ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

"Κρίσεις" Στελεχών Εκπαίδευσης: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο η εκδίκαση της μαζικής προσφυγής 50 εκπαιδευτικών στο ΣτΕ κατά του νόμου "Κεραμέως"

Όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν τίτλο σπουδών εξωτερικού, προκειμένου να μοριοδοτηθούν εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής
Δημοσίευση: 18/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αναβολή για το Σεπτέμβριο εισηγείται ο εισηγητής του αρμόδιου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  την προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου, εκδίκαση της μαζικής προσφυγής 50 εκπαιδευτικών στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της διάταξης , με την οποία υποχρεώνονται τα υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης με ξένους τίτλους σπουδών , στην εξέταση της ξένης γλώσσας , της χώρας από την οποία τους απέκτησαν  .

Η οριστική απόφαση για την ακριβή ημερομηνία θα ληφθεί αύριο.

Ο δικηγόρος- καθηγητής Πανεπιστημίου  που ανέλαβε την υπόθεση, πριν τη προσφυγή στο ΣτΕ είχε καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο  Παιδείας , ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης διάταξης για τις υποχρεωτικότητα εξέτασης στην ξένη γλώσσα για όσους υποψηφίους προσκόμισαν τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα δεν έλαβε απάντηση από το υπουργείο.

Οι συγκεκριμένοι "50"  μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας, προτίθενται να  καταθέτουν και την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση;

""Συνημμένα με την υποβολή της αίτησης μου, την επιφύλαξη δικαιώματος σε σχέση με το ζήτημα της προφορικής εξέτασης και της μη πλήρους /προσήκουσας αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου μου.Περί του ζητήματος αυτού έχω ασκήσει από κοινού με άλλους συναδέλφους την με ΑΚ ... αίτηση ακυρώσεως, η οποία και εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.""

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφεύογοντες   θα παραστούν στο Συμβούλιο εξέτασης της ξένης γλώσσας αλλά    θα αρνηθούν    την εξέταση .

Ειδικότερα όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, προκειμένου να μοριοδοτηθούν για τους τίτλους σπουδών , καθώς και για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν, , εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής.

Οι εξεταζόμενοι βαθμολογούνται σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι βαθμολογούνται με βαθμό μικρότερο του πέντε (5) δεν μοριοδοτούνται για:

α) τους τίτλους σπουδών και

β) τη γνώση της αντίστοιχης ξένης γλώσσας, οποιουδήποτε επιπέδου.

Σχόλια (18)

 
19 μαιου
19 Μάιος 2022 20:49

Σήμερα έπρεπε να βγει ο πίνακας δεκτών μη δεκτών για τους συμβουλους εκπαίδευσης.Αφου δεν βγήκε σύμφωνα με τον νομο η όλη διαδικασία είναι ήδη παρανομη

 
Ελλάς το μεγαλείο σου
19 Μάιος 2022 11:17

@ @Ελλάς το μεγαλείο σου
Με όλο το σεβασμό, αλλά, πες μου αν θες ένα λόγο για να τους ψηφίσω...

 
Άννα
19 Μάιος 2022 10:59

Καταλαβαίνω τη λογική πίσω από την εξέταση της ξένης γλώσσας. Όμως, εκπαιδευτικοί αγγλικής, διορισμένοι οι οποίοι ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ στο σχολείο, εξετάζονται στην αγγλική γλώσσα αν έχουν αγγλόφωνο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.Παράλογο????

 
ph
19 Μάιος 2022 10:24

Νομίζω ότι αμφισβητούμε πτυχία πανεπιστημίων της Ευρωπ. Εν. Κάτι δεν στέκει...

 
alastor
19 Μάιος 2022 08:33

Βλέπω ότι οι περισσότεροι δίνετε ραντεβού στην κάλπη, αλλά προς το παρόν τη ΔΑΚΕ βγάζετε πρώτη δύναμη... Καλή αντάμωση στα γουναράδικα.

 
υποψήφιος
18 Μάιος 2022 22:07

΅Είμαι πτυχιούχος ελληνικού πανεπιστημίου, διδάσκω Ξένη Γλώσσα για πάνω από 30 χρόνια, έχω μεταπτυχιακό τίτλο από τη χώρα της γλώσσας που διδάσκω, δε μου αποδίδονται μόρια για τη γνώση της γλώσσας που διδάσκω. Παρόλα αυτά, εξετάζομαι προφορικά για να διαπιστωθεί αν γνωρίζω τη γλώσσα που διδάσκω! τι δεν καταλαβαίνετε; (αν δεν πάρω καλό βαθμό, θα απολυθώ;)

 
Αναμενόμενη η αναβολή στο ΣτΕ
18 Μάιος 2022 19:06

Πάντα έτσι γίνονταν.Ποτε δεν βγαίνει απόφαση κατά την διάρκεια επιλογών ή διαγωνισμών.Ποτε και με καμία κυβέρνηση.Το ίδιο έγινε και επί ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης

 
ΖΕΥΣ
18 Μάιος 2022 18:19

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Αν η υπουργός ενδιαφερόταν πράγματι για την αξιοκρατία θα έκανε γραπτό διαγωνισμό για όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης(περιφερειακούς,διευθυντές εκπαίδευσης,σχολικούς συμβουλους,διευθυντές εκπ/σης) και για τουςδιορισμούς εκπ/κών.Όποιος θα είχε αποκτήσει με πλάγιους τρόπους διάφορα πτυχία και δεν διέθετε το γνωστικό υπόβαθρο, θα κοβόταν στα γραπτά.Αυτό θα ήταν δικαιοσύνη και όχι οι πομφόλυγες της υπουργού μετά από τρία χρόνια αναβλητικότητας.

 
ΖΕΥΣ
18 Μάιος 2022 17:46

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ Θα είπε με καμάρι στους πρυτάνεις των αμερικανικών πανεπιστημίων ότι δεν αναγνωρίζει τα μεταπτυχιακά τους,αν οι κάτοχοί τους δεν εξεταστούν προφορικά στην αγγλική γλώσσα;

 
@Ελλάς το μεγαλείο σου
18 Μάιος 2022 16:00

Με όλο το σεβασμό, αλλά, και στην ώρα τους να τα κάνανε όλα, εσύ πάλι δε θα τους ψήφιζες..

 
Καίτη
18 Μάιος 2022 14:56

Πότε έχουμε εκλογές είπαμε ;

 
george
18 Μάιος 2022 14:55

Ραντεβού στις κάλπες ! ! !

 
Περίεργος
18 Μάιος 2022 14:51

.....ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ......ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ. ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΕΙΚΙΑ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ......ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

 
Κ.Α.
18 Μάιος 2022 13:40

Αρχίζει η μέτρηση των αναβολών της εκδίκασης. Πρώτη αναβολή: δόθηκε. Αναμείνατε την επόμενη...

 
Φ. Φ. Φ.
18 Μάιος 2022 13:40

Τις πρόσφυγες για τις παράνομες απεργίες αμέσως τις εκδικαζει η υπουργός... Αυτές εδώ μπα, ε;;;

 
Σοφια
18 Μάιος 2022 12:38

Θα τα πούμε στις καλπες κ. Κεραμεως....

 
Ελλάς το μεγαλείο σου
18 Μάιος 2022 10:44

Αλλού αγωγή-εκδίκαση-απόφαση σε 24 ώρες και αλλού αναβολές μέχρι να μην ξαναβγεί ο ήλιος. Περνάτε τον κόσμο για αφελή αλλά θα σας πει το ποιήμα στις κάλπες.

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
18 Μάιος 2022 10:36

Αυτοί θα αποκλειστούν ως υποψήφιοι ΔΕ;
Καλά σαράντα κυρά Μαρία. Ίδιο στο Γιαννάκη μου μοιάζει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.