ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Υποχρεωτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δημοσίευση: 09/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Όλοι οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε., εφόσον ορισθούν αρμοδίως, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων (επιτηρητές, εξεταστές, βαθμολογητές κτλ,).

Β. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής τους, οι εκπαιδευτικοί θα προσκομίζουν στη ΔΔΕ γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο ή από Κέντρο Υγείας (στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει παραπλήσιο Δημόσιο Νοσοκομείο), όπου θα αναφέρεται ρητά ο λόγος και το διάστημα της αδυναμίας συμμετοχής.

Τα παραπάνω  ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια (4)

 
@Κ.Α
30 Μάιος 2022 22:22

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αμείβονται με ωριαία αποζημίωση, με βάση τις ώρες που διδάσκουν και μόνο γι' αυτές. Τώρα αν σου ζητάνε επιτήρησεις καλό θα ήταν να ζητήσεις να έχεις προτού τις κάνεις, εγγράφως να σου ανατεθούν και να αναφερονται οι ημέρες οι ώρες και το σύνολο των ωρών που θα απασχοληθείς καθώς και πως είναι σύμφωνο με τη σύμβαση που έχεις υπογράψει.

 
Κ.Α
30 Μάιος 2022 20:23

Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ,τι προβλέπεται για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου ή που μπορώ να βρω απαντήσεις.
Εργάζομαι σε ιδιωτικό σχολείο με μειωμένο ωράριο 11 ώρες εβδομαδιαίως κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή. Με κάλεσαν επιτηρητή στις πανελλήνιες ωστόσο η διεύθυνση του σχολείου θέλει να κάνω επιτήρηση και στις προαγωγικές εξετάσεις του γυμνασίου τις μέρες Τρίτη και Πέμπτη. Οφείλω διορισμένος με μειωμένο ωράριο να εργαστώ τόσο στις πανελλήνιες όσο και στις προαγωγικές εξετάσεις και μάλιστα μέρες που κανονικά δεν εργάζομαι στο σχολείο?

 
Πρόταση
09 Μάιος 2022 16:59

Να έρθουν επιτηρητές και από τα άλλα υπουργεία. Πως μόνο πάνε στις εξετάσεις πολιτογράφησης; να έρθουν στις πανελλαδικές που είναι και μεγαλύτερες ανάγκες.

 
Δυστυχω΄ς.....
09 Μάιος 2022 15:57

... αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Όλο οι ίδιοι είναι επιτηρητές , και όλο οι ίδιοι απαλλάσσονται χωρίς λόγο !!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.