ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠ/ΚΗ

Συγκροτήθηκε Κυβερνητική Επιτροπή Δεξιοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης

Δημοσίευση: 06/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυβερνητική  Επιτροπή  Δεξιοτήτων  επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης, συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου.

1. Η Επιτροπή  αποτελείται από:

α) τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ως Πρόεδρο,

β) την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

γ) τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

δ) τον υπουργό Εσωτερικών,

ε) τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την επιχειρησιακή υποστήριξη του Πρωθυπουργού κατά τον εφαρμοσμένο προγραμματισμό των δημοσίων πολιτικών,

στ) τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών,

ζ) τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ),

η) τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων Εργατικού Δυναμικού, του άρθρου 27 του ν. 4921/2022 (Α’75)

θ) τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 5 του ν. 4763/2020 (Α’ 254), και

ι) τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, του άρθρου 47 του ν. 4484/2017 (Α’ 110), ως μέλη.

Αρμοδιότητες

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για τον συντονισμό των Υπουργείων, των οργάνων και των φορέων που ασκούν πολιτική σε ζητήματα δεξιοτήτων στον τομέα της αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης, και ιδίως στη διαχείριση των σχετικών χρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Συνεδριάσεις

1. Η Επιτροπή συνεδριάζει, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, η οποία περιλαμβάνει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τακτικά μία (1) φορά ανά τρεις μήνες και εκτάκτως, όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος.

2. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δύνανται να μετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, και άλλα μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργοί, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, σύμβουλοι, εμπειρογνώμονες, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι περιφερειακών ή δημοτικών αρχών.

Διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη

Η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής παρέχεται από έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ορίζονται από τον κατά περίπτωση αρμόδιο Υπουργό.

Υποχρεώσεις υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου

Όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να:

α) συνεργάζονται με την Επιτροπή για τη διαμόρφωση, προώθηση και υλοποίηση των εισηγήσεων, προτάσεων και αποφάσεών της,

β) ενημερώνουν την Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεών της,

γ) παρέχουν έγκαιρα στην Επιτροπή τις αναγκαίες πληροφορίες και στοιχεία, καθώς και κάθε διευκόλυνση και συνδρομή στο έργο της.

Σχόλια (2)

 
αχαχαχαχα, πρωταπριλιά !
08 Μάιος 2022 19:49

και πάλι ! τα συμβούλια του ν. 4763/2020 είναι ΟΛΑ δυσκίνητα και δεν έχουν ΄φερει αποτέλεσμα πέρα από βερμπαλισμούς ! κοροϊδία φουλ για άσχετους σανοφάγους. όλες οι δομές ΜΠΑΧΑΛΟ ! και μιλάμε για νόμο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, πόσο πχιο άχρηστοι;;; (μη μιλήσουμε για γεας, ιεκ κλπ)

 
Τα καλύτερα..
08 Μάιος 2022 17:11

Επαγγελματικά δικαιώματα στα ΙΕΚ είναι αυτά που δεν θα δοθούν ποτέ.,ο δεξιοτέχνης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ