Αίρεται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή με εξαίρεση τις εξετάσεις

Εξαιρείται σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.

25/05/2022

Άκουσε το άρθρο

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, αίρεται η   υποχρεωτική  χρήση της  μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια (15)

Χωρίς μάσκες οι μαθητές μας στα σχολεία
|

Πρέπει τα παιδιά μας να δώσουν τις εξετάσεις τους χωρίς μάσκα, όπως ακριβώς οι συνομήλικοί τους σε όλη την Ευρώπη. Αρκετά με την υπερβολική φοβία και τα οριζόντια τιμωρητικά μέτρα.

Καλοκαίρι είναι, ανοιχτά παράθυρα και σωστός εξαερισμός και έξοδος στο προαύλιο κάθε δίωρο - αυτά πρέπει να είναι τα ΠΡΩΤΑ μέτρα, *ειδικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο*, όταν θα έχουμε πάλι τη φυσιολογική έξαρση των ιώσεων.

Δάσκαλος
|

Να το πούμε ακόμα πιο απλά
Δεν πρωτοπορούμε καν (τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο)
Καιρός είναι να πέσουν οι μάσκες και σε εμάς

Orthologikos
|

Δεν είναι στα καλά τους! Εκπαιδευτικοί, μαθητές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα και την ώρα των εξετάσεων που ο μαθητη΄ς πρέπει να αισθάνεται άνετα να φοράει μάσκα. Τρέλα!!!

CHRIS
|

Εξω απο τις αιθουσες ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ
Μεσα στις αιθουσες (εξετασεων) ΜΕ ΜΑΣΚΑ
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Θύμιος
|

Πραγματικά αλλοπρόσαλλη απόφαση. Δηλαδή την επόμενη Πέμπτη θα τους έχω στο εργαστήριο χωρίς μάσκες, αλλά τη Δευτέρα στις εξετάσεις θα φοράνε!

Θα έπρεπε απλά να μείνουν οι μάσκες μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής και εξεταστικής διαδικασίας. Οι 10-15 μέρες χωρίς δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Πιτσιφλής
|

Ουφφφφφ....
Γιατί δεν το κάνετε από Δευτέρα, άρχισαν οι ζέστες εδώ. Εκεί ψηλά είναι αλλιώς...

αλλοπρόσαλλοι
|

κατά πάντα, όπως λέει ο φίλτατος (όχι πάντα) ανήσυχος εκπαιδευτικός. ΜΙΑ λογική απόφαση τρία χρόνια ψάχνουμε. Οχι μόνο εικονική κανονικότητα, αλλά και κάλυψη νώτων "μα εμείς πήραμε μέτρα ! " για το μείζον για ψηφοφορους γονείς (εξετάσεις).

Στείλτε τους σπίτια τους
|

Οι γελοιότητες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας συνεχίζονται. Άντε να έρθουν οι εκλογές για να φύγουν να και να μην ξανάρθουν.

Γνώμη
|

Χαίρομαι που βλέπω στα σχόλια ανθρώπους με λογική. Σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις των ειδικών και του υπουργείου. Μαθήματα γίνονται και μετά την 1η Ιουνίου, όχι μόνο εξετάσεις. Καλά θα ήταν να διατυπώνονται σωστά οι αποφάσεις.

Άρα...
|

Αίρεται και δεν... αίρεται!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που δεν αντέχουν σε καμία λογική εξήγηση και προφανώς δεν είναι δυνατόν να εκπορεύονται από καμία επιστημονική γνωμοδότηση. Με λίγα λόγια, ζούμε την αποθέωση της εικονικής κανονικότητας!

ΟΚ
|

Για να εξηγηθούμε...

όταν τα παιδιά θα κάνουν μάθημα από δύο σε κάθε θρανίο στοιβαγμένα σε αίθουσες των 25-27 και στα διαλείμματα όπου ο καθένας κινείται ελεύθερα σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους παύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας

όταν όμως τα παιδιά θα δίνουν εξετάσεις από ένα σε κάθε θρανίο με πλήθος 13-15 ανά αίθουσα και σταθερές τις θέσεις τους και τις αποστάσεις μεταξύ τους τότε η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική

Ειδικοί τα πρότειναν αυτά;

Ι.
|

Η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς συνεχίζει να ισχύει; Με ποια λογική; Όταν όλα τα άλλα αίρονται, αυτή η διάταξη δεν είναι απλώς μια εκδικητική πράξη;

απορία
|

Στις εξετάσεις π.χ. πανελλαδικές, οι μαθητές κάθονται ένας-ένας και πολύ πιο αραιά από την κανονική τάξη.
Με ποιο σκεπτικό επιβάλλεται η μάσκα στις εξετάσεις;

Τρεις
|

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...! Οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων με μάσκες στο σχολείο για το 2ωρο/3ωρο των εξετάσεων (μες στη ζέστη) και τα αδέρφια τους στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο... χύμα στο κύμα. Οι μεγάλοι και κολλάνε και διασπείρουν...οι μικροί όχι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ