ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Προκήρυξη παρακολούθησης μαθημάτων και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για καθηγητές/τριες γερμανικής γλώσσας

Δημοσίευση: 04/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με τη Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει παρακολούθηση μαθημάτων σε γερμανικά σχολεία διάρκειας τριών εβδομάδων καθώς και προγράμματα μετεκπαίδευσης διάρκειας δύο εβδομάδων για καθηγητές γερμανικής γλώσσας.

Οι Έλληνες/ίδες καθηγητές/τριες γερμανικής γλώσσας έχουν για το έτος 2022 τη δυνατότητα συμμετοχής στα προαναφερθέντα προγράμματα. Η προκήρυξη απευθύνεται σε καθηγητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως σε καθηγητές/τριες που διδάσκουν σε σχολεία DSD, σε σχολεία δηλαδή που οδηγούν στην απόκτηση του Διπλώματος Γερμανικής Γλώσσας (DSD) της Μόνιμης Συνόδου Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού.

Για την παρακολούθηση μαθημάτων σε γερμανικά σχολεία οι διοργανωτές δίνουν στον κάθε συμμετέχοντα επίδομα εξόδων ύψους 500 ευρώ ενώ τους παρέχεται κατάλυμα και διατροφή από την οικογένεια φιλοξενίας. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες ενώ τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και ασφάλεια αστικής ευθύνης για το χρονική διάστημα από 4/11-28/11/2022.

Για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης οι διοργανωτές χορηγούν τα δίδακτρα 250 ευρώ ενώ τα έξοδα του ταξιδιού επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα. Επίσης, οι διοργανωτές καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όπως και την ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλη τη διάρκεια του προγράμματος καθώς και δύο μέρες πριν την έναρξη και δύο μέρες μετά το τέλος του.

Η υποβολή αιτήσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 08 Μαΐου 2022 απευθείας στη Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.