ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή :Οι προθεσμίες που τέθηκαν με τις Προκηρύξεις έχουν προβλεφθεί βάσει ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων

Λήγει σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου , στις 2 το μεσημέρι, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

23/05/2022

Άκουσε το άρθρο

Λήγει σήμερα   Δευτέρα 23 Μαΐου  , στις 2 το μεσημέρι,   η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ), για την πρόσληψη στην Ειδική Εκπαίδευση.

ΑΣΕΠ: Οριακά εφικτό η έκδοση προσωρινών αξιολογικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών στο τέλος του Αυγούστου

"Οι προθεσμίες που τέθηκαν με τις Προκηρύξεις του και τις σχετικές προσκλήσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν προβλεφθεί βάσει ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που απαιτούνται για την έγκαιρη έκδοση των αξιολογικών πινάκων από το Α.Σ.Ε.Π., με σκοπό τη στελέχωση των σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών θα εκμηδένιζε κάθε πιθανότητα να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες στο τέλος του Αυγούστου, κάτι που είναι οριακά εφικτό με τα σημερινά δεδομένα.".

Αυτό τονίζει το ΑΣΕΠ, σε απάντηση του, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή ,σε αναφορά του Βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρασμάνη, ύστερα από  επιστολή τελειοφοίτων Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει εύλογη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην   προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ, ώστε να λάβουν εγκαίρως την ¨Βεβαίωση Ολοκλήρωσης Σπουδών με ημερομηνία κτήσης πτυχίου¨ και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην προκήρυξη.

Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 4589/2019, στις αντίστοιχες προκηρύξεις της ειδικής αγωγής του έτους 2019 υποβλήθηκαν 42.095 αιτήσεις συμμετοχής και κατά των προσωρινών αξιολογικών πινάκων ασκήθηκαν 4.285 ενστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ