ΜΑΘΗΤΕΣ

Αποτελέσματα εξετάσεων για Εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων
Δημοσίευση: 13/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Διαγωνίσθηκαν 8.752 υποψήφιοι για 1.766 θέσεις για εισαγωγή σε 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πώς μπορούν να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες για τα αποτελέσματα:

Για πρώτη φορά θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisa... με χρήση των κωδικών taxisnet.

Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που τους αποδόθηκε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Ο τυχαίος αριθμός που αποδόθηκε στους υποψηφίους είναι αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων του Προτύπου Σχολείου ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και στην πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet.

Σχόλια (2)

 
Προς trid
15 Μάιος 2022 14:44

Συμφωνώ ότι είναι άδικο. Αλλά πως αλλιως θα μπορούσε να γίνει? Αν περνούσαν όλοι οι ισοβαθμουντες θα υπήρχαν σχολεία όπου εμφανίζονται δεκάδες μαθητές παραπάνω από τη χωρητικότητα του σχολείου και από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτό. Κάποιοι λένε ότι πρέπει οι ισοβαθμουντες να ξαναδωσουν εξετάσεις. Αυτό ομως αφενός είναι ψυχοφθορο για 12χρονα παιδιά και αφετέρου μπορεί πάλι καποιοι να ισοβαθμήσουν. Επομενως?

 
trid
14 Μάιος 2022 13:29

Δεν είναι καθόλου δεοντολογικό, ούτε ηθικό στους ισοβαθμούντες, ενώ έχουν γράψει την ίδια βαθμολογία, κάποιοι να εισάγονται και κάποιοι όχι, καθώς το κριτήριο είναι ένας τυχαίος αριθμός. Θα έπρεπε να εισάγονται όλοι οι τελευταίοι ισοβαθμούντες. Διαφορετικά πρόκειται περί μεγάλης αδικίας που την υφίστανται τρυφερές ακόμα ψυχές και ενδέχεται να καθορισθεί η ζωή τους σε μεγάλο βαθμό, βιώνοντας μια τέτοια αδικία. Ας το δούνε αυτό το πρόβλημα οι υπεύθυνοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.