ΜΑΘΗΤΕΣ

Ελληνική Pisa:Υπό τη "σκιά" της δικαστικής απόφασης οι εξετάσεις σήμερα

Δείτε τα 600 σχολεία που ορίσυτηκαν να διεξαχθούν οι εξετάσεις
Δημοσίευση: 18/05/2022
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπό τη "σκιά" της  απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε  παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών  (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) διαξάφονται σήμερα οι εξετάσεις   της «ελληνικής Pisa» σε 600 Δημοτικά και Γυμνάσια με αντιπροσωπευτικό δείγμα έως 6.000 μαθητών και μαθητριών Δημοτικού και έως 6.000 Γυμνασίου.

Η ΑΔΕΔΥ , μετά ην απόφαση του Πρωτοδικείου κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας  για σήμερα  Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

  • Πατήστε εδώ για να δείτε σε ποια σχολεία διεξάγονται οι εξετάσεις

Τα σχολεία που επελέγησαν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (εκτός από τα ειδικά σχολεία και τα ξενόγλωσσα σχολεία).

Εφαρμόστηκε διαδικασία στρωματοποιημένης δειγματοληψίας, όπως καθορίστηκε με το υπ’ αρ. 1/28-03-2022 πρακτικό της Επιστημονικής Επιτροπής, από όπου προέκυψαν δύο λίστες σχολείων.

Οι εν λόγω λίστες εγκρίθηκαν με το υπ’ αρ. 2/05-04-2022 πρακτικό της Επιστημονικής Επιτροπής.

Η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική.

Οι διαγωνιστικές αυτές εξετάσεις θα επαναλαμβάνονται ετησίως.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, και στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Με το πέρας των εξετάσεων  θα γίνει επεξεργασία για την εξαγωγή πορισμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών και τον βαθμό επίτευξης των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων.  

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 16469/ΓΔ4 (ΦΕΚ Β’ 877/25-2-2022) Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, καθώς και με διευκρινιστικές οδηγίες οι οποίες θα αποσταλούν στους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων που θα συμμετάσχουν στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ετικέτες: 
PISA

Σχόλια (6)

 
πολίτης
20 Μάιος 2022 11:16

Τι πάει να πει "Ελληνική Pisa";
Ας ειπωθεί καθαρά: ΔΕΝ πρόκειται για μέρος του διεθνούς διαγωνισμού PISA
Τότε με ποιό δικαίωμα κοπιάρουν το όνομα PISA και δημιουργούν σύγχυση και ψεύτικες εντυπώσεις;

 
Το καταφέραμε
20 Μάιος 2022 08:06

Συνεχίζουμε να εκτιθέμεθα . Σε όλη την κοινωνία .

 
Ομαλή διεξαγωγή
18 Μάιος 2022 15:25

Οι εξετάσεις έγιναν κανονικά. Ακόμα και τα παιδιά αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα τους και συμμετείχαν χωρίς προσκομμα. Μας ρωτούσαν και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα κι αν θα μάθουν τις απαντήσεις στα θέματα. Μάλλον οι ανάγκες της κοινωνίες σας ξεπερνούν, κύριοι συνδικαλιστές.

 
Γονέας
18 Μάιος 2022 10:29

"Η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική" και από πού προκύπτει αυτό παρακαλώ; Υποχρεωτικότητα σημαίνει κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμετοχής. Καμία επίπτωση δεν υπάρχει σε μαθητές που δεν θέλουν να συμμετάσχουν. Άρα...

 
Πιτσιφλής
18 Μάιος 2022 10:06

Με τόσο φως από την Αμερική, πού τις είδατε τις σκιές; Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν γυρίσουν!...
Γυαλιά ηλίου να πάρετε!

 
αντιΟΛΜΕ
18 Μάιος 2022 09:50

Κόντρασε όλα. Χάνουμε παντού αλλά δεν αλλάζουμε τακτική!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.