Voucher 200 ευρώ

Voucher 200 ευρώ: Θα χορηγηθεί και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (ΦΕΚ)

Η Ν. Κεραμέως έλαβε το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Δημοσίευση: 06/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Voucher των 200 ευρώ , για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, θα χορηγηθεί και στους  10.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία  δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας, σχετικό ρεπορτάζ του esos .

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως προχώρησε σε αυτή την τροποποιητική απόφαση μετά το "πράσινο φως" που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , σε σχετικό υπόμνημα που έχει καταθέσει εδώ και καιρό.

Ειδικότερα η τροποποιητική απόφαση προβλέπει τα εξής:

«1. (α) Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον ΠΥΛΩΝΑ Α του Προγράμματος είναι:

i. Εκπαιδευτικοί του δημόσιου τομέα (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) που:

α.1 είτε είναι παρόντες (δεν έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα,
α.2 είτε απουσιάζουν (έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας.

ii. Εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα που:

β.1 είτε είναι παρόντες (δεν έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), συμπεριλαμβανομένων και των ξένων σχολείων που λειτουργούν στην Ελλάδα,

β.2 είτε απουσιάζουν (έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας.».

2. Η φράση «Οι λόγοι απουσίας που προβλέπονται στις εξαιρέσεις του σημείου 1.α.2. του άρθρου 3 της παρούσας είναι ιδίως:» της παρ. 3 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. 48765/29.04.2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικράτειας, «Πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”», (Β’ 2129) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Οι λόγοι απουσίας που προβλέπονται στις εξαιρέσεις των σημείων 1.i.α.2 και 1.ii.β.2 του άρθρου 3 της παρούσας είναι ιδίως:»

Διόρθωση για ένα "ν"

Στην ίδια απόφαση γίνεται διόρθωση στη λέξη ευρώ , καθώς στην αρχική απόφαση διατυπώνονταν ως "ευρών"

3. Η παρ. 1 του άρθρου 6 της υπ’ αρ. 48765/29.04.2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανά- πτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικράτειας, «Πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”», (Β’ 2129) αντικα- θίσταται ως εξής:

«1. Κάθε δικαιούχος του πυλώνα Α του Προγράμματος λαμβάνει μία επιταγή (voucher) ύψους διακοσίων ευρώ (200€). Κάθε δικαιούχος του πυλώνα Β του Προγράμματος λαμβάνει μία (200€) ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή, σπουδαστή, εκπαιδευόμενο επιλεξιμότητας.».

Σχόλια (11)

 
ΚΩΣΤΑΣ
02 Ιουν 2022 09:57

Πήρα το δωράκι...
Δυστυχώς με τα χρήματα που μας έδωσε
δικαιούμουν ένα σαραβαλάκι ΛΗΓΜΕΝΟ!!!
Τώρα πως γίνεται τα υπουργεία να δίνουν 2000 ευρώ
σε Ιδιώτες δικηγόρους και 200 ευρώ σε
καθηγητές -δασκάλους του δημοσίου το ξέρουν μόνο οι "σοφοί"
Υπουργοί μας...
Αν θέλεις να πάρεις κάτι που να είναι αξιοπρεπές
πρέπει να "βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη"

 
CHRIS
07 Μάιος 2022 16:31

Tablet = το τυρακι
Την φακα ποντικακια την βλεπετε;;;;;;;;;;;;;;;;;

 
Πιτσιφλής
07 Μάιος 2022 15:04

Δεν φταίει η Υπουργός για το «ν», άλλος φταίει και δεν είναι η πρώτη φορά...
Μία είναι η λύση, την έχω προτείνει αρκετές φορές, αλλά...
Καλό θα ήταν επίσης η κυρία Υπουργός να δώσει ένα τάμπλετ και στους απερχόμενους σχολικούς συμβούλους που τους ξέχασε. Άδικο είναι... εκτός κι αν το είχε πει και το ξέχασε αυτός που προσθέτει «ν» οπότε ήρθε επιτέλους η ώρα για τη μετάθεση....

 
Giorgos21
07 Μάιος 2022 12:33

Μήπως να δοθεί προθεσμία έως αρχές Ιουλίου , έτσι ώστε να έχουν επιστρέψει τότε και όσοι δεν ήταν φέτος στα Σχολεία, αλλά θα είναι του χρόνου?

 
@Πιτσιφλής
07 Μάιος 2022 02:39

Εγώ γράφω όνομα: Δημήτρης Καλαϊτζίδης

 
@
06 Μάιος 2022 21:15

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαφημίσεις κι όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!! Το γιατί μπορείτε να το σκεφτείτε;;;

 
Πιτσιφλής
06 Μάιος 2022 13:10

Το σχολείο έχει δυσκολίες, πολλές δυσκολίες... δεν θα σε βοηθήσει το τάμπλετ.
Μια εύκολη τάξη προέχει...

 
@Καλατζίδης
06 Μάιος 2022 11:08

Το ίδιο ισχύει και για τους αποσπασμένους σε φορείς, που δεν επιθυμούν ανανέωση της απόσπασης τους και άρα επιστρέφουν.
Πρέπει να γίνει ακόμα μια τροποποίηση της ΚΥΑ για αυτές τις περιπτώσεις.
Ακούει το Μαρούσι;

 
Μπράβο
06 Μάιος 2022 09:34

Μπράβο ! Είναι εξαιρετικό αυτό. Ναι και οι ΣΕΕ έπρεπε.

 
Μαρία Κάλφα
06 Μάιος 2022 09:04

Εμείς που στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση αλλά φέτος έχουμε απόσπαση σε γραφείο δεν θα το λάβουμε; Απίστευτο. Τον Σεπτέμβριο σε σχολείο θα είμαστε πάλι.
Λάθος μεγάλο να διορθωθεί κυρία Κεραμεως

 
Δ. Καλαϊτζίδης
06 Μάιος 2022 08:33

Εγώ είμαι ΣΕΕ. Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι στο σχολείο. Αλλά θα έχει παρέλθει η προθεσμία και δεν θα μπορώ να πάρω το (τεράστιο) ποσό των 200Ε.
Για ποιο λόγο, λοιπόν εξαιρούνται οι ΣΕΕ από αυτή την, έστω μικρή, παροχή;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ