ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ποια βιβλία θα δοθούν στους μαθητές Δημοτικού το Σεπτέμβριο, για το επόμενο σχολικό έτος 2022-23

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 9 Μαΐου η διανομή των βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 12/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει τους τίτλους  βιβλίων του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα διανεμηθούν στους μαθητές τον   Σεπτέμβριο , για το   επόμενο σχολικό έτος 2022-23.

Τα νέα βιβλία, βασισμένα στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών  τα οποία ήδη "δοκιμάζονται   σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά  Σχολεία, θα διανεμηθούν το μεθεπόμενο έτος 2023-24.

Η  πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών  Δημοτικού Σχολείου  θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος, ενώ από το μεθεπόμενο που θα έχουν συγγραφεί  τα νέα βιβλία θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Διανομή διδακτικών βιβλίων  

Στο μεταξύ ξεκίνησε την περασμένη  Δευτέρα 9 Μαΐου η διανομή των βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα σχολεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου την Τετάρτη 15 Ιουνίου .


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε"


 Ειδικότερα οι τίτλοι βιβλίων που θα παραλάβουν οι μαθητές τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής:


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε


 

Σχόλια (2)

 
dski
14 Μάιος 2022 12:22

Στη θεωρία η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών (ΠΣ) γίνεται ήδη στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ). Γράφω "στη θεωρία" γιατί η εφαρμογή ξεκίνησε τον Γενάρη του 2022 και οι εκπαιδευτικοί των ΠΠΣ κλήθηκαν να διδάξουν το 30% της ύλης του Β’ τετραμήνου από τα νέα προγράμματα. Το μόνο διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό είναι οι ενδεικτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στον οδηγό εκπαιδευτικού για κάθε μάθημα, τα σενάρια που δημιούργησαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί των ΠΠΣ κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης που παρακολούθησαν και, τέλος, το υλικό που είτε έχει ήδη είτε είναι πρόθυμος να δημιουργήσει ο καθένας μόνος του. Συνεπώς η πιλοτική εφαρμογή μέχρι τώρα ήταν αρκετά αποσπασματική. Να σημειώσω εδώ ότι η επιμόρφωση πάνω στα νέα ΠΣ θα ξεκινούσε το αργότερο στις αρχές Οκτώβρη 2021, όμως ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Γενάρη του 2022.

Η προκήρυξη για τα νέα βιβλία πάνω στα νέα ΠΣ θα έβγαινε (σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το ΙΕΠ) αρχές Δεκέμβρη 2021. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει προκήρυξη. Το σχέδιο ήταν τα νέα βιβλία να ήταν έτοιμα μέχρι το Σεπτέμβρη του 2022 (άρα να παραδίδονταν από τους συγγραφείς αρχές καλοκαιριού 2022) ώστε να δοκιμαστούν το επόμενο σχολικό έτος (2022-2023), που η πιλοτική εφαρμογή των νέων ΠΣ στα ΠΠΣ σχεδιάζεται να γίνει στο 100% από την αρχή της χρονιάς. Με δεδομένο ότι η συγγραφή ενός βιβλίου απαιτεί περίπου ένα έτος, γίνεται φανερό ότι η πλήρης πιλοτική εφαρμογή των νέων ΠΣ στα ΠΠΣ την επόμενη χρονιά θα γίνει χωρίς τα νέα βιβλία…

 
Οδυσσέας Παπαθ.
14 Μάιος 2022 09:50

"Τα νέα βιβλία, βασισμένα στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών τα οποία ήδη "δοκιμάζονται σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, θα διανεμηθούν το μεθεπόμενο έτος 2023-24."
Τι εννοείτε ακριβώς; Ως προς τι "δοκιμάζονται" και με τι υλικά; Η εκπόνηση των υλικών δεν θα ανατεθεί με σχετική προκήρυξη σε συγγραφείς και φορείς;
Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.