Voucher 200 ευρώ

Να συμπεριληφθεί το προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ στους δικαιούχους του voucher

Δημοσίευση: 18/05/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκπληξη για το προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ έχει προκαλέσει η εξαίρεσή της από τους δικαιούχους του voucher των 200 ευρώ. Η μη συμπερίληψή τους στους δικαιούχους είναι αδικαιολόγητη για τους εξής λόγους:

Α) Οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρέτησαν στα ΚΕΔΑΣΥ κατά την περίοδο της πανδημίας παρείχαν μεγάλο μέρος του έργου τους με τηλε-εργασία (από το σπίτι), συνεδριάζοντας μέσω τηλεδιάσκεψης για τη σύνταξη αξιολογικών εκθέσεων και υποστηρίζοντας εξ αποστάσεως (από το σπίτι) οικογένειες και εκπαιδευτικούς. Αυτά εφαρμόστηκαν σύμφωνα με τις εκάστοτε εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, στο πλαίσιο της αποφυγής του συνωστισμού και της διάδοσης της πανδημίας. Φυσικά, για την παροχή του παραπάνω έργου χρησιμοποιήθηκε ο προσωπικός τους οικιακός εξοπλισμός. 

Β) Η συντριπτική πλειονότητα των μελών των ΚΕΔΑΣΥ δεν είναι μόνιμο προσωπικό σε αυτά. Οι περισσότεροι από αυτούς υπηρετούσαν σε σχολεία ή σε ΕΔΥ κατά τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 Συνεπώς, χρησιμοποίησαν και αυτοί στον ίδιο σχεδόν βαθμό τον οικιακό τους εξοπλισμό για παροχή εξ αποστάσεως έργου την περίοδο της πανδημίας.  Επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς θα υπηρετούν και πάλι σε σχολεία ή ΕΔΥ από Σεπτέμβρη. Συνεπώς, θα χρειαστούν όσο και οι υπόλοιποι αναβάθμιση στον εξοπλισμό τους και δεν υφίσταται κανένας λόγος για να εξαιρεθούν όλοι αυτοί από το πρόγραμμα. 

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τους υπεύθυνους του προγράμματος να συμπεριλάβουν με νέα απόφαση και το προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ στους δικαιούχους του προγράμματος, προς αποκατάσταση της αδικίας.

Δρ. Κων/νος Κλουβάτος

Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου

Ετικέτες: 
Voucher

Σχόλια (6)

 
Φίλιππος
19 Μάιος 2022 06:05

Ειδικά τα στελέχη πετά από εκπαιδευτικούς των σχολείων έπρεπε να είναι ενταγμένα σε αυτή την κατηγορία για παροχή voucher. Η δουλειά τους έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία .

 
Να δοθεί το voucher και στα στελέχη που επιμορφώνουν
19 Μάιος 2022 00:32

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τους υπεύθυνους του προγράμματος να συμπεριλάβουν με νέα απόφαση και τα στελέχη παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης που επιμόρφωναν τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της Εξαε μέσω τηλεδιασκέψεων. Είμαστε κι εμείς εκπαιδευτικοί και μάλιστα η εργασία μας σε μεγάλο μέρος έχει να κάνει με Η/Υ.

 
Έλεος με τα κουπόνια (voucher)
18 Μάιος 2022 14:09

Με ένα φθηνό laptop δε σώθηκε κανείς, οι εκπαιδευτικοί ζητάμε ΠΡΩΤΑ εξοπλισμό για τα Σχολεία και μετά για τους εαυτούς μας, εφόσον υπάρχει ανάγκη. Το ίδιο που έγινε με τα tablets και την τηλεκπαίδευση, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας καταναλωτές

Ας δώσουν τα χρήματα για Σχολικά Εργαστήρια και οι διευθυντές να αναλάβουν τη διαχείριση των πόρων, με έλεγχο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης στο τέλος κάθε έτους: Αν κάποιοι καθηγητές χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο για το μάθημά τους καλώς να το λάβουν και αυτή η επένδυση να μείνει στα σχολεία μας για τις επόμενες χρονιές.

Φτάνει η σπατάλη και η κοροϊδία με «χάντρες και καθρεπτάκια» - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι ελεημοσύνη.

 
ΝΙΚΟΣ
18 Μάιος 2022 12:42

ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟ VOUCHER TΩN 200 EΥΡΩ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ;
ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΣ!

 
Πιτσιφλής
18 Μάιος 2022 12:01

Να το πάρουν κι αυτοί, έχουμε χαρά μεγάλη, λάμπουν οι κάμποι και τα βουνά, λάμπουν οι θάλασσες, λάμπουμε κι εμείς!
- Βούουουου!....
- Τι ήταν αυτό;
- F35!
- ....

 
Ουγκάντα
18 Μάιος 2022 11:52

Να ακυρωθούν όλες οι παράλογες εξαιρέσεις εκπαιδευτικών, και να δοθεί και στους αποσπασμένους σε υπηρεσίες του Υπαιθ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.