ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Η Ν. Κεραμέως μελετά εισήγηση -τροπολογία για να επισπευσθούν οι επιλογές

Η τροπολογία αυτή θα "λύσει" τα χέρια στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη επιλογή των Διευθυντών Σχολείων
Δημοσίευση: 23/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εισήγηση για κατάθεση, προς ψήφιση, στη Βουλή  τροπολογίας, με την οποία   στα Τοπικά Συμβούλιο Επιλογής  Διευθυντών Σχολείων δεν θα προβλέπεται με την ιδιότητα του μέλους η συμμετοχή των Εποπτών    Ποιότητας και Συμβούλων  Εκπαίδευσης.

Η εισήγηση αυτή διαμορφώθηκε, μετά την έντονη "γκρίνια" περί καθυστέρησης επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, η οποία   υπάρχει , κυρίως στους κόλπους του κυβερνώντας κόμματος.

Η τροπολογία αυτή θα  "λύσει" τα χέρια στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη επιλογή των Διευθυντών Σχολείων, χωρίς να αναμένει  την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας θα ολοκληρωθεί τέλη Αυγούστου.

Για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

Βεβαίως οι αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων μπορούν να κατατεθούν και πριν τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων (όπως έγινε και τώρα με την επιλογή Συμβούλων) αλλά σίγουρα όχι πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών Εκπαίδευσης.


Διαφήμιση

"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε (Τηλεφωνικές παραγγελίες: 211 999 1900)"

Ψηφιακή Μέριμνα II: Η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού περνά μέσα από το You.gr


 

Σχόλια (80)

 
Αθανάσιος
27 Μάιος 2022 15:23

Για να μην ξεχνιόμαστε. Παράταση για τρίτο έτος δεν υπάρχει. Η παράταση δόθηκε μια φορά και ίσχυσε για ένα χρόνο. Από εκεί και πέρα δόθηκε παράταση μέχρι την τοποθέτηση των νέων στελεχών. Άρα οι τωρινοί ΔΣΜ, είναι προσωρινοί, μέχρι να αντικατασταθούν. Και μην πει κανείς κακοπροαιρετος ότι ουδέν μονιμοτερον του προσωρινού.

 
Γιώργος Χανιά
25 Μάιος 2022 17:41

Έχουμε δύο λοιπόν περιπτώσεις:
Α. Δίνουν παράταση για τρίτο χρόνο στους Διευθυντές. Νόμιμο. Τρελό για κάποιους από έξω που θέλουν να πάρουν καρέκλα. (Μπορούν να τοποθετηθούν στις βελτιώσεις σε σχολεία που θα υπάρξουν παραιτήσεις ή συνταξιοδοτήσεις διευθυντών να πάρουν γεύση από καρέκλα με δώρο την αξιολόγηση).Κουραστικό για κάποιους που δεν θέλουν πλέον την καρέκλα.(μπορούν να παραιτηθούν).
Β. Αλλάζουν το νόμο αποδεχόμενοι αδυναμία εφαρμογής τους και επιλέγονται Διευθυντές από συμβούλια με καθηγητές. Ο χρόνος τοποθέτησης Διευθυντών και πάλι είναι αμφίβολο ότι μπορεί να γίνει πριν την έναρξη της Σχολικής χρονιάς. Άρα ρίσκο για μια τρύπα στο νερό.
Και οι δύο περιπτώσεις νόμιμες.
Αλλά ο στόχος του υπουργείου είναι ένας: εφαρμογή της αξιολόγησης και αυτό επιβάλει Συμβούλους πριν τον Σεπτέμβριο και Διευθυντές Σχολείων που δεν θα αλλάξουν μετά την έναρξη.

 
Περί "επιπέδου των θαμώνων"
25 Μάιος 2022 15:01

Το μόνο "επίπεδο" που είναι άξιο σχολιασμού κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό της κωλοτούμπας επιπέδου Κομανέτσι, τόσο του Υπουργείου όσο και των υποστηρικτών του καλυτερότερου νόμου όλων των εποχών.
Το τι κατάλαβε (και τι όχι) ο καθένας από το δημοσίευμα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία, γιατί απλά ο Τιτανικός έχει ήδη χαράξει την πορεία του.

 
Class act, όπως λέμε επίπεδο και ύφος συζήτησης
25 Μάιος 2022 13:36

Καμιά φορά όμως από το πολύ «class» χάνεται η ουσία - τόσο για καθηγητές όσο και για τους μαθητές...

Προσπαθείτε διαρκώς να δικαιολογήσετε ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ και προφανή λάθη, έστω και με κόσμιο τρόπο.

Τα σχολεία χρειάζονται να στελεχωθούν από ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τόσο στη διοίκηση όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία: Κατά συνέπεια, κρίνονται ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ όλες οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας την τελευταία 20ετία που δεν έχουν καταφέρει να θεσπίσουν λειτουργικούς μηχανισμούς ώστε αυτό να επιτυγχάνεται, ακόμα και στις (αναπόφευκτες) περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Επιτέλους, ας δοθεί από την ελληνική πολιτεία η προσοχή που αρμόζει στο πιο νευραλγικό υπουργείο, εκείνο που προετοιμάζει τους νέους πολίτες, ήδη από την παιδική ηλικία μέχρι την αποφοίτησή τους από τα ΑΕΙ, για τον 21ο αιώνα.

Απλά και ξεκάθαρα· αχρείαστες και κουραστικές οι αναλύσεις επι αναλύσεων για τα κλαδικά/διαδικαστικά ζητήματα - μάλιστα σε εξόχως *διδακτικό ύφος* (πατρονάρισμα, με άλλα λόγια...), λες και οι οικογένειες σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα δε βιώνουν καθημερινά την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Είδαν όλοι όλοι οι πολίτες τι αποφάσεις πάρθηκαν για την τηλεκπαίδευση και *τα κλειστά επί μήνες* Σχολεία - οι εκλογές για τους Συμβούλους ή τους Διευθυντές ή ό,τι άλλο «μας μάραναν»;... Έτσι θα βελτιωθεί η Παιδεία, χωρίς νέα βιβλία, χωρίς νέους καθηγητές, μόνο με «στελέχη» που αλληλοτρώγονται μεταξύ τους και 50χρονους αναπληρωτές που περιμένουν τον διορισμό;

Αλίμονο αν ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ διαρκώς να αναλωνόμαστε στις λεπτομέρειες ή σε αναμνήσεις 15 χρόνια πίσω ή σε διενέξεις για το κομματικό/παραταξιακό παρασκήνιο! Χάσιμο χρόνου...

Προς
Πλατάρος Γιάννης
25 Μάιος 2022 08:31

[ και πολλούς άλλους «μόνιμους θαμώνες» στο διαδικτυακό ετούτο forum ]

 
Πλατάρος Γιάννης
25 Μάιος 2022 08:31

Λέμε ότι έχουν επίπεδο οι εδώ θαμώνες, αλλά οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν το ρεπορτάζ.
Λοιπόν:
Οι διευθυντες εκπαίδευσης θα γινουν στον χρόνο τους. Οι Σύμβουλοι σε μεταγενεστερο.
Οι Επόπτες σε ακόμα μεταγενεστερο.
Ομως:
Αν δεν γίνουν τα 3 παραπάνω βηματα, ΔΕΝ μπορούν να προκηρυχθούν επιλογές για διευθυντές. Λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής εποπτων στα συμβούλια Επιλογής.
Για επίσπευση, το υπουργείο βάζει καθηγητές στα συμβούλια.
Αν τώρα, σήμερα, πούνε "κάνετε αιτήσεις για διευθυντές σχολείων" μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής, δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία. Σταματάει αφού δεν υπαρχουν συμβούλια Επιλογής σύμφωνα με το νέο νόμο. Όσοι εχουν κάνει αιτηση για ΔΕ ΚΑΙ Σύμβουλοι, πατάνε ένα κουμπάκι μόνο και κάνουν αίτηση και για διευθυντές σχολείων. Αν επιλεγούν για ανώτερη θέση, απλώς δεν μετέχουν για τις άλλες.
Κερδίζεται κάποιος λίγος χρόνος, αλλά κερδίζεται.
Το ρεπορτάζ, δεν λέει ότι θα αλλάξει η σειρά επιλογής. Η σειρά επιλογής, άλλαξε μια φορά επί Διαμαντοπουλου με νόμο. Αυτό ήταν ένα μαύρο σημάδι κηλίδα στην πορεία της που δεν έχει τονιστεί επειδή αφορούσε λίγους θιγόμενουςκι όχι πολλούς.
Δεν λέει όμως έτσι το ρεπορτάζ....

 
Υπ. Δ.Ε.
25 Μάιος 2022 01:54

Περιμένοντας το "χειρουργείο".
Θέλω να δω όλους αυτούς που έβλεπαν ασανσέρ, κομματικούς διορισμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, στους συμβούλους (το 90% ισως και παραπάνω είναι οι ίδιοι από το 2007), στους περιφερειακούς Διευθυντές (ο ΓΓ ήταν Περιφερειακός Διευθυντής). τι θα γράψουν όταν βγουν οι βαθμολογίες των συνεντεύξεων!!! ( Τελικά αποτελέσματα!!!)

 
Βρας
25 Μάιος 2022 00:33

Γιατί να μην μοριοδοτηθούν οι αναπληρωτές ή οι διευθυντές λόγω παράτασης; Λιγότερες σκοτούρες έχουν, λιγότερες αρμοδιότητες ή ευθύνες; Η διοικητική εμπειρία μοριοδοτείται. Δεν αποκτούν τέτοια με την άσκηση καθηκόντων διευθυντή έστω και από παράταση ή αναπλήρωση; Την υπηρεσία εξυπηρετούν. Ας βρει τρόπο αυτή να καλύψει το κενό...

 
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
24 Μάιος 2022 22:16

ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΙ ΔΗ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ Β2, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ !!!!!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 
Εκπ/κός
24 Μάιος 2022 18:52

Έτσι είναι.Όταν συμπληρώνονται 2 χρόνια παράταση και κινδυνεύεις και για τρίτο, τότε τα προβλήματα συσσωρεύονται και άντε να τα λύσεις!!!

 
ΔΙΑΣ
24 Μάιος 2022 18:45

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΑΝ.ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;

 
Ας έχουμε στο νου μας
24 Μάιος 2022 18:03

Ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει παράταση διευθυντών για τρίτη χρονιά!!! Υπάρχουν υποδιευθυντές που έχουν αναλάβει χωρίς τη θέλησή τους, δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις τους και έπεται συνέχεια ,αφού και εφέτος θα έχουμε αρκετές αποχωρήσεις διευθυντών λόγω συνταξιοδότησης ή για άλλους λόγους.. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό!!!!
Είναι φανερό ότι έχουν εγκλωβιστεί σε έναν νόμο τόσο δυσλειτουργικό που ότι και να κάνουν τώρα το παιχνίδι το έχουν χάσει.
Η Κεραμέως θα μείνει στην ιστορία σαν την υπουργό των παρατάσεων και της ανικανότητας !!!!!

 
Λέων
24 Μάιος 2022 16:12

Μην ασχολείστε, κλασική περίπτωση πληροφορίας που διέρρευσε απλά για να καεί...Τσάμπα η χαρά κάποιων...

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
24 Μάιος 2022 16:05

ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 
@ερτ
24 Μάιος 2022 13:47

έρχεσαι τελευταίος ! παρακολουθείς καθολου υπαιθ ; ένα θα πω : ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ούτε καν μόρια ! όπως βλέπουμε ! πολύ μπροστα η υπουργάρα σου ! άντε , και με ελληνικό ερασμους και εγχειρήσεις πάνω από τα ρούχα !

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24 Μάιος 2022 13:47

Οι διευθυντές που βρίσκονται τώρα στα σχολεία είδαν να παίρνει 3 χρονιές παράταση η θητεία τους. Φτάνει!!!!!!
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν φέτος οι κρίσεις και από την επόμενη σχολική χρονιά να μπουν οι νέοι. Δεν είναι ωραίο , ούτε υγιές να υπάρχει ο ίδιος διευθυντη΄ς για πολλά χρόνια σε ένα σχολείο. Δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις.

 
greg
24 Μάιος 2022 13:07

ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

 
@Ερτ
24 Μάιος 2022 12:07

Εγώ πάλι λέω, ότι δεν θα χρειαστούν ούτε καν μόρια....

 
Νίκος
24 Μάιος 2022 12:07

Όπως έλεγα εδώ και τρεις μήνες μόνο οι Διευθυντές Διευθύνσεων θα αλλάξουν και ουδείς άλλος. Μετά τα τελευταία πανηγύρια ούτε αυτούς τους βλέπω να αλλάζουν.

 
σχόλιο για τον επόμενο υπουργ΄΄ο κρίσεων
24 Μάιος 2022 11:53

τροπολογία : θητεία από παράταση ή με διάθεση (ΣΔΕ) ή για αναπλήρωση διευθυντή (εκπαιδευσης, σχολείου ) και πασών των δομών (πχ ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ πολύ περισσότερα χ΄ρονια από ολους ) να ΜΗΝ μοριοδοτείται ως θε΄ση στελέχους . να παίρνουν μ΄πονους τα λεφτά και όλα και όσα χρονια είναι η κανονική τοποθέτηση, τα υπόλοιπα απλά διδακτικά. δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός ! και αδικία ! δεν είναι σοβαρά αυτά , όταν υπερμοριοδοτειται θητεία που έγινε τυχάια και δεν είχαν άλλοι τη δυνατότητα ! κατά τα λοιπά : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ;

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
24 Μάιος 2022 11:23

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΔΗΛ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ; ΝΤΡΟΠΗ!!!

 
Gigi
24 Μάιος 2022 11:08

Οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα επιλέξουν τους διευθυντές σχολείων;σαν ανέκδοτο ακούγεται.

 
Δασκάλα από το 2006
24 Μάιος 2022 10:47

Μεγάλο λάθος η τροπολογία δεν το βλέπει…. Καλυτερα να παραταθεί η θητεία των διευθυντών κι οποίος δεν θέλει παραιτείται και γινεται εκπαιδευτικός τάξης.υπάρχουν όμως πολλοί που θέλουν να παραταθεί η θητεία τους ένα ακόμα σχολικό έτος.,έχετε το εκεί στο υπουργείο υπόψιν σας…..

 
Νηπιαγωγος
24 Μάιος 2022 10:17

Αγαπητό esos μετέφερε τους εκεί στο υπουργειο την οργή που προκαλεί στους εκπαιδευτικούς αυτή η υποπτη τροπολογία.θα πέσει πολύ μαύρο στις εκλογες

 
Μάνος
24 Μάιος 2022 10:03

Χαχαχα!!! Καταργούν τον ίδιο τους το νόμο! Γελάσαμε και πάλι!!!!

 
Ερτ
24 Μάιος 2022 09:54

Αφού τα αστροπελέκια στο Μαρούσι διαβάζουν, ας κάνω και εγώ μια πρόταση...ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.

 
Ούτε δδε
24 Μάιος 2022 09:35

Ούτε οι διευθυντές διεύθυνσης πρόκειται να αλλάξουν.θα μείνουν οι ίδιοι οι προσωρινοί.Δεν κουνιέται φυλλο

 
πκ.
24 Μάιος 2022 09:03

Ο,τι πιο επαίσχυντο! Να καταργεί κανείς τον Νόμο που ο ίδιος έχει ψηφισει!
Μεγάλο λάθος. Όλα να γίνουν οπως πρέπει. Με την σειρά, όπως ορίζεται!!

 
Qwerty
24 Μάιος 2022 07:44

Είναι φανερό ότι κατάλαβαν πως χάνουν και τους (sic) δικούς τους ψήφους. Η αδράνεια και καθυστέρηση στην επιλογή στελεχών έχει τραυματίσει την εικόνα της κυβέρνησης.

 
@Ert
24 Μάιος 2022 07:42

Σώπα, δε το ξέραμε !
Πόσο άριστο είναι η ίδια η κυβέρνηση να καταργεί το δικό της νόμο ;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.