ΜΑΘΗΤΕΣ

Ελληνική Pisa: Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές και οι απαντήσεις

Ερωτηματολόγιο για τους εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 18/05/2022
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπό τη "σκιά" της  απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε  παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών  (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) διεξήχθησαν σήμερα    οι εξετάσεις   της «ελληνικής Pisa» στα      Δημοτικά και Γυμνάσια που είχε ορίσει το υπουργείο Παιδείας

 Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  τα θέματα για να διαγωνσιτούν οι μαθητές κατέβασαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τα
485 σχολεία από τα 600.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο 93% των σχολείων οι εξετάσεις διεξήχθησαν και  ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Για να δείτε τα θέματα   στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές και τις απαντήσεςιπατήστε παρακάτω στο αντίστοιχο μάθημα

Δημοτικά

Γυμνάσια

Ερωτηματολόγιο

Το ΙΕΠ καλεί τους εκπαιδευτικούς  των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στις «Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα» να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο  έρευνας της ΑΔΙΠΠΔΕ.

Για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο πατήστε εδώ

Ετικέτες: 
ΙΕΠPISA

Σχόλια (10)

 
Περάστε σκουπίστε....
20 Μάιος 2022 12:26

@Αριστεία, όχι αστεία, για αυτό τα ιδιωτικά είναι γεμάτα μέχρι 27αρια τμήματα και χρειάζεται μέσο για να βρεις θέση και κάθε χρόνο αυξάνονται οι εγγραφές τους. Γιατί τόσα χρόνια εφαρμόζεται σύστημα περάστε σκουπίστε με αέρα κοπανιστό!

 
Αριστεία, όχι αστεία
20 Μάιος 2022 07:56

Διαγνωστικού χαρακτήρα εξετάσεις, εξετάσεις που μπαίνουν στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για να διαπιστωθεί η μαθησιακή ετοιμότητα.
Διαπιστωτικού χαρακτήρα εξετάσεις, εξετάσεις, εξετάσεις που μπαίνουν στο τέλος, για να διαπιστωθεί ο βαθμος επίτευξης των μαθησιακών στόχων.

Ούτε Piza, ούτε pizza αλλά κλασικό greek souvlaki των αρίστων, δηλαδή εξετάσεις.

 
ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA
19 Μάιος 2022 23:40

O νόμος 4823/2021 αναφέρεται σε "εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα" που αναζητούν τον βαθμό επίτευξης των σκοπών των προγραμμάτων σπουδών. Αν η Ευκλείδεια Γεωμετρία είναι στο πρόγραμμα σπουδών σε αυτή οφείλουν να εστιάσουν οι ερωτήσεις αξιολόγησης. Επομένως, η κριτική μας πρέπει να εστιάζει στο αν οι ερωτήσεις κινούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών και αν είναι διαγνωστικού χαρακτήρα. Το PISA έχει άλλους σκοπούς και άλλα αξιολογικά εργαλεία.

 
Στρ. Βούρβαχης
19 Μάιος 2022 18:47

Καμία σχέση με τα θέματα της αυθεντικής PISA. Εκεί τα θέματα των Μαθηματικών είναι κατά βάση θέματα..Πληροφορικής. Εδώ Ευκλείδεια Γεωμετρία και πάλι Ευκλείδεια Γεωμετρία. Ο κόσμος δεν λειτουργεί με την Ευκλείδεια Γεωμετρία σήμερα. Η καθυστέρηση έχει συνέπειες.

 
Μία πραγματικά ελληνική PISA
19 Μάιος 2022 17:29

Οι συνάδελφοι πιο πάνω Μανώλης και Θανάσης τα είπαν ωραιότατα. Καθένας μπορεί να έχει την PISA που του ταιριάζει άλλωστε! Ουδεμία σχέση τα θέματα με τις δεξιότητες που ελέγχονται και το επίπεδο εφαρμογής γνώσεων που αξιολογείται στην αυθεντική και πολυσυζητημένη PISA.

 
Θοδωρής
19 Μάιος 2022 17:08

Μας είχαν πρήξει ότι οι μαθητές μας αποτύγχαναν στο PISA γιατί δεν μπορούσαν να λύσουν θέματα της καθημερινότητας και δω βλέπουμε πολλά πολλά θεωρητικά μαθηματικά. Κάνω λάθος; Είναι θέματα PISA ή ΡΙΖΖΑ;

 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΜΟΥΛΗΣ
19 Μάιος 2022 08:58

Από ότι ξέρω τα θέματα PISA δεν έχουν αυτή τη δομή και αυτό το περιεχόμενο. Εδώ οι περισσότερες ερωτήσεις είναι διερεύνηση της γνώσης.

 
Πώς και πώς
18 Μάιος 2022 22:59

Πώς και πώς
περιμένω
αποτελέσματα - συμπεράσματα - ;

 
απορία
18 Μάιος 2022 17:51

1. Γνωρίζει κανείς αν ζητήθηκε η γραπτή συγκατάθεση των κηδεμόνων για τη συμμετοχή των μαθη΄των;
2. Η εφαρμογή των εξετάσεων αυτών συνοδεύτηκε από κάποια εγκύκλιο;
Ευχαριστώ.

 
Μανώλης
18 Μάιος 2022 17:20

Αν και πιθανότατα θα υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που θα βρουν τα θέματα στα μαθηματικά, δύσκολα ακόμη και για αυτούς, είναι σίγουρα ευκολότερα από τα αντίστοιχα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα πρότυπα γυμνάσια. Επίσης, θα περίμενα να είναι λιγότερο "μαθηματικά" και περισσότερο "PISA", εκτιμώ ότι έγινε προσπάθεια να μην αποκλίνουν πολύ από αυτά που διδάσκονται στην τάξη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.