ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Κρίσεις" Στελεχών Εκπαίδευσης: Για τις 29 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της μαζικής προσφυγής 50 εκπαιδευτικών στο ΣτΕ κατά του νόμου "Κεραμέως"

Όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν τίτλο σπουδών εξωτερικού, προκειμένου να μοριοδοτηθούν εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής
Δημοσίευση: 19/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αναβολή για τις 29 Σεπτεμβρίου, της προγραμματισμένης  για σήμερα, εκδίκασης της μαζικής προσφυγής 50 εκπαιδευτικών στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της διάταξης , με την οποία υποχρεώνονται τα υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης με ξένους τίτλους σπουδών , στην εξέταση της ξένης γλώσσας , της χώρας από την οποία τους απέκτησαν, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του εισηγητή.

Ο δικηγόρος- καθηγητής Πανεπιστημίου  που ανέλαβε την υπόθεση, πριν τη προσφυγή στο ΣτΕ είχε καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο  Παιδείας , ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης διάταξης για τις υποχρεωτικότητα εξέτασης στην ξένη γλώσσα για όσους υποψηφίους προσκόμισαν τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα δεν έλαβε απάντηση από το υπουργείο.

Οι συγκεκριμένοι "50"  μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας, προτίθενται να  καταθέτουν και την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση;

""Συνημμένα με την υποβολή της αίτησης μου, την επιφύλαξη δικαιώματος σε σχέση με το ζήτημα της προφορικής εξέτασης και της μη πλήρους /προσήκουσας αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου μου.Περί του ζητήματος αυτού έχω ασκήσει από κοινού με άλλους συναδέλφους την με ΑΚ ... αίτηση ακυρώσεως, η οποία και εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.""

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφεύογοντες   θα παραστούν στο Συμβούλιο εξέτασης της ξένης γλώσσας αλλά    θα αρνηθούν    την εξέταση .

Ειδικότερα όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, προκειμένου να μοριοδοτηθούν για τους τίτλους σπουδών , καθώς και για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν, , εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής.

Οι εξεταζόμενοι βαθμολογούνται σε δεκάβαθμη κλίμακα.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι βαθμολογούνται με βαθμό μικρότερο του πέντε (5) δεν μοριοδοτούνται για:

α) τους τίτλους σπουδών και

β) τη γνώση της αντίστοιχης ξένης γλώσσας, οποιουδήποτε επιπέδου.


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε (Τηλεφωνικές παραγγελίες: 211 999 1900)"


 

Σχόλια (21)

 
Είναι δυνατόν...
21 Μάιος 2022 16:30

το διδακτορικό κα εξισώνεται με τη διοικητική εμπειρία ενός διευθυντή δημοτικού σχολείου? Ας κάνουν τους τέως διευθυντές σχολικών μονάδων συμβούλους εκπαίδευσης... και τότε οι μελλοντικοί διευθυντές σχολείων θα έχουν περισσότερα προσόντα από τους συμβούλους εκπαίδευσης... που θα τους αξιολογήσουν κιόλας... Ε... ρε γλέντια...

 
@Υποψήφιος για συνταξιοδότηση
21 Μάιος 2022 16:09

Πτυχίο Νομικής ,τέσσερα χρόνια σπουδές, εργασίες,διπλωματική, πρακτική άσκηση ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ όσο τρία erasmus-etwining -Comenius ....Μας δουλεύεις; Νόμος Διαμαντοπούλου-Γαβρόγλου τι ποιο δίκαιος νόμος ..Δεν άνοιξε ρουθούνι , εκτός βέβαια εάν έχεις άγνοια από επιλογές ή δεν συμμετείχες ποτέ σου και κάτι έπρεπε να γράψεις ...

 
@tora pou feygo…
21 Μάιος 2022 12:25

Μόνο οι έχοντες περισσότερα χρόνια στη διοίκηση να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για θέσεις στελεχών;;; Κανείς άλλος; Έχουν αξιολογηθεί τα έργα τους από κανένα;
Ουδείς αναντικατάστατος…

 
Tora poy feygo apo to school.
21 Μάιος 2022 10:42

Για να μην στεναχωρούν τους εκπαιδευτικούς.
Η υπηρεσία DDE κάθε νομού να ζητά ένα χρόνο νωρίτερα από εκπαιδευτικούς με περισσότερα χρόνια εμπειρίας στην διοίκηση να δηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα για στέλεχος διοίκησης και να συγκεντρώνει σε ένα φάκελο που με δική του ευθύνη θα προσκομίζεται όταν ζητηθεί.
Όμως και το υπουργείο Παιδείας χρειάζεται απαραίτητα να έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος τι πραγματικά προσόντα χρειάζεται να έχει για την θέση που αιτηται να διεκδικήσει.
Δεν χρειάζεται να αλλάζει όποτε κρίνεται από το υπουργείο Παιδείας ανάλογα,ψψψωωωωω,
Κάποτε χρειάζεται να λειτουργήσει και καλύτερα με γνώμονα την ποιότητα και την ηρεμία μέσα στους κόλπους της εκπαίδευσης.

 
@υποψηφιος για συνταξιοδοτηση
21 Μάιος 2022 10:17

Πισο δίκαιος μπορεί να είναι ένας νόμος όπου η συνέντευξη μέτρα 20/75;
Ποσό δίκαιος μπορεί να είναι ένας νόμος όταν υπαρχει ένας υποψήφιος για μια θέση Και αυτός εκλέγεται με ελάχιστα σχεδόν μηδενικά μόρια αρκεί να έχει μόνο τπε Α επιπέδου και15 χρόνια εκπαιδευτική;

 
@καθυστέρηση
21 Μάιος 2022 09:58

εδώ έχουν καθυστερήσει 3 χρόνια οι ΔΠΕ/ΔΔΕ . πώς κάνετε έτσι; να μην παίξουν 1-2 καθυστερήσεις και οι σύμβουλοι ; μην είστε υπερβολικοί ! α, το σωστό και το δίκαιο κι το ηθικό και να λέγεται και να γίνεται, μπράβο , ΝΙΚΗ !

 
Υποψήφιος για συνταξιοδότηση
21 Μάιος 2022 09:46

Ο νόμος μπορεί να είναι περίπλοκος, να περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά κριτήρια αλλά γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι δίκαιος.
Εμείς οι παλιότεροι έχουμε εμπειρίες από ποικίλες άλλες πρακτικές και δεν θα έπρεπε να μιλάμε και να γράφουμε ασυναρτησίες στην περίπτωση που δεν μας βγαίνουν τα κουκιά.
Ωστόσο, προφανώς υπάρχουν δυσκολίες στην προσμέτρηση των μοριοδοτούμενων και σε κάποιες περιπτώσεις και στην επαλήθευσή τους.
Καλή τύχη στους υποψηφίους!

 
george
21 Μάιος 2022 00:01

Εκλογές πότε έχουμε ; Αυτός ο νόμος έκτρωμα σε ποια γραφεία του ΥΠΑΙΘ μαγειρεύτηκε ; Γνωρίζει κάτι η κ.Ζαχαράκη και η κ. Γκίκα;

 
Λόγοι καθυστέρησης δεκτών και μη
20 Μάιος 2022 23:18

Για ποιους λόγους καθυστερούν άραγε;

 
@Στρατος
20 Μάιος 2022 21:42

Καμία διαδικασία δεν πρόκειται να προχωρήσει για τους συμβουλους εκπαίδευσης.15 Αυγούστου θα τοποθετηθούν οι διευθυντές διεύθυνσης.Τελη Ιουνίου θα βγουν τα μόρια των συμβούλων τέλη Ιουλίου τα οριστικά μετά τις ενστάσεις θε προγραμματιστούν για Σεπτέμβρη Οκτώβρη οι συνεντεύξεις και η διαδικασία θα σταματήσει καθώς τέλη Αυγούστου θα προκυρηχθουν εθνικές εκλογές.Αυτα,

 
Στράτος
20 Μάιος 2022 13:38

Απάντηση στον @Στρατος, 20 Μάιος 2022 11:04
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο η διαδικασία προσβάλλεται νομικά λόγω της καθυστέρησης ανακοίνωσης των πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων. Αυτό που ξέρω είναι ότι ουδείς θα κινηθεί δικαστικά για μια τέτοια καθυστέρηση, διαδικαστικού τύπου. Αλλά κι αν κανείς το έκανε, όταν μετά από πολύ καιρό έβγαινε η δικαστική απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα (προσωπική μου γνώμη) δεν θα δικαίωνε τον προσφεύγοντα.

 
ΔΗΜΟΣ
20 Μάιος 2022 11:42

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται

 
@Στρατος
20 Μάιος 2022 11:04

Ο νόμος είναι σαφέστατος και δεν αιτιολογεί παρατάσεις λόγω αντικαταστάσεων μελών.Δεν ερμηνεύουμε τον νομο κατά το δοκουν ούτε κάνουμε νομολογία.Απο τη στιγμή που το δεκαήμερο παρήλθε και ο πιναξ δεκτών κσι μη δεν ανακοινώθηκε η όλη διαδικασία είναι άκυρη και προσβάλλεται νομικά.Διαφωνειτε;

 
τω΄ρα δεν θα μπορούν να αρνηθούν
20 Μάιος 2022 10:08

δεν τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά, θα χάσουν ευκαιρία (η θέση ίσως είναι ήδη πιασμε΄νη αλλά λέμε...)

 
θα ασχολούμαστε με τις εκλογές τότε...
20 Μάιος 2022 10:07

ποιοι σύμβουλοι, ποιοι διευθυντές !

 
2 οκτωβρίου (ή οκτώβρη; )
20 Μάιος 2022 08:04

εκλογές, οπότε : από τρίτη που τρέχει η εξέταση τρέχει και το 10ήμερο (έτσι δεν ανέφερε το esos ; ) . ανακοίνωση για την "άλλη εβδομάδα" δε βλέπω από τη ΓΓ και ανησυχώ... διαβεβαιώσεις σε πρόσωπα για θέσεις έχουν δοθεί, να δούμε αν είναι αξιόπιστες (αχαχχαχαχ), γιατί μέχρι 30/9 ό,τι γίνει

 
ΚΑΛΛΙΣΤΑ
20 Μάιος 2022 07:13

Αγαπητό esos, ενημερώστε μας, αν μπορείτε, ποτέ περίπου βγαίνουν οι πίνακες δεκτών-μη δεκτών υποψηφίων Σ.Ε.

 
Σταύρος
20 Μάιος 2022 01:41

Γνωρίζει κανένας τον δικηγόρο - καθηγητή που έχει αναλάβει την υπόθεση; Ή κάποιους από τους 50 συναδέλφους; Γιατί ενδιαφέρονται και πολλοί υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων να πράξουν το ίδιο. Και θα έχουν δίκιο φυσικά.

 
Κι έρχεται κι άλλη
20 Μάιος 2022 00:12

Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλες
Στο ίδιο έργο θεατές

 
Άκυρες και μη δεκτές υποψηφιότητες
19 Μάιος 2022 22:23

Ποια η διαφορά; Πότε θα δούμε τους πίνακες δεκτών και μη;

 
Στράτος
19 Μάιος 2022 21:49

Σήμερα 19 Μαΐου ολοκληρώθηκε το προβλεπόμενο από τις διατάξεις δεκαήμερο από την κατάθεση των αιτήσεων για τις θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης και θα έπρεπε να ανακοινωθούν οι πίνακες δεκτών, μη δεκτών λόγω έλλειψης Β2 και μη δεκτών υποψηφίων. Προφανώς η καθυστέρηση οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής. Ωστόσο αυτή η καθυστέρηση δεν θα πρέπει να διαρκέσει πέρα από λίγες μέρες ΄ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.