ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εγκύκλιος για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου
Δημοσίευση: 04/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των  προαγωγικών  και απολυτήριων  εξετάσεις στα Γενικά  Λύκεια.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.
 
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με το αρθρο 105 του ν. 4610/2019 (Α ́ 70), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4692/2020 (Α ́ 111), προβλέπεται ειδικη εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων.

Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί αποστέλλονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών το αργότερο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Επίσης, προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου, για τους/τις μαθητές/τριες των Α ́ και Β ́ τάξεων που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ' τάξης που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

Σχόλια (6)

 
Αλίκη
06 Μάιος 2022 12:26

Δεν γίνεται οι ημερομηνίες να αλλάζουν σε κλάσμα δευτερολέπτου, το αργότερο για προαγωγικές να ήταν 2/06 και τώρα ξαφνικά να τελειώσουν 15/06. Δηλαδή δεν σκέφτεστε; Δεν σκέφτεστε ότι άνθρωποι έχουν κανονίσει εκκρεμότητες; Με γιατρο που πρέπει να επισκεφτούν, όπως εγώ για παράδειγμα και τώρα δεν γίνεται να αλλαχθεί το ραντεβού; Δηλαδή τι νομίζετε; Ότι παίρνουμε το ιδιωτικό μας τζετ και πάμε όποτε μας καπνίσει εκεί που πρέπει; Δηλαδή εντάξει λίγο κάπου έλεος με το υπουργείο σας!

 
Γιώργος
05 Μάιος 2022 21:36

Αμα μείνουμε σε ένα μάθημα ξανακάνουμε την ταξη;

 
Εξεταστεα υλη
04 Μάιος 2022 13:55

Τελικά για τη Γ Λυκείου ποια είναι η εξεταστέα ύλη στα Πανελλαδικά μαθήματα? τα 2/3 ή όλη η ύλη των πανελλαδικών?

 
Παύλος
04 Μάιος 2022 13:36

Νομίζω ότι κάτι έχετε ξεχάσει !!!
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ πότε θα διεξαχθούν, ΟΕΟ;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
04 Μάιος 2022 13:01

Για τα ΕΠΑΛ εγκύκλιο δεν έχει.

 
οι συνεντεύξεις
04 Μάιος 2022 12:11

ΔΠΕ/ΔΔΕ ξεχάστηκαν στον ρουν της εκπαιδευτικής διαδικάσίας; τι έγινε, ρε παιδιά; φεεεεεεεεεεετααααααααα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.