ΒΟΥΛΗ

46 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τέσσερις τροπολογίες για την παιδεία

Δημοσίευση: 10/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τέσσερις τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν σήμερα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, οι τομεάρχες παιδείας Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν τρεις τροπολογίες, που αφορούν την κατάργηση της ΕΒΕ, καθώς και της Τράπεζας Θεμάτων και τη μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή από την υπουργό Παιδείας να εγκύψει στα προβλήματα των μαθητών.

Η τέταρτη τροπολογία με τίτλο “Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π” αφορά τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην περιοχή διορισμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από δύο σε ένα έτος και υπογράφεται από 46 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε τις τροπολογίες

  1. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής - Ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών
  2. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  3. Μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
  4. Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Σχόλια (1)

 
Λέω τώρα
10 Μάιος 2022 18:50

Μήπως να μπαίνουν στα ΑΕΙ με την υπογραφή και μόνο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.