ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση μήνυσης κατά Συμβουλίου Eπιλογής Διευθυντών Σχολείων

Τέσσερις υποψήφιοι διευθυντές σχολείων αμέσως μετά τις κρίσεις του 2017 είχαν καταθέσει μήνυση κατά του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 17/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβλήθηκε για τις 13 Οκτωβρίου η εκδίκαση μήνυσης κατά Συμβουλίου Eπιλογής Διευθυντών Σχολείων ,λόγω κωλύματος ενός από τους δικηγόρους των μηνυόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις υποψήφιοι διευθυντές σχολείων αμέσως μετά τις κρίσεις του 2017 είχαν καταθέσει μήνυση κατά του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Μετά από πέντε αναβολές,     δικάσιμος στο Τριμελές Πρωτοδικείο , είχε ορισθεί για τη Δευτέρα 16 Μαΐου, με κατηγορούμενους τα έξι αυτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής (ΠΥΣΔΕ).

Η παραπομπή τους γίνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω των καταγγελλομένων περί αυθαιρεσιών που φέρεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες , να συνέβησαν κατά την αξιολόγηση της Συνέντευξης των τεσσάρων αυτών μηνυτών που ήταν υποψήφιοι διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνασίου στις κρίσεις του 2017.

Μετά από δεύτερη μήνυση, ενός από τους μηνυτές, για συκοφαντική δυσφήμιση, τα δύο από τα έξι  μέλη αυτού του Συμβουλίου τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό με φυλάκιση 8 και 6 μηνών για προσωπικούς συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που ανέγραψαν στα φύλλα αξιολόγησης του μηνυτή προκειμένου να αιτιολογήσουν τον χαμηλό βαθμό που έθεσαν στη Συνέντευξη του.

Σχόλια (6)

 
Δημήτρης Κ.
19 Μάιος 2022 07:12

@ Johny the fox.
Αυτά που αναφέρετε περιγράφονται στη νομοθεσία.
Ωστόσο, μην λέτε πως δεν υπάρχει περίπτωση παραγραφής.
Ρωτήστε για περίπτωση υποψηφίου δεκαπενταετίας. Κατόπιν συνεχών αναβολών και βουλευτικών εκλογών, εν τέλει η υπόθεση δεν έφτασε στο ακροατήριο.
Όσο για τις "αποζημιώσεις επιδομάτων θέσης" ο εν λόγω υποψήφιος δεν έλαβε δεκάρα, έμεινε με τη χαρά πως "το πρόβλημα το είχε ο εγκαλούμενος" ο οποίος, βέβαια, αποδόθηκε στην κοινωνία ’άμεμπτος’.

 
Johny the fox.
18 Μάιος 2022 09:52

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παραγραφής. Είναι 5 συν 3 έτη μέχρι εκδίκασης της υπόθεσης στα 3μελη δικαστήρια πρωτοδικείων. Θα γίνει η δική έστω κ την τελευταία ημέρα της 8ετίας. Το πρόβλημα το έχουν οι εγκαλούμενοι πάντα , αφ ενός γιατι δίδεται χρόνος στους μηνυτές για συγκέντρωση στοιχείων κ αφ ετέρου ταλαιπωρουνται ψυχολογικά οι κατηγορούμενοι... ο χρονος κυλάει υπέρ των μηνυτών πάντα. Μην γράφετε ότι να ναι αν δεν γνωρίζετε... Τέλος έρχονται οι αγωγές για αποζημιώσεις επιδομάτων θέσης, ηθικής κ υπηρεσιακής βλάβης που τα δίνει το δημόσιο κ τα εισπράττει από τα μέλη των επιτροπών μέσω της ΔΟΥ.. οι αγωγές κατα του δημοσίου είναι 15ετια κ κατά προσώπων 5 ετία. Αν στραφούν κατα του δημοσίου με απόφαση τελεσίδικη, όποτε κ αν βγει αυτή, το δημόσιο καταβάλλει άμεσα κ κυνηγάει τους εγκαλλουμενους μεσω των ΔΟΥ.

 
Ανώνυμος εκπαιδευτικός
18 Μάιος 2022 09:06

Ε, βέβαια άμα γινόταν η δίκη και έμπαινε η ανάλογη ευθύνη πού θα έβρισκαν μετά <<συμβούλια επιλογής>>; Ως γνωστόν η μια παραίτηση ακολουθεί την άλλη.

 
Αναβολες
17 Μάιος 2022 15:22

Τουλάχιστον 6-7 αναβολές θα παρει ακόμα. Βλέπε ΠΕΣΣ που ποτέ δεν εκδικαστηκε

 
Στράτος
17 Μάιος 2022 15:11

Οι συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών που οδηγεί σε μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην τελική έκδοση των αποφάσεων αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που θα πρέπει να ε΄χει στο μυαλό του καθένας που αποφασίζει να προσφύγει δικαστικά για τέτοιες υποθέσεις. Η τελική "δικαίωση", όταν και εφόσον τελικά έρθει ισοδυναμεί με την χορήγηση κάποιας μοριοδότησης (πιθανόν άχρηστης πλέον στον προσφεύγοντα) και μέρους των επιδομάτων θέσης ευθύνης, αλλά μοιάζει πολλές φορές με πύρειο νίκη.

 
Δημήτρης Κ.
17 Μάιος 2022 11:25

Πάμε για παραγραφή λόγω συνεχών αναβολών και εν τέλει εκλογών όπως έγινε και στο παρελθόν με παρεμφερή απόφαση Συμβουλίου Επίλογής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.