ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης : Συγκροτήθηκαν τα Συμβούλια Επιλογής

Ολα τα ονόματα
Δημοσίευση: 09/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκροτήθηκαν, με αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κερμέως, τα Συμβούλια Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Πατήστε αντίστοιχα παρακάτω για να ανοίξετε τις αποφάσεις:

  1. Συγκρότηση του Α΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
  2. Συγκρότηση του Β΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
  3. Συγκρότηση του Γ΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πελοποννήσου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου)
  4. Συγκρότηση του Δ΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Πελοποννήσου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου).
  5.  Συγκρότηση του Ε΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
  6. Συγκρότηση του ΣΤ΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

 

Σχόλια (29)

 
@Με τον καλυτερότερο νόμο
11 Μάιος 2022 14:38

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση βιασύνη. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι νέοι ΔΔΕ και ΔΠΕ και να τους ορίσει στα Συμβούλια Επιλογής. Έτσι θα έδινε κύρος στη διαδικασία...

 
Με τον καλυτερότερο νόμο....
11 Μάιος 2022 09:58

@ΕΡΩΤΗΜΑ: 11 Μάιος 2022 04:25
Σωστό και δίκαιο είναι αυτό που λέτε. Αν όμως ΔΕΝ συγκροτούσε τα συμβούλια ως τις 9/5 -δηλαδή ως την τελευταία ημέρα των αιτήσεων των Σ.Ε.- και άρα με τους "προσωρινούς" Διευθυντές Εκπαίδευσης, τότε θα είχε τιναχτεί ΟΛΗ η διαδικασία επιλογής των Σ.Ε. στον αέρα.
Το "για να προσδώσουν κύρος στη διαδικασία", δεν ξέρω εάν τους ενδιαφέρει καθόλου....

 
ΕΡΩΤΗΜΑ:
11 Μάιος 2022 04:25

Πού είναι οι νέοι Διευθυντές εκπαίδευσης στη συγκρότηση των συμβουλίων επιλογής ΣΕ; Γιατί δεν περίμεναν την επιλογή τους των νέων για να προσδώσουν κύρος στη διαδικασία;

 
Καραμήτρος Β.
10 Μάιος 2022 23:14

Στα Συμβούλια επιλογής των Συμβούλων ΔΕΝ υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τους πανεπιστημιακούς , γι' αυτό και πήραν κάποιους που δεν είναι αναπληρωτές καθηγητές ή καθηγητές στην βαθμίδα. Κάλεσαν μέχρι και Λέκτορες και Επίκουρους για να μπορέσουν να τα στελεχώσουν!!!!!!!

 
Τσίου τσίου
10 Μάιος 2022 16:03

@Ian
- Όλοι όσοι έχετε τοποθετηθεί σχετικά, έχετε 1000 δίκια. Όμως το ξαναλέω.... Τώρα πια, πέταξε το πουλάκι. Ούτε διευκρινήσεις, ούτε ερμηνείες, ούτε οδηγίες θα έχει από εδώ και πέρα. Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε με τους ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει και με τους Σ.Ε. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.... και ότι κατάλαβε!
- Την ευθύνη, για το τί και πώς θα το δηλώσει, θα την έχει και πάλι ο κάθε υποψήφιος.... σε ένα νόμο που θέλει 3 Διοικητικούς Δικαστές και 3 Συνταγματολόγους για να ελεγχθεί, ερμηνευθεί και αποκωδικοποιηθεί.
- Εδώ οι κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης, είναι πια στο στάδιο των συνεντεύξεων…. και ακόμα ΔΕΝ έχουν δημοσιευθεί οι απαντήσεις των ενστάσεων, στα 3 από τα 4 Συμβούλια!!! Για 599 υποψηφίους πάντα! Για ποιες ερμηνείες συζητάμε?

 
@ian
10 Μάιος 2022 15:00

Συγχαρητηρια για την τεκμηριωμένη σου τοποθέτηση.Αυτο ακριβώς υποστηρίζω κι εγώ αλλά κάποιοι βιάζονται να απαντήσουν αναφέροντας αποσπασματικά σημεία του νόμου.Τοσο στη διδακτική οσο και στο β2 συμφωνώ απολύτως.Καποιος που έχει προσκομίσει μόνο Γ2 χωρίς Β2 θα πάρει 2 μόρια και όχι 3.Για την διδακτική συμφωνώ απολύτως δεν αφαιρούνται τα 8 πρώτα μόρια.Ενα σχετικό excel υπολογισμού μορίων που κυκλοφορεί σε δικαιώνει.

 
Ian
10 Μάιος 2022 11:25

Σχετικά με τη μοριοδότηση:
Χρειάζεται ερμηνεία γιατί υπάρχει ασάφεια!
Όντως στο άρθρο 34 αναφέρεται: "Δεν μοριοδοτείται προσόν, που αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας σύμφωνα με το άρθρο 31".
Όμως:
Α) στο άρθρο 31, παρ. 1 αναφέρεται: "Αν δεν ορίζεται άλλως στις διατάξεις του παρόντος, οι προϋποθέσεις για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης είναι οι εξής: α) διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών και β) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου..."
Όμως, στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου, όντως ορίζεται άλλως: "Ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί των οικείων κλάδων με, τουλάχιστον, δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία, οι οποίοι διαθέτουν γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (καλή γνώση)". Τα "προσόντα" αυτά δεν αναφέρονται επιπλέον των προσόντων που αναφέρονται στην παρ. 1!
Β) Στο άρθρο 33, παρ. 3 αναφέρεται: "α) Διδακτική εμπειρία: εννέα (9) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:.. μία (1) μονάδα ανά διδακτικό έτος...". Δεν αναφέρει ξεκάθαρα "πλέον των οκτώ ετών που αποτελεί προϋπόθεση επιλογής" ή κάτι παρόμοιο, όπως υπήρχε και ίσχυε σε παλιότερους νόμους επιλογής στελεχών!
Άρα οποιαδήποτε ερμηνεία είναι είναι δυνατή!
Η δική μου είναι ότι με βάση τις παραπάνω διατάξεις, η διδακτική εμπειρία προσμετράται ολόκληρη από το 1ο έτος και για τη γλωσσομάθεια, αν το πάρουμε αυστηρά, δεν μοριοδοτείται το Β2 στη Α' ξένη γλώσσα, αλλά π.χ. το Γ2 παίρνει κανονικά τα 3 μόρια (και όχι 3-1=2 μόρια), αν και, με βάση τη διάταξη στην παρ. 3 του άρθρου 31, "Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι που πληρούν την προϋπόθεση της γνώσης ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2, για τις θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης υποψήφιοι μπορεί να είναι και εκπαιδευτικοί που δεν πληρούν την ανωτέρω προϋπόθεση", θα πρέπει να μοριοδοτηθεί κανονικά και το Β2 με 1 μόριο. Εξάλλου, ούτε και στη περιπτ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 33 αναφέρεται ξεκάθαρα "πλέον ή εκτός του επιπε΄δου Β2 στην Α' ξένη γλώσσα" που αποτελεί προϋπόθεση επιλογής" ή κάτι παρόμοιο, όπως υπήρχε και ίσχυε σε παλιότερους νόμους επιλογής στελεχών!

 
Στράτος
10 Μάιος 2022 08:23

Έκλεισε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Πλέον είναι δυνατή μόνο η εμφάνιση αιτήσεων των υποψηφίων που τις έχουν οριστικοποιήσει.

 
@ΓΙΑΝΝΗΣ
10 Μάιος 2022 08:05

Για να είναι δίκαιοι στην εφαρμογή του νόμου, όσοι έχουν μόνο Γ2 πρέπει να πάρουν ΜΟΝΟ 2 μόρια και να τους αφαιρεθεί το 1 μόριο που αντιστοιχεί στο Β2 που αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής.
Ο νόμος το λέει καθαρά προσόν που αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής δεν μοριοδοτείται.
Το ίδιο έγινε και για τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα 2 χρόνια που ήταν προϋπόθεση σε θέση στελέχους.
Αν δεν γίνει αυτό με το Γ2, τότε θα αποτελεί κατάφορη αδικία και οπωσδήποτε ΜΗ δίκαιη και πιστή εφαρμογή του νόμου που οι ίδιοι ψήφησαν!

 
Ζούμε ένα θαύμα
10 Μάιος 2022 01:32

@Στράτος
"Αλήθεια, οι απαντήσεις στις ενστάσεις που δόθηκαν από τα άλλα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν θα δοθούν τελικά στη δημοσιότητα;"

Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο και παγκόσμια πρωτοτυπία, άξια για το βιβλίο Γκίνες! Το Α' Συμβούλιο να έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ενστάσεων, εδώ και 10 ολόκληρες ημέρες(30/4) και τα τρία υπόλοιπα να έχουν πιει το "αμίλητο νερό". Πόσο φυσιολογικό, αιτιολογημένο μπορεί να είναι αυτό?

 
@ert
10 Μάιος 2022 00:55

Εμφανίστηκες πάλι; Ανησυχήσαμε μην μας πάθεις τίποτα από την αγωνία σου για τις επιλογές Δ/ντών σχολικών μονάδων..Βρε τι πρεμούρα είναι αυτή ;;

 
Κ.Α.
09 Μάιος 2022 23:44

Άρθρο 34: Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης

"... Δεν μοριοδοτείται προσόν, που αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας σύμφωνα με το άρθρο 31".

 
Δήμος
09 Μάιος 2022 23:42

Περίπου 4400 με 4500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί.

 
Στράτος
09 Μάιος 2022 23:34

Απάντηση στον @Στράτος

Αντί άλλης απάντησης μεταφέρω την απάντηση του Α Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης σε υποψήφιο που έκανε ένσταση για μη προσμέτρηση δύο ετών διοικητικής. Η απάντηση λιτή και σαφής αναφέρει:

"Ορθώς δεν προσμετρήθηκε η αναφερόμενη διετία καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας ως ο νόμος ορίζει".

 
@Στρατος
09 Μάιος 2022 22:57

Αν απαντήσουν με τη φράση που προτείνετε θα βρεθούν αντιμέτωποι με νομικές κυρώσεις καθώς πουθενά δεν προβλέπεται αυτή η φράση έτσι ακριβώς όπως την γραφετε.αφηστε τα συμβούλια να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.δεν χρειάζονται λανθασμένες νομικές συμβουλές.κατι ξέρουμε για να το λέμε.ενδεικτικα διδακτική υπηρεσία και ISBN συνεδρίων.Μην μπερδευεστε

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
09 Μάιος 2022 22:40

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΞΓ ΠΟΣΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ Γ2; ΤΡΙΑ Ή ΔΥΟ ΜΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ;

 
Στράτος
09 Μάιος 2022 22:02

Τα Συμβούλια Επιλογήςς Διευθυντών Εκπαίδευσης θα πρέπει (και ελπίζω ότι θα γίνει) να μεταβιβάσουν με κάποιο τρόπο την πείρα τους στα Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης.
Τι εννοώ; Για παράδειγμα σε ένσταση που ζητά μοριοδότηση για προσόν που αποτελεί προϋπόθεση υποβολής αίτησης, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή σύντομη απάντηση κοινή, του τύπου: "Τα έτη αυτά δεν μοριοδοτούνται καθώς αποτελούν προϋπόθεση υποβολής αίτησης...". Ομοίως και σε άλλου είδους ενστάσεις.
Η μελέτη των ενστάσεων και των απαντήσεων σε αυτές που δόθηκαν από το Α Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης δείχνει ότι υπήρξαν πολλές πανομοιότυπες ενστάσεις με κοινό σχεδόν περιεχόμενο. Τέτοιες θα υπάρξουν και τώρα. Οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι πλέον έτοιμες και πρόχειρες στα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής ώστε να εξοικονομηθεί κόπος και χρόνος.
Αλήθεια, οι απαντήσεις στις ενστάσεις που δόθηκαν από τα άλλα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν θα δοθούν τελικά στη δημοσιότητα;

 
Κ.Α.
09 Μάιος 2022 21:55

Η επιλογή Διευθυντών Σχολείων θα προχωρήσει. Η άρνηση της Υπουργού για παράταση στους Συμβούλους Εκπαίδευσης σημαίνει ότι πλέον δεν θα ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις σε μια έτσι κι αλλιώς αργή διαδικασία. Εάν δεν γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, θα γίνουν αρχές φθινοπώρου οι επιλογές διευθυντών σχολείων.

 
Ο "παλιός"
09 Μάιος 2022 21:32

Τη βιασύνη του κ. Κόπτση, γιατί είναι φανερό πως αυτός κινεί τα νήματα στο Υπουργείο, να μη δώσει παράταση στο χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων για Συμβούλους Εκπαίδευσης, θα την πληρώσουν τα μέλη των Επιτροπών Επιλογής. Το τι λάθη θα γίνουν στα ΠΥΜ και στις αναρτήσεις δεν περιγράφεται... Οι ενστάσεις θα ξεπεράσουν, κατά τη γνώμη μου, το ποσοστό των ενστάσεων που έγιναν από τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Κύριοι και κυρίες γραμματείς των Επιτροπών Επιλογής: "Καλά ξεμπερδέματα". Και για τον προγραμματισμό του Υπουργείου : "Merry Christmas Mr Κoptsi"....

 
@Στατιστικά αιτήσεων
09 Μάιος 2022 21:03

Βρε τι αγωνία έχεις για την επιλογή Δ/ντών σχολικών μονάδων ; ; ; ;Μην μας πάθεις τίποτα ! ! !

 
Ερτ
09 Μάιος 2022 20:26

Μόλις τοποθετηθούν οι δδε-δπε την άλλη μέρα μπορούν να προκηρυχθούν οι Δντες σχολείων. Επομένως, ναι παράταση άλλη για τους διευθυντές δεν προβλέπεται.

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Μάιος 2022 19:07

Πόσες αιτήσεις θα έχουμε;;;;
Απαντηση:
3.500

 
@
09 Μάιος 2022 18:33

φήμες ότι στους νυν διευθυντές και διευθύντριες θα δοθεί άλλη μία σχολική χρονιά παράταση δεν ευσταθούν : αχαχαχχα. σοβαρά; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΠΕ/ΔΔΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !

 
@στατιστικα
09 Μάιος 2022 18:32

σιγά... σε 4-5 μήνες έχει εκλογές , ΟΧΙ κρίσεις ! στατιστικά πολλά θα θέλαμε αλλά... πόσοι ασεπίτες, πόσοι με προϋπηρεσία υποψήφιοι, πόσοι εκτός τάξης πόσα χρόνια κλπ κλπ

 
Καίτη
09 Μάιος 2022 18:02

Εκλογές πότε έχουμε για να εξαργυρώσουμε τις ακάλυπτες επιταγές ;

 
Στατιστικα Αιτησεων
09 Μάιος 2022 17:54

Να μας ενημε΄ρωσει το Υπουργείο για το πλήθος των αιτήσεων ανά Κλάδο. Ελπίζω οι διαδικασίες έστω να τρέξουν όπως στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και σε 4-5 μήνες από τωρα να είμαστε στο στάδιο των Συνεντεύξεων. Καλώς δεν δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων.

 
Πόσες οι αιτήσεις;
09 Μάιος 2022 17:11

Αλήθεια πόσες είναι οι αιτήσεις που θα γίνουν συνολικά; Πάντως στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας δούλευαν οι συνάδελφοι και το Σάββατο. Πολλά ΠΥΜ χρειάστηκαν ανακοινοποίηση. Ας ελπίσουμε να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία και να προχωρήσουμε και στην επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων.

 
Στράτος
09 Μάιος 2022 16:48

Χρειάζεται επιπλέον η απόφαση για τη Συγκρότηση επιτροπών αποτίμησης του συγγραφικού και ερευνητικού έργου για την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης.
Λογικά άμεσα θα πρέπει να εκδοθεί και η απόφαση αυτή.

 
Δάσκαλος
09 Μάιος 2022 16:46

Είναι πλέον βέβαιο ότι θα προχωρήσουν κανονικά και οι κρίσεις διευθυντών, διευθυντριών σχολικών μονάδων μέσα στο καλοκαίρι.
Οι φήμες ότι στους νυν διευθυντές και διευθύντριες θα δοθεί άλλη μία σχολική χρονιά παράταση δεν ευσταθούν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.