ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Το φως θα νικήσει το σκοτάδι μέσα στα Πανεπιστήμια»

Δημοσίευση: 07/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι, σήμερα τα ξημερώματα, στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο χώρο στον οποίο είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης και προέβη στην εξής δήλωση :

« Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Επικοινώνησα, σήμερα το πρωί, με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή κατασκευή της βιβλιοθήκης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να μπορέσει να δοθεί η βιβλιοθήκη στους φοιτητές και τους καθηγητές. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη».

Σχόλια (17)

 
@Εδώ δεν έγινε ΜΙΑ σύλληψη....
09 Μάιος 2022 19:45

Κοιτάξτε, δεν είναι καθόλου όπως νομίζετε για τον Ποινικό Κώδικα. Καμια ΕΕ δεν είναι υπεύθυνη για τα χάλια μας, ούτε υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που να μας υποχρεώνει να αφήνουμε ελεύθερους τους πάντες, να πέφτουν βροχή οι εξαγορές και οι αναστολες.
Αυτά είναι εσωτερική μας υπόθεση. Νομίζετε ότι στο ΗΒ παλιότερα (και τώρα), στη Γαλλία, στη Γερμανία μπορείς να κάψεις κάποιον ζωντανό ή να σκοτώσεις τρέχοντας με 150 και να φύγεις πληρώνοντας 25 χιλιάρικα; (εδώ έχουν γίνει αυτά). Ή να φτιάξεις συμμορία 70 ατόμων με βαριοπούλες και power tools όπως αυτή που εισέβαλε στο ΑΠΘ, να γκρεμίζουν μια ώρα και να μη συλλάβεις κανέναν;

Το Ελληνικό χάλι είναι μοναδικό στην ΕΕ, και υπεύθυνοι είμαστε εμείς, οι Έλληνες, κανένας άλλος.

 
Πιτσιφλής
09 Μάιος 2022 17:47

Περιμένετε λίγο κύριε Υπουργέ, έρχεται και το πράσινο φως να σας βοηθήσει... αν και είναι αμφίβολη η ικανότητά του, αν κρίνει κανείς τα γεγονότα του 1991 , όπου το ΕΜΠ λαμπάδιασε και οι πράσινες ακτίνες δεν μπόρεσαν να φωτίσουν ούτε έναν εκ των δραστών!...
Περιμένετε, δεν φτάνει το γαλάζιο, πρέπει να συνεισφέρουν και τα υπόλοιπα του φάσματος!

 
Τοτέμ και ταμπού
09 Μάιος 2022 10:02

Η αισιόδοξη φιλοσοφική και θεολογική άποψη ότι "το φως θα νικήσει το σκοτάδι" παραπέμπει σε ευχολόγια άλλων αιώνων και χιλιετιών. Το πρόβλημα δεν είναι να χτιστεί η βιβλιοθήκη αλλά να παραμείνει χτισμένη, όπερ άτοπον, διότι δεν πρόκειται να υπάρξει 24ωρη προστασία από την αστυνομία (σε αυτό θα αντιτεθεί όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα). Μήπως συμφέρει λοιπόν να θεωρηθεί το θέμα λήξαν, να δώσουμε τα χρήματα πίσω και να παραχωρήσουμε όλο το ισόγειο του κτιρίου Βιολογίας προς χρήση των βαρβάρων;

 
ΔΕΠ
08 Μάιος 2022 22:18

Τζάμπα δηλώσεις κάθε φορά, τα ίδια. Το σκοτάδι λεει και το φως. Κοροϊδία δεκαετίες, από παντού.

Ντρέπομαι που είμαι καθηγητής σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι συνάδελφοι από άλλες δυτικές χώρες μας θεωρούν μαου-μαου, να το ξέρετε. Δυστυχώς. Και δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν έχουν δίκιο.

 
Συμπερασμα
08 Μάιος 2022 19:50

Υπομονη κ. Τακη. Όταν γίνετε κυβέρνηση το φως θα νικήσει το σκοτάδι.

 
Γιάννης Ν
08 Μάιος 2022 18:51

Μέχρι τώρα νικάει το σκοτάδι με συντριπτικό σκορ. Το φως ούτε που φαίνεται στον ορίζοντα. Κουβαλά στην πλάτη του τους πολιτικούς και δεν μπορεί να τρέξει.

 
είχαμε ρομαντικούς φωτογρα΄φους, αθλήτριες
08 Μάιος 2022 17:16

να και η λυρική ποίηση ! πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
όλο ταλέντα

 
Εδώ δεν έγινε ΜΙΑ σύλληψη....
08 Μάιος 2022 14:28

@Πλατάρος Γιάννης
Νομίζω ότι οι ποινές στον Ποινικό Κώδικα, εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ αποφασίζονται-καθορίζονται από τις ίδιες τις χώρες αλλά υπαγορεύονται από τις εκάστοτε Οδηγίες της Ε.Ε.
Εάν πάλι αποφασίζαμε ως χώρα και βάζαμε πχ 1 εκατομμύριο ευρώ πρόστιμο και 100 χρόνια φυλακή για βανδαλισμούς, φθορά δημόσιας ή ξένης περιουσίας κλπ, τότε δεν θα έπρεπε να καταδικάζεται με τις ίδιες ποινές και ο 15χρονος που έκανε παράνομο γκράφιτι ή αυτός που κόλλησε παράνομα μια αφίσα(ίσως και προεκλογική) ή ο φίλαθλος που έσπασε ένα κάθισμα?
Τέλος, η Ε.Ε. καλώς νομοθέτησε για το "γατάκι". Υπολόγισε όμως ότι σε ολόκληρη τη Γερμανία έχει πχ 1000 αδέσποτα, ενώ στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν 1000 σε κάθε πόλη?

 
Τους ξερετε
08 Μάιος 2022 12:51

Αλλάξτε το νομικό πλαισιο κ συλλαβετέ τους δν παει άλλο. Νομοθετηστε το ιδιώνυμο σε τετοιες περιπτώσεις κάντε το κακουργημα κ βάλτε υψηλά πρόστιμα!

 
Το καλύτερο φως
08 Μάιος 2022 12:48

Είναι αυτό που δεν ανάψαμε στο σκοτάδι, ο καλύτερος αριστερος είναι αυτός που κυβέρνησε με δεξιά....

 
Κλέφτες κι αστυνόμοι...
08 Μάιος 2022 12:18

Η Αστυνομία στις μέρες μας ξέρει τι φάγαμε χτες και μπορεί εύκολα να μάθει τι θα φάμε αύριο.
Τους ξέρετε.
Αν θέλετε τους πιάνετε.
Δεν θέλετε γιατί πρέπει να έχουμε να ασχολούμαστε με κάτι.

 
Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά
08 Μάιος 2022 11:21

"Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη". Μήπως υπάρχει ασφάλεια, εκτός Πανεπιστημίων κ. Θεοδωρικάκο?

 
Πλατάρος Γιάννης
08 Μάιος 2022 11:14

Μπορεί να ακούγεται ως αστείο, αλλά το να θεσμοθετούσατε την ίδια ποινή «βανδαλισμών σε Πανεπιστήμια και Σχολεία» με το αδίκημα της «κλωτσιάς σε γατάκι» τότε τα πάντα θα είχαν διορθωθεί, διότι το ύψος του προστίμου είναι αστρονομικό και σίγουρα εξωγήϊνο...

 
Φορολογούμενος Πολίτης
08 Μάιος 2022 10:59

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Κος Θεοδωρικάκος ξέχασε να μας ενημερώσει ως προς το τι έκανε η αστυνομία όταν ειδοποιήθηκε έγκαιρα κατά την διάρκεια του συμβάντος από την ομάδα φύλαξης του χώρου. Έγινε μήπως κάποια ενέργεια αποτροπής; κάποια σύλληψη; !!!!!!!!!
Σταματήστε πια τον εμπαιγμό των πολιτών Κε Υπουργέ . Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε τα πολιτικά σας παιχνίδια. Οι εκλογές έρχονται ............

 
Καμια σύλληψη θα γίνει?
08 Μάιος 2022 10:53

Μέχρι τώρα σας έχουν αλλάξει τα φώτα οι "άγνωστοι". Με εξαγγελίες δεν γίνεται τίποτε, άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου ώστε οι (όποιες) συλλήψεις να γίνονται κρατήσεις!
Αυτό το παιχνιδάκι, "κλέφτες και αστυνόμοι", κοστίζει πολύ σε χρήμα, στο γόητρο του πανεπιστημίου, της αστυνομίας και της πολιτείας.

 
σβήστε τα φώτα ! ΔΕΗ πανάκριβη !
08 Μάιος 2022 08:08

α ! θα δώσει ο ΠΘ λεφτά, νταξ, ανάφτε πολυελαίους !

 
Τι ωραία γενίκευση!
08 Μάιος 2022 07:49

Λες και περίμεναν αφορμή για γενικόλογες δηλώσεις περί σκοταδισμού στα πανεπιστήμια.. σε κάνει να αναρωτιέσαι. Όσο και να προσπαθείτε, δεν καταφέρνετε να δυσφημιστεί το εξαιρετικό έργο των ελληνικών πανεπιστημίων -κάτω από δυσμενείς συνθήκες που οι ίδιοι διατηρείτε (και δεν μιλάω για παρόμοια μεμονωμένα συμβάντα αλλά για υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση κτλ)- τουλάχιστον για κάθε λογικό πολίτη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ