ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

"Λουκέτο" βάζει το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ όσο υπάρχει αστυνομία στο χώρο

Δημοσίευση: 14/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους του, όταν υπάρχει συστηματική παρουσία Δημόσιας Δύναμης μέσα ή έξω από τα κτίρια της ΣΘΕ και ενδεχόμενο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης, εφόσον κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθούν τα περιστατικά της 10/5/2022, αποφάσισε το τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ.

Σε αντίθετη περίπτωση, καθώς δεν διαθέτει άλλα μέσα,τονίζει, αποποιείται κάθε ευθύνης για το οτιδήποτε προκύψει σε σχέση με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μελών του προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος.

Το τμήμα ζητάει από τις Πρυτανικές Αρχές, και κυρίως από την Ελληνική Πολιτεία να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό, αλλά και πρακτικά εφαρμόσιμο σχέδιο δράσης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΣΘΕ.

Το σχέδιο αυτό  τόσο σε βραχυπρόσθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο,,σημειώνει το τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, πρέπει να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί σε στενή συνεργασία με τα επίσημα όργανα του Τμήματος Γεωλογίας και της ΣΘΕ.  

Ετικέτες: 
ΑΠΘΒία στα ΑΕΙ

Σχόλια (8)

 
Το Τμήμα Σρέντιγκερ
15 Μάιος 2022 18:22

Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος του Τμ. Γεωλογίας δέχεται απειλητικές επιστολές για την απόφαση αυτή. Υποθέτουμε ότι οι μισές από αυτές του ζητούν να βγάλει τα λουκέτα και να αφήσει τον Πρύτανη και την κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ οι άλλες μισές του ζητούν να βάλει κι'άλλα ακόμα μεγαλύτερα με την εμφάνιση έστω και ενός μέλους σώματος τήρησης της τάξης. Δεν γίνεται έτσι δουλειά, το Τμήμα δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και ανοιχτό και κλειστό αναλόγως των μετεωρολογικών και πολιτικών συνθηκών.

 
Πέτρος
15 Μάιος 2022 17:28

Μπράβο στους συναδέλφους!

 
Πρόοδος όχι αστεία
15 Μάιος 2022 14:26

Φαντάζομαι δε θα πληρώνονται οι καθηγητές και θα χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές. Και εις ανώτερα!

 
ΔΕΠ-ΑΠΘ
15 Μάιος 2022 13:52

Ντρέπομαι βαθειά για τις δηλώσεις των διοικούντων. Οι σχολές και τα τμήματα λες και είναι μαγαζάκια μας, να τα ανοίγουμε και να τα κλείνουμε όποτε μας αρέσει. Είναι ξεφτίλα, και νοοτροπία 80ς "κατεβάζω το διακόπτη - όποτε διαφωνώ". Ο κόσμος δε μας πληρώνει κύριοι του Γεωλογικού για να καθόμαστε σπίτια μας! Να σταματήσει ο μισθός σας/μας όταν δε δουλεύουμε - αυτό θα ήταν δίκαιο. Με ξένες τσέπες όλοι θέλουν να το παίζουν επαναστάτες.
Αν θέλετε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας, σηκωθείτε από τις καρέκλες σας, να αναλάβουν άλλοι που θέλουν και μπορούν.
Το "αποποιούμαι ευθυνών" ενώ συνεχίζω να κάθομαι στο αξίωμα και να λαμβάνω το μισθό είναι γελοίο.

 
Γιαννης
15 Μάιος 2022 13:35

Καλύτερα πριν σχολιάσετε την οποιαδήποτε ανακοινωση, να κάνετε τον κόπο να την διαβάσετε με προσοχή. Αν το είχατε κάνει, θα βλέπατε ακριβώς τη σειρά των γεγονότων που έχουν γίνει στη σθε τον τελευταίο χρόνο. Βία από παντού λες και είμαστε σε γήπεδο. Λογική πουθενά από καμία πλευρά. Αποκορύφωμα η ρίψη δακρυγόνων μέσα στη σχολή την ώρα που περισσότεροι από 400 φοιτητές φυσικού, μαθηματικού και γεωλογικού έκαναν κανονικα το μάθημα τους. Εάν θεωρείτε ότι με αυτήν την λογική των συνεχιζόμενων επεισοδίων μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση τότε μάλλον είστε εκτός πραγματικοτητας

 
Μια από τα ίδια;
14 Μάιος 2022 20:44

Πρώτιστο λοιπόν μέλημα η αποποίηση και διάχυση των ευθυνών. Δεύτερο η έμμεση άρνηση αναγνώρισης της ισχύος του ψηφισθέντος εδώ και ένα χρόνο νόμου για την ασφάλεια των ΑΕΙ.

Πώς θα πάμε μπροστά με αυτή τη νοοτροπία; Θέλουμε ή δεν θέλουμε αναβαθμισμένες υποδομές στην σχολή; Θέλουμε ή δεν θέλουμε βαριοπούλες, μολότοφ και στέκια μέσα στις σχολές; Θέλουμε ή δεν θέλουμε ελεγχόμενη πρόσβαση στα κτίρια; Θέλουμε ή δεν θέλουμε ΟΠΠΙ; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να ισχύουν οι ψηφισμένοι νόμοι του κράτους μέσα στα ΑΕΙ;

 
Πιτσιφλής
14 Μάιος 2022 16:35

Η Βουλή αποφάσισε και το ΣτΕ έκρινε!

 
Αναστολή εργασίας=αναστολή μισθού
14 Μάιος 2022 15:58

Αν το ΑΠΘ θεωρείται υποχρηματοδοτούμενο που λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα από πολλές διαφορετικές μεριές(και καλά κάνει) , τι να πουν τα υπόλοιπα ιδρύματα...

Οσο αφορά την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αναφέρει η Γεωλογία (επειδή δεν της αρέσει η παρουσία της αστυνομίας) δικαίωμα της. Ομως θα πρέπει για όσες ημέρες δεν λειτουργεί το τμήμα, να γίνεται και αναστολή μισθού στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.