή βελτίωση,   Επαληθεύσεις γνησιότητας τίτλων σπουδών και Π.Μ., Διαδικασία ρύθμισης υπεραριθμιών, οριστικών τοποθετήσεων και βελτιώσεων, Έναρξη της συμπλήρωσης εκθέσεων αξιολόγησης, Διαχείριση Α΄ Κύκλου ΕΣΚ 2022, Μισθοδοσίες, Εξετάσεις Ιθαγένειας, Πανελλαδικές Εξετάσεις,  κ.ά..

Και όλα αυτά σε Διευθύνσεις, πολλές εκ των οποίων παραμένουν εξαιρετικά υποστελεχωμένες, με κύρια ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία διαχρονικά αδιαφορεί για τα προβλήματα και την στελέχωση των Περιφερειακών  Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, όπως και για την  τραγική τους  υποβάθμιση, διότι έχουμε την πρωτοτυπία οι Υπηρεσίες μας, ενώ ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας, να περιμένουν να εξυπηρετήσουν τις κτιριακές και λειτουργικές τους ανάγκες  από τις Αιρετές Περιφέρειες!

Στον αντίποδα, η Κεντρική Διοίκηση με ρυθμό χελώνας, διεκπεραιώνει τα ζητήματα και τα ζωτικά θέματα των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού  συναδέλφου η οποία διαβιβάστηκε στο Υπουργείο στις 22-10-2021 για βαθμολογική κατάταξη  και μετά από 7 μήνες αγνοείται η τύχη της, θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες τέτοια παραδείγματα, ακόμη και αποφάσεων συνταξιοδότησης οι οποίες αναμένουν για μήνες, στους νομικούς της Υπουργού για έναν απλό έλεγχο νομιμότητας,  μάλλον ορισμένοι εργάζονται κατά την αντίληψη και την  διάθεσή τους και βέβαια χωρίς προθεσμίες!  

Όπως και η Ηλεκτρονική Διακίνηση  Δικαιολογητικών Δαπανών, η οποία αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Κεντρική Διοίκηση, όπως γίνεται σε όλα τα άλλα Υπουργεία και βρέθηκε πάλι η εύκολη λύση, δηλαδή η μεταβίβαση της εφαρμογής της στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, με ένα νομοθέτημα που ούτε ο συντάκτης του μπορεί να το ερμηνεύσει.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το εγχείρημα αυτό αν δεν γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει, ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Για όλα τα ανωτέρω, σας καλούμε να παρατείνετε άμεσα όλες τις ανεδαφικές προθεσμίες των σχετικών εγκυκλίων και να δώσετε μία ρεαλιστική παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας  σε όλες τις καταληκτικές ημερομηνίες τους, όπως και να σεβαστείτε τον μόχθο και την υπερπροσπάθεια των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, οι οποίοι  ανταποκρίνονται με επαγγελματισμό και αξιοσύνη στα καθήκοντα τους, παρά τις πολλές αστοχίες της Διοίκησης!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                            ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ