ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Μας λείπουν τα ΤΕΙ

Ο νέος ακσδημαϊκός χάρτης θα είναι προϊόν συνομιλιών
Δημοσίευση: 17/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Τα ΤΕΙ κάλυπταν τις βιομηχανικές  . Αυτήν τη στιγμή έχουμε χάσει αυτόν τον ενδιάμεσο κρίκο. Και καλούμαστε, όταν θα φτιάξουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας -που καλό είναι να φτιαχτεί με συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, γιατί είναι κάτι που αφορά στο μέλλον της ίδιας της χώρας-, να λάβουμε υπόψη μας ότι μας λείπει αυτός ο κρίσιμος κρίκος: αυτός που ξέρει πώς λειτουργεί μηχανή, όχι ο χειριστής, όχι αυτός που τη σχεδιάζει».

Τα παραπάνω είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή  του Κινήματος Αλλαγής   Γεώργιου Αρβανιτίδη  για τις εισηγήσεις κατάργησης, συγχώνευσης και μεταφοράς Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Ως προς το θέμα   του ΔΙΠΑΕ, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

"Η  εισήγηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, έχει τεθεί υπόψη της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ακολούθως το υπουργείο Παιδείας, αφού έχει και την εισήγηση της Εθνικής Αρχής που έχει τη μεγάλη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, θα προχωρήσει και θα σταθμίσει μία σειρά κριτηρίων, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις εκθέσεις των στοιχείων των τμημάτων που βρίσκονται μέσα στην εισήγηση, το θέμα των φοιτητών, το θέμα των υποδομών που έχουν φτιαχτεί, τα αιτήματα για την ανάπτυξη της ίδιας της τοπικής κοινωνίας και ούτω καθεξής".

Παράλληλα  Α. Συρίγος διευκρίνισε τα εξής:

Σημείο πρώτο, ό,τι και να γίνει, δεν θα ξαφνιάσει κανέναν. Θα είναι προϊόν συνομιλιών, στις οποίες θα ακούσουμε τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων.

Σημείο δεύτερο, υπάρχει μια αρχή. Όταν γίνονται τέτοιες μεταβολές, λαμβάνεται υπόψη αυτό το οποίο ορθώς αναφέρατε, ο οικογενειακός προγραμματισμός, ο οποίος λέει ότι το παιδί μου πέρασε εκεί, έχω φροντίσει τα χρήματα μου, έχω βρει τόπο κατοικίας στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορείς αυτό να έρχεσαι και να το ανατρέπεις. Οπότε, ό,τι θα ισχύσει, θα ισχύσει για το μέλλον, όχι για τους φοιτητές οι οποίοι είναι τώρα μέσα στο πανεπιστήμιο.

Σημείο τρίτο, η ανάπτυξη μιας περιοχής είναι βασικό ζητούμενο από την παρούσα Κυβέρνηση. Επομένως, η διασύνδεσή της με τις τοπικές οικονομίες είναι κάτι εξαιρετικά βασικό. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα πανεπιστήμιο, το οποίο έχει τμήματα με το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο. Γιατί αυτήν τη στιγμή όχι μόνο το ΔΙΠΑΕ, αλλά και άλλα πανεπιστήμια, έχουν τμήματα με το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο.

Σχόλια (33)

 
Κι εμάς μας λείπουν τα ΤΕΙ
21 Μάιος 2022 15:23

Τι θα απογίνουν οι προπέρσινοι, οι περσινοί και οι φετεινοί εισακτέοι που είναι σε ΑΕΙ ενώ ήθελαν να περάσουν σε ΤΕΙ συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας; Θα πετάξετε στα αζήτητα τρεις φουρνιές; Ξεκινήστε διορθώνοντας τις αδικίες από τη γενιά του λοκντάουν.

 
Κοίτα μια ματιά στις σημερινές φοιτητικές εκλογές
19 Μάιος 2022 06:12

Η απάντηση που ήθελες σε όλες σου τις "ανακοινώσεις" , εσένα και της Κεραμέως, και του Διγαλάκη, στις φοιτητικές εκλογές με καταστροφή της δαπ νδφκ είναι πρωτοφανής. Σήμερα 19/05/2022 τα αποτελέσματα δείχνουν μέχρι στιγμής πρωτιά με αρκετές μονάδες παραπάνω της πκσ και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων που πέταξαν τις πολιτικές σας και σας στέλνουν ένα σαφές μήνυμα για την στάση σας απέναντι στα πανεπιστήμια, και τις κινήσεις σας στην ανώτατη εκπαίδευση.
Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους και βάλτε μυαλό για όλα τα θέματα της παιδείας .

 
Μεσιτικό γραφείο
18 Μάιος 2022 21:59

Θα αναπτυχθούν οι τοπικές κοινωνίες με τα ενοικιαζόμενα; Οι φοιτητές σε 4-5 χρόνια παίρνουν πτυχίο και εγκαταλείπουν τα χωριά και τα νησιά για να ζήσουν τη ζωή τους και να εργαστούν αλλού, οπότε ποιοι θα μείνουν για να φέρουν την «ανάπτυξη»;

Από το 1945 -ισως και από πιο παλιά- τα ίδια και τα ίδια ακούει ο ελληνικός λαός, γιαγιάδες, γονείς, εγγόνια και φτάσαμε στα δισέγγονα - καιρός να αλλάξουν τροπάριο οι πολιτικοί...

 
Γεώργιος
18 Μάιος 2022 19:08

Εμείς περιμένουμε αεναως δικαίωση και αντιστοίχιση με τα νέα ιδρύματα, ενώ το Υπ. σκέφτεται να ξαναφτιάξει ΤΕΙ. Όμως τα κορόιδα τελείωσαν. Αν δεν το έχετε καταλάβει κακό του κεφαλιού σας.

 
Kαι εμάς μας λείπει ο Σύριζα..
18 Μάιος 2022 16:35

Έρχονται εκλογές, τουλαχιστον ο Γαβρόγλου έκανε μια κίνηση προς το καλό και ας μην ολοκλήρωσε στο 100%, από το να ψηφίσουμε εσένα ξανά να μας πας στο 1980... Συριζα και πάλι Σύριζα.

 
Λόγια λόγια και πτυχία για πληβείους
18 Μάιος 2022 15:00

Σχέδια επι σχεδίων, για ριζικές μεταρρυθμίσεις που εδώ και πόσα χρόνια κανείς δε θέλει να εφαρμόσει. 37 τμήματα που δεν ήταν στο μηχανογραφικό «έκλεισαν», όμως, τι πρέπει να γίνει με τα υπόλοιπα 437 που είναι ανοιχτά και δέχονται φοιτητές κάθε χρόνο;

Ήδη πέρασε ένας χρόνος μόνο με κωλυσιεργία και αναίμακτες δηλώσεις, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Αφού κανείς πολιτικός δε θα στείλει το δικό του παιδί σε τέτοια υποβαθμισμένα τμήματα ΑΕΙ, τι περιμένουμε;

Θα φτάσουν τα πτυχία στην Ελλάδα -στο 30% των σχολών- να είναι τόσο απαξιωμένα που οι νέοι θα προτιμούν σεμινα΄ρια και πιστοποιήσεις.

https://www.esos.gr/arthra/71706/shedio-24-selidon-gia-neo-akadimaiko-ha... (Φεβρουάριος 2021)

https://www.esos.gr/arthra/73246/stin-ypoyrgo-oi-prytaneis-gia-ta-37-ypo... (Ιούνιος 2021)

 
Ακαδημαϊκός χάρτης
18 Μάιος 2022 14:53

Ψάξτε στα tags και όλα τα παλιά άρθρα, εδώ και 20 χρόνια κοροϊδεύουν τους φοιτητές με δήθεν ανωτατοποίηση ενώ στην Ελλάδα του 2025 μάλλον θα χρειάζεσαι πτυχίο και μεταπτυχιακό για να κάνεις αίτηση σε σουβλατζίδικο τη θερινή σεζόν!

 
Θύμιος
18 Μάιος 2022 11:55

Αλλά μετά από τρία χρόνια στην κυβέρνηση, ακόμα δεν ξεκίνησε η συνεννόηση για τον χάρτη... Μήπως γιατί κανένας από τους εμπλεκόμενους στη δημιουργία του χάρτης δεν κερδίζει από την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης;

 
don't look up
18 Μάιος 2022 11:41

το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι η αποδόμηση των πεπραγμένων Γαβρόγλου κι αν κλείσουν και μερικοί ακόμη καλύτερα

 
Ό,τι του φανεί....
18 Μάιος 2022 10:14

Αν σας λείπουν τόσο πολύ τα ΤΕΙ να φτιάξετε ένα για τον εαυτό σας, να πάτε να κλειστείτε εκεί και να σχεδιάσετε τη βιομηχανική επανάσταση της χώρας.

Σε λίγο όμως θα σας λείπει και η έδρα σας....

 
Thomas Paschalis
18 Μάιος 2022 10:04

Δηλαδή μετά την κατάργηση των ΤΕΙ δεν έχουμε λογοθεραπευτές? Μήπως δεν έχουμε πληροφορικάριους? Μήπως πάλι είχε διαφορά η επιστήμη της χρηματοοικονομικής σε ΤΕΙ και πανεπιστήμιο? Βγείτε και πείτε ξεκάθαρα στον κόσμο οτι οραματίζεστε εκπαιδευτικά ιδρύματα δύο ταχυτήτων. Τα καλά για εσάς τους δήθεν άριστους και τα υπόλοιπα για τον λαό. Όλα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες. Αλλά δε θα σας περάσει

 
3της φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
18 Μάιος 2022 09:48

Περνατε οτι θελετε στην βουλη σε μια παραγραφο και τωρα μας λετε για την ΑΣΠΑΙΥΕ χρειαζετε προεδρικο διαταγμα.Ποσο αναποτελεσματικοι εισαστε η μαλλον λαθος το ειπα εισαστε αποτελεσματικοι στα σχεδια σας περιουσια ΑΣΠΑΙΤΕ και απαξιωση της σχολης.Μαλιστα εχουμε καταλαβει πολυ καλα

 
Σωτήρης ΔΕΠ
18 Μάιος 2022 09:38

Εκτός τόπου, χρόνου και ακαδημαϊκής πραγματικότητας ο Υφυπουργός. Το Υπουργείο του έχει δείξει χαρακτηριστική ατολμία και αναποφασιστικότητα στα θέματα που αναφέρεται, γνωρίζοντας καλά ότι είναι ανεφάρμοστα...αν όντως σε απασχολούν οι τοπικές κοινωνίες, τότε αναγκαστικά δεν συγχωνεύεις και δεν καταργείς τίποτα. Από εκεί και πέρα, αν σε ενδιαφέρει να κάνεις (κάποιο) συμμάζεμα των ΑΕΙ, τότε συγχωνεύεις και μεταφέρεις τμήματα, ενώ παράλληλα καταργείς αυτά που πλέον δεν έχουν κανένα έρεισμα στη κοινωνία, έχουν μικρό αριθμό ΔΕΠ (<10) και χαμηλή ροή αποφοίτων.
Εδώ και 3 χρόνια αυτός και η Κεραμέως συνεχώς αναφέρονται στη Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, λες και μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα της 3βάθμιας εκπαίδευσης από πριν, αλλά δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση) για να διορθώσουν (κατά τα λεγόμενα τους) αυτό το 'λάθος'. Δηλαδή ατέρμονη συζήτηση και ανακάτεμα της κουβέντας και πάλι από την αρχή, αλλά πρόοδος μηδέν.

 
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
18 Μάιος 2022 08:50

Άμεση επανίδρυση του τμήματος Μηχανολόγων (μηχανικών) Οχημάτων το οποίο κάλυπτε ολους τους τομείς της τεχνολογίας των οχημάτων σε ανώτατο επίπεδο και ηταν μοναδικό στη χώρα και παρανόμως καταργήθηκε.

 
Εν έτει 2022..
18 Μάιος 2022 07:35

«..αυτός που ξέρει πώς λειτουργεί η μηχανή, όχι ο χειριστής, όχι αυτός που τη σχεδιάζει..»
Αυτός που σχεδιάζει «μια μηχανή» (για τον Έλληνα υφυπουργό παιδείας (!) είναι ένας μόνο και κάθεται στο γραφείο του μπροστά σε ένα λευκό χαρτί-μαζί με ένα μολύβι προφανώς) δεν ξέρει πως λειτουργεί;
Χρειάζεται τρομερή έπαρση για να διατυπώνεις τέτοιες δηλώσεις σαν απευθύνεσαι σε πεντάχρονα!

 
Κώστας
18 Μάιος 2022 07:33

Θα τα πούμε στην κάλπη Κύριε Συρίγο,
Να στείλουμε εσάς και το κόμμα σας σπίτι σας.

 
pakis
17 Μάιος 2022 23:00

Μας υποτιμά ο τύπος ! Κάνει ταξική αναφορά !

 
jimdenin
17 Μάιος 2022 22:14

Ο κρίκος αυτός που καταλαβαίνει πως λειτουργεί μια μηχανή είναι και αυτός που θα την σχεδιάσει.

Στην τοποθέτηση του υφυπουργού φαίνεται όλο το πρόβλημα με τα πρώην ΤΕΙ και το οποίο στην τελική καταδίκασε αυτές τις σχολές στην απαξίωση , η πλήρης αδυναμία κατανόησης του ρόλου αυτών των ιδρυμάτων.

 
Mike
17 Μάιος 2022 21:52

Σου λείπουν τα ΤΕΙ, που αφησατε όλες οι κυβερνήσεις χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και έχετε καταστρέψει ζωές και οικογένειες.
Κρίμα και ντροπή να ξεστομίζονται τέτοια πράγματα από κυβερνητικά στελέχη.

Επίσης να πει κάποιος στον κύριο Συρίγο και την μηχανή του, πως αν αυτός που τη σχεδιάζει, δεν ξέρει πως λειτουργεί, μην περιμένεις να λειτουργήσει και ποτέ

 
ΔΕΠ
17 Μάιος 2022 21:05

Μας κάνουν πλάκα, δεν εξηγείται αλλιώς.... Τα "καλύτερα" έρχονται...

 
ANTONIOS
17 Μάιος 2022 19:56

Σε λίγο θα σας λείπουν και οι ψηφοφόροι.

 
Απαρεμφατος
17 Μάιος 2022 18:48

Ανικανοι να λυσετε τα θεματα ΑΣΠΑΙΤΕ και σχολων τμηματων χωρις αντικειμενο και φοιτητες.Ξαφνικα μετα απο 4 χρονια θητειας σας θυμηθηκατε το προεδρικο διαταγμα για την ΑΣΠΑΙΤΕ γελανε οι παντες μ αυτα τα καμωματα.

 
τρίτεκνη μητέρα
17 Μάιος 2022 18:35

μας λείπει η σοβαρότητα από το Υπουργείο Παιδείας! Σας παρακαλούμε να σταματήσετε τα πειράματα και να ασχοληθείτε σοβαρά με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι ντροπή να αιμορραγεί οικονομικά η ελληνική οικογένεια πληρώνοντας φροντιστήρια και ιδιαίτερα ακόμη και για το δημοτικό. Έλεος.

 
Ιστορικό λάθος που πάει να επαναληφθεί
17 Μάιος 2022 18:20

Ποια είναι η εκπαίδευση που πρέπει να πάρει κάποιος για να καταλάβει πως λειτουργούν οι μηχανές και σε τι είναι διαφορετική από την εκπαίδευση που πρέπει να πάρει κάποιος για να σχεδιάζει μηχανές μπορείτε να μας εξηγήσετε κ. Συρίγο; Ναι, είναι πιο εύκολο να καταλάβεις πως λειτουργεί η μηχανή από το να μπορείς να τη σχεδιάσεις κιόλας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η εκπαίδευση που λαμβάνεις είναι η ίδια: μαθαίνεις τους φυσικούς και μαθηματικούς νόμους που περιγράφουν τα φαινόμενα, και πως μπορείς να τους εκμεταλλευτείς για να φτιάξεις μηχανές. Το αν θα γίνεις καλός στο σχεδιασμό μηχανών ή θα μείνεις απλά στο επίπεδο του πως λειτουργούν εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από την προσπάθεια που θα καταβάλεις και σε κάποιο βαθμό από το ταλέντο σου, όχι όμως από το τι μαθήματα θα κάνεις στο Πανεπιστήμιο.

Καταλάβετε επιτέλους ότι τα προγράμματα σπουδών και οι αντίστοιχες βαθμίδες στην τεχνική εκπαίδευση είναι 2, ο μηχανικός και ο τεχνίτης ή ο χειριστής όπως λέτε. ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει κάποια ενδιάμεση βαθμίδα και όσο και αν προσπαθείτε να την επιβάλλετε κάποια στιγμή θα απορρίπτεται από την ίδια την κοινωνία και την αγορά, όπως έγινε και με τα ΤΕΙ. Ετοιμάζεστε να κάνετε ξανά το ίδιο ιστορικό λάθος που έγινε με τα ΤΕΙ και παγίδευσε εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε πολυετείς σπουδές χωρίς αντίκρισμα.

 
Δεν αντέχεται άλλο..
17 Μάιος 2022 18:16

Πραγματικά δεν αντέχεται άλλο αυτή κατάσταση όπου κάθε υφυπουργός/υπουργός Παιδείας διατυπώνει μια αναχρονιστική άποψη της δεκαετίας του 80 χωρίς να έχει καμία επαφή με την σημερινή πραγματικότητα. Τα ΤΕΙ που περιγράφει ήταν τα ΤΕΙ / ΚΑΤΕΕ της δεκαετίας του 80/90 και όχι του 2010! Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρει (και πιθανότατα το ξέρει άσχετα με τις πολιτικές δηλώσεις παραπληροφόρησης που κάνει κατά το δοκούν). Πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο ως χώρα αυτούς τους πολιτικούς!

 
μικροπολιτική από άσχετους
17 Μάιος 2022 17:50

Επειδή ως γνωστόν αυτός που ξέρει πως λειτουργεί μια μηχανή είναι ανίκανος να τη σχεδιάσει!
Ώρα εκλογών.
Εύχομαι οι αντικαταστάτες να μην διακατέχονται από αντι-γαβροπουλισμό.

 
Εκπαιδευτικος
17 Μάιος 2022 16:47

Που θα είσαι Υπουργέ μου στο μέλλον; με συγκυβέρνηση Κιναλ που θα κάνετε εάν είστε τυχεροί,αποκλείεται να ξαναιδρυσετε τα ΤΕΙ από ΑΕΙ που είναι τώρα! Τέρμα η υποβάθμιση τους. Και αυτό από εκπαιδευτικο που έχει σπουδάσει στο ΕΚΠΑ!

 
Δημόσια Πανεπιστήμια και ΙΕΚ για την Ελλάδα
17 Μάιος 2022 15:44

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν έχουν θέση τα ΤΕΙ, γι'αυτό και καλώς καταργήθηκαν οριστικά σαν βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ας μην επανέλθουμε σε λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος, που αποδεδειγμένα είναι περιττοί:

https://www.esos.gr/arthra/41222/oi-apofoitoi-ton-tei-den-den-mporoyn-na... (2015)

https://www.esos.gr/arthra/40948/erotisi-sti-voyli-gia-ta-tei-me-aformi-... (Νίκη Κεραμέως)

https://www.esos.gr/arthra/38498/poioys-kathigites-diethnoys-fimis-apoly...

Από τη δεκαετία του '90 οι Σχολές των ΤΕΙ επεδίωκαν την ανωτατοποίησή τους, ακριβώς όπως έγινε με τα πρώην Polytechnics στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ομοίως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι θέσεις στη βαριά βιομηχανία κάθε χρόνο συρρικνώνονται ενώ στον τομέα των Υπηρεσιών πολλαπλασιάζονται.

Συνεπώς, για ποιο λόγο τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πχ. το 2015 ή το 2020 να επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα ΤΕΙ ή ένα Ίδρυμα Εφαρμοσμένων Επιστημών;...

Τι είδους εργασία θα τους βοηθήσουν αυτές οι σπουδές να έχουν το 2040, όταν θα είναι 25 ετών και θα έχουν αποφοιτήσει;...

 
τα ειπε ολα!!!
17 Μάιος 2022 15:03

"η ανάπτυξη μιας περιοχής είναι βασικό ζητούμενο από την παρούσα Κυβέρνηση. Επομένως, η διασύνδεσή της με τις τοπικές οικονομίες είναι κάτι εξαιρετικά βασικό".
Αναπτυσσω μια περιοχη εις βάρος καποιας άλλης. Ωραια πολιτική.
Την καραμελα με το ίδιο γνωστικο αντικειμενο την ακουμε συχνά, εκει ομως που μας βολευει. Γιατι δεν λεει ο κ. υπουργός ότι το ΑΠΘ εχει ενα τμημα ΤΕΕΦΑ στην Θεσσαλονικη και ενα παράρτημα του ιδιου Τμηματος στις Σερρες, που δεν τολμα να θίξει? Λεει οτι ολα θα γινουν μετα απο συζητήσεις δημοκρατικά, αλλά ήδη έχουν κανει πασα το θεμα στην ΕΘΑΑΕ που αυτή θα αποφασίσει, χωρίς φυσικά κανεναν διαλογο και με κανεναν φορέα. Σημειώνουμε οτι η ΕΘΑΑΕ απο τη στιγμη που διορίζεται απο τον Υπουργό, μονο ανεξάρτητη δεν είναι. Κατα τα αλλα η υποκρισία περισευει.

 
οι θεσεις του δείχνουν αγνοια του αντικειμενου
17 Μάιος 2022 14:27

φτιάξε τότε καλα ΙΕΚ και τεχνικές σχολές αν θελεις ανθρωπους που να γνωρίζουν πως λειτουργούν οι μηχανές και αρα να τις χειρίζονται κι ολας. Δεν χρειαζεσαι πτυχιουχους ανώτατης εκπαιδευσης για αυτο. Μαλλον διαβλεπω ιδεοληψια.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.