ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η επιστολή της Πρυτανείας του ΑΠΘ στα Μέλη ΔΕΠ για τους βανδαλισμούς στο Τμήμα Βιολογίας

"Ζητούμε από την πολιτεία τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών καθώς και την προστασία των υποδομών του Πανεπιστημίου μας, των φοιτητριών και των φοιτητών και του προσωπικού από κάθε μορφή βίας"
Δημοσίευση: 10/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται σήμερα η Σύγκλητος του ΑΠΘ,   με μοναδικό θέμα την καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας, την αποτίμηση των καταστροφών και τον σχεδιασμό που αφορά την άμεση δρομολόγηση της αποκατάστασής τους και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του έργου και περάτωσής του εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα το Πρυτανικό Συμβούλιο  του Ιδρύματος απέστειλε   επιστολή προς τα μέλη ΔΕΠ, στην οποία τονίζει τα εξής:

Α. Οι ζημιές που έγιναν στη δημόσια περιουσία επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Εμάς, μας βαρύνει η ευθύνη να υπερασπιστούμε ενωμένοι τη δημοκρατική νομιμότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και την δημόσια περιουσία από τους εχθρούς της δημοκρατίας και τις εγκληματικές αυτές ομάδες που επιβουλεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε από την πολιτεία τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών καθώς και την προστασία των υποδομών του Πανεπιστημίου μας, των φοιτητριών και των φοιτητών και του προσωπικού από κάθε μορφή βίας. Από την πλευρά μας άμεσα δρομολογήσαμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών και έχοντας εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου αναμένουμε πως καμία αξιόποινη πράξη στον χώρο του Πανεπιστημίου μας δε θα μείνει ατιμώρητη.

Β. Ξημερώματα της 7ης Μαϊου ομάδα εγκληματικών στοιχείων πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση καταστροφής στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας ενοποιημένης βιβλιοθήκης και αιθουσών διδασκαλίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Από το καταστροφικό μένος των δραστών, που έφεραν βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης, ισοπεδώθηκε ό,τι είχε παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο με την ολοκλήρωση, μετά τις αργίες του Πάσχα, της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου.

Γ. Οι υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε άμεσα τις Πρυτανικές Αρχές καθώς και την αστυνομία δύο φορές.

Δ. Οι τεχνικές υπηρεσίες μας προχωρούν στην εκτίμηση του οικονομικού κόστους των καταστροφών, που σε κάθε περίπτωση, με βάση τις εικόνες που είδαμε, ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ε. Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Πανεπιστημίου μας και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ζ. Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνικό έργο ενοποίησης των βιβλιοθηκών της Σ.Θ.Ε. που περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλου ενιαίου χώρου βιβλιοθήκης, δυο μεγάλων και μιας μικρής αίθουσας διδασκαλίας και άλλων τεσσάρων μικρότερων χώρων για άλλες χρήσεις καθώς και χώρων υγιεινής. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού της ενιαίας βιβλιοθήκης.

Η. Οι αποφάσεις της Συγκλήτου για την κατασκευή της Βιβλιοθήκης στον συγκεκριμένο χώρο ελήφθησαν ομόφωνα και στο πλαίσιο αυτό άμεσα συγκαλείται το όργανο, σε έκτακτη συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας, την αποτίμηση των καταστροφών και τον σχεδιασμό που αφορά την άμεση δρομολόγηση της αποκατάστασής τους και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του έργου και περάτωσής του εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο.

 

Ετικέτες: 
ΑΠΘΒία στα ΑΕΙ

Σχόλια (7)

 
ΠΟΛΙΤΕΣ
10 Μάιος 2022 15:31

Θα θέλαμε πάντως ένα σχόλιο από τους αγωνιστές ,μήπως και μας πείσουν για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία......!!!

 
Γονέας
10 Μάιος 2022 15:16

Πανεπιστημιακη αστυνομία.
Φυλάκιση όλων μέχρι πλήρους χρηματικης αποζημίωσης όλων των ζημιών.

 
Πρυτανη , δεν ηξερες δεν ρωτουσες?
10 Μάιος 2022 12:22

Οποιος σκορπιζει ανεμους μαζευει θυελλες

 
Γιάννης Ν
10 Μάιος 2022 11:30

Κι εγώ, κύριε Πρύτανη, θέλω την Ορνέλα Μούτι αλλά θα πάρουμε και οι δύο την ίδια απάντηση στο αίτημά μας.

 
Βαλιος
10 Μάιος 2022 11:29

Ήρθε η ώρα να αναλάβει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Ο Γαβρόγλου τώρα δικαιώνεται.

 
Του αγοριού απέναντι...
10 Μάιος 2022 11:07

Πρακτικός άνθρωπος ο κος Πρύτανης αλλά εδώ ολόκληρος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και μας τα είπε "ποιητικά"... Τί βλέπετε να γίνεται στο τέλος αλήθεια?

 
Χρόνιο πρόβλημα στα ΑΕΙ
10 Μάιος 2022 10:12

Το πρόβλημα είναι στην οργάνωση των τμημάτων και τη στελέχωσή τους με μέλη ΔΕΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.