ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση του ΕΑΠ σε επιστολή φοιτητών

Δημοσίευση: 20/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , απαντώντας σε επιστολή φοιτητών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στηρίζει εμπράκτως τους φοιτητές του στις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα, χορηγώντας για το 2021, υποτροφίες ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου, χορηγήθηκαν:

  •      Στην κατηγορία των υποτροφιών κοινωνικών κριτηρίων: το ποσό των 624.000 ευρώ σε 719 φοιτητές.
  •      Στην κατηγορία των υποτροφιών αριστείας: το ποσό του 1.194.000 ευρώ σε 1.131 φοιτητές.

Επιπλέον των προαναφερθέντων, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες της περιόδου που διανύει η χώρα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενέκρινε μείωση ποσοστού 20 % στην οικονομική συμμετοχή φοιτητών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και σπουδάζουν παράλληλα σε Προγράμματα Σπουδών του. Στην κατηγορία αυτή χορηγήθηκε το ποσό των 222.000 ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω, το σύνολο των υποτροφιών που δόθηκαν το 2021 με στόχο τη βοήθεια και στήριξη φοιτητών και οικογενειών που βιώνουν τις συνέπειες οικονομικών κρίσεων καθώς και την επιβράβευση της αριστείας, ανέρχεται στο ποσό των 2.040.000 ευρώ.

Σχετικά με την επιστολή φοιτητών που είδε εχθές το φως της δημοσιότητας επισημαίνουμε ότι κανείς από τους υπογράφοντες δεν πληροί τα κριτήρια χορήγησης υποτροφίας αριστείας, όπως αυτά περιγράφονται στον εγκεκριμένο και δημόσια αναρτημένο από το 2020 (και όχι αιφνιδιαστικά, όπως αναφέρεται) «Κανονισμό Χορήγησης Υποτροφιών» στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (https://www.eap.gr/education/scholarship-regulation/), χωρίς καμία αλλαγή έκτοτε. Τέλος, μετά από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των υπογραφόντων δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει υποτροφία αριστείας, ακόμα και πριν την τροποποίηση του κανονισμού Υποτροφιών, αφού δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά απαραίτητα κριτήρια.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα τη στήριξη των φοιτητών του, θα συνεχίσει να αναζητεί μεθόδους ενίσχυσης και επιβράβευσης αυτών.

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχόλια (4)

 
Ελενη
22 Μάιος 2022 16:13

Αλήθεια κύριοι του ΕΑΠ? Με 9.2 (το άριστα ξεκινά από 8.5) δεν δικαιουμουν υποτροφία με το προηγούμενο σύστημα? Επίσης, πότε ανακοινώθηκε το 2%? Εκ των υστέρων, εφόσον είδατε πόσοι αριστευσαν και για να γλυτώσετε χρηματα ανσκοινωσατε το 2% και βάση για υποτροφία μέχρι και 9.75!!! Είναι ηθικό αυτό?

 
@Εύα
22 Μάιος 2022 14:19

Γι'αυτό υπάρχουν οι Σύλλογοι φοιτητών. Χρειάζονται "άλλες" διαδικασίες, πιο "επίσημες" if you know what I mean. Πέραν των επιστολών διαμαρτυρίας.

 
Εύα
21 Μάιος 2022 15:26

Και τα ποσά δεν αντιστοιχούν ! Για κοινωνικά κριτήρια έδωσαν 300€ στο άτομο !!!!!

 
Εύα
21 Μάιος 2022 15:15

Μέσα στα άτομα που έχουν υπογράψει υπάρχουν άτομα με βαθμό 9.2 και πολλά άτομα με βαθμό άνω των 8.5 που υποτίθεται θα δινόταν υποτροφίες. Απαράδεκτη παραπληροφόρηση και συκοφαντία κατά αυτών που υπέγραψαν . Ψευδής ενημέρωση .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.