ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως για τη στάση εργασίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ μέσα στις εξετάσεις της ''Ελληνικής PISA'

Δημοσίευση: 16/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τα τελευταία 2 χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν προκηρύξει απεργία

1) την ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων,

2) την ημέρα εξέτασης μαθητών για εισαγωγή σε πρότυπα σχολεία,

3) κατά της αξιολόγησης – για να αναφέρω μόνο κάποιες.

Τώρα απεργούν κατά της ελληνικής PISA – του συστήματος που θεσπίσαμε πρόσφατα και το οποίο πρώτη φορά θα καταγράψει με ανώνυμο τρόπο το πώς τα παιδιά μας αφομοιώνουν γνώσεις και δεξιότητες, με στόχο το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει καλύτερο.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας.

Προσφύγαμε μόλις στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία.

Σχόλια (6)

 
Γονέας
16 Μάιος 2022 23:09

Και για τις εξετασεις γθα τα πρότυπα είχαν ακουστεί από συνδικαλιστές τα ιδια. Πάντα βρίσκουν τέτοιους τρόπους. Οι μαθητές όμως θέλουν να συμμετέχουν.

 
Σώστης
16 Μάιος 2022 22:44

Πού την είδατε την απαξίωση, βρε παιδιά! Μια χαρά μας φέρεται η γυναίκα. Τι υπερβολές είναι αυτές! Σαν κακομαθημένα παιδιά…

 
ΔΤ
16 Μάιος 2022 21:42

Πόσο αξιόπιστες είναι εξετάσεις για τις οποίες ο μαθητής δεν έχει κάποιο "αντάλλαγμα", όπως προαγωγή, βαθμό, εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, πτυχίο κλπ. Πόσο πιθανό είναι να συμμετέχει σε αυτές "για πλάκα", με αποτέλεσμα η εικόνα να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? Οι μαθητές γενικά δεν αγαπούν τις εξετάσεις.

 
Εκπαιδευτικός της τάξης
16 Μάιος 2022 16:56

Η απεργία - αποχή δεν αφορά προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών, αφορά την εξέταση τύπου PISA που εμπνεύστηκε και επέβαλε με το έτσι θέλω η υπουργός και γενικότερα το κυβερνών κόμμα. Άρα δεν επηρεάζει πραγματικά τους μαθητές.
Είναι καλό όλοι μας να μην ξεχνάμε και απαιτείται να επισημανθεί στις κυρίες και στον κύριο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας πως ο διάλογος λύνει πάρα πολλά ζητήματα, αντίθετα το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" που έχουν υιοθετήσει κατά την διάρκεια της θητείας τους, οδηγεί σε αδιέξοδα και καταστροφές ειδικά στα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας.
Αν η Υπουργός δεν είχε την υπεροπτική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς αλλά είχε πραγματική διάθεση διαλόγου και λογική επίλυσης των ζητημάτων που επί χρόνια εκκρεμούν σίγουρα δεν θα κατέφευγε τόσο συχνά στα δικαστήρια, αλλά θα είχε και ένα σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών μαζί της και υπολογίσιμο τμήμα από την κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η "πρώτη" Υπουργός σε αρνητική εικόνα στη κοινωνία και αυτό λέει πολλά σε αυτούς που σκέφτονται και δεν είναι κατ' ανάγκη εκπαιδευτικοί...

 
Δάσκαλος
16 Μάιος 2022 16:08

Εδώ "είμαι" με την Κεραμέως.
Απαράδεκτη συνδικαλιστική στάση.
Εμείς πρώτοι έπρεπε να ζητάμε αυτές τις "μετρήσεις" και στη συνέχεια να διεκδικούμε καλύτερη υποστήριξη (και προφανώς χρηματοδότηση) για την εκπαίδευση.
Οι δείκτες της PISA είναι δεδομένα, τα οποία χρήζουν βεβαίως ερμηνεία στη συνέχεια.
Αλίμονο, ωστόσο, σε όποιον "φοβάται" να δει και να μελετήσει τα δεδομένα (τα όποια δεδομένα).
Καμία κατανόηση στο όλο συνδικαλιστικό θέμα.
Λυπάμαι...

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
16 Μάιος 2022 14:31

Το πρόγραμμα Ελληνική Πίζα είναι σωστοτατατο!!!!! Πρέπει να γίνει χθες!!!!! Η αντίδραση των εκπαιδευτικών πιστεύω ότι ότι είναι για την αυταρχικότητα την έλλειψη συνεννόησης, την απαξίωση των εκπαιδευτικών από την κ. Κεραμεως!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.