Αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη στη Σιβιτανίδειο

Οι αιτήσεις μετάταξης υποβάλλονται από 17-05-2022 έως 26-05-2022

16/05/2022

Άκουσε το άρθρο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση και εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) για το σχολικό έτος 2022-2023, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας μετατάξεων εκπαιδευτικού προσωπικού της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. προς τη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση και αντιστρόφως, για το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 85, παρ. 2 του Ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α’12-06-2018) κ αλ ε ί

α) εκπαιδευτικούς της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να υποβάλουν αίτηση για περισσότερους του ενός κλάδους/ειδικότητες, εφόσον κατέχουν αντίστοιχο τίτλο σπουδών, ή/και για περισσότερες από μία περιοχές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
και

β) εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να υποβάλουν αίτηση για περισσότερους του ενός κλάδους/ειδικότητες εφόσον κατέχουν αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

Οι μετατάξεις αυτές πραγματοποιούνται σε οργανικά κενά (παράρτημα 1: οργανικά κενά ανά κλάδο/ειδικότητα και περιοχή της Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης και παράρτημα 2: οργανικά κενά ανά κλάδο/ειδικότητα της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) και διενεργούνται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων και σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. Για τις ως άνω μετατάξεις ισχύουν τα κριτήρια για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 50/1996 (Α' 45).

  • Για μετάταξη πρέπει να έχει παρέλθει διετία από διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη, με εξαίρεση τη μετάταξη για απομακρυσμένη - παραμεθόρια περιοχή.
  • Στην περίπτωση μετάταξης εκπαιδευτικού της Δ.Ε. σε άλλο κλάδο της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. και αντίστροφα, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν.
  • Μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη.
  • Εκπαιδευτικοί κλάδου/κατηγορίας ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε κλάδο/κατηγορία ΤΕ, πρέπει να κατέχουν πλέον του τίτλου σπουδών παιδαγωγική επάρκεια (π.χ. ΑΣΠΑΙΤΕ). Εκπαιδευτικοί κλάδου/κατηγορίας ΔΕ ή ΤΕ που ζητούν μετάταξη σε κλάδο/κατηγορία ΠΕ πρέπει να κατέχουν πλέον του τίτλου σπουδών παιδαγωγική επάρκεια, με εξαίρεση τους τίτλους σπουδών Παιδαγωγικών Σχολών. (παράρτημα 3)

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις μετάταξης υποβάλλονται από 17-05-2022 έως 26-05-2022

Σχόλια (1)

elsa
|

Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει για το εργασιακό περιβάλλον της σχολής?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ