ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μ. Βορίδης: Νέο προσοντολόγιο – κλαδολόγιο στο Δημόσιο

Δραστική μείωση των υφιστάμενων κλάδων και ειδικοτήτων από 2.700 σε 550 (ποσοστό 79,7%), γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στη διενέργεια του Ενιαίου Γραπτού Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.
Δημοσίευση: 26/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αναμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος 50/2001 που αφορά στον καθορισμό των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα (προσοντολόγιο) καθώς και στην επικαιροποίηση του κλαδολογίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη,σε  Συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι το νέο προσοντολόγιο – κλαδολόγιο στοχεύει στην εξάλειψη του κατακερματισμού και της πολυδιάσπασης κλάδων και ειδικοτήτων στην ελληνική δημόσια διοίκηση καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και πιο αποτελεσματικού συστήματος, προσαρμοσμένου στα σύγχρονα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τις τομές που θα επιφέρει η εφαρμογή του στη δημόσια διοίκηση μέσω:

  •     Της δραστικής μείωσης των υφιστάμενων κλάδων και ειδικοτήτων από 2.700 σε 550 (ποσοστό 79,7%), γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στη διενέργεια του Ενιαίου Γραπτού Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.
  •     Της κατάργησης παρωχημένων κλάδων και της δημιουργίας νέων και σύγχρονων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου και θα προσελκύσουν υπαλλήλους υψηλότερης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  •     Της πλήρους χαρτογράφησης των προσόντων διορισμού ή πρόσληψης ανά κλάδο και ειδικότητα, προκειμένου να προσαρμοστούν στα όσα προβλέπει το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας.
  •     Της αντιστοίχισης των υφιστάμενων κλάδων στους σύγχρονους κλάδους και τις επικαιροποιημένες ειδικότητες, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα.
  •     Της εξάλειψης των διακρίσεων και της εφαρμογής μίας ενιαίας αντιμετώπισης μεταξύ μονίμων και υπαλλήλων αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), με την απονομή ενός κλάδου και μιας ειδικότητας στο σύνολο του τακτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί , τόνισε ο υπουργός, ότι με το νέο προσοντολόγιο – κλαδολόγιο διασφαλίζεται περαιτέρω η διαφάνεια και η αξιοκρατία στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, μέσω της κατάργησης της δυνατότητας των φορέων να συστήνουν κλάδους με «φωτογραφικά» προσόντα διορισμού που υπονόμευαν την ακεραιότητα του συστήματος.

Όπως σημείωσε ο Μ. Βορίσης, συγκροτείται έπειτα από 20 χρόνια ένα ευέλικτο σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στο ελληνικό Δημόσιο να αξιοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο συνιστά αποτέλεσμα πολύμηνης και κοπιώδους εργασίας που προήλθε από την αξιοποίηση στοιχείων στοιχείων από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού και το ψηφιακό οργανόγραμμα καθώς και της τεχνογνωσίας φορέων του δημόσιου τομέα και εξήρε τη συνδρομή της Expertise France και τη συνεργασία στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών, του Α.Σ.Ε.Π., του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ για την ολοκλήρωσή του.

 

Σχόλια (5)

 
Νικ
29 Μάιος 2022 03:33

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων γιατί το επικαλούνται αφού δεν το εφαρμόζουν; Κάνουν ασήμαντες μικροαλλαγές στα ονόματα και ομαδοποίηση των κλάδων και παρουσιάζουν το τίποτα ως σπουδαία μεταρρύθμιση. Οι κατηγοριοποίηση και οι κλάδοι στην ελληνική διοίκηση βρίσκονται ένα αιώνα πίσω όπως και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 
Ανδρέας
26 Μάιος 2022 19:56

α) το παγωμένο ένα ΜΚ στους υπαλλήλους του 15-16 πότε θα το δώσει; βγήκαμε από το μνημόνιο και τον Αυγουστο από την ενισχ εποπτεία. καιρός είναι

β) Γιατί όλοι οι νόμοι στοχεύουν στην παραγωγικότητα του Έλληνα ίση με το ευρωπαικό στάνταρ αλλά με διαφορετικές συνθήκες (αναξιοκρατία, πελατειακό κράτος, προσωπικές γνωριμίες, φωτογραφικέ΄ς διατάξεις κλπ) και με μισθό το ένα τρίτο (1/3) του Ευρωπαϊκού;
Αυτό είναι λογικό και εφικτό;

 
Φήμες
26 Μάιος 2022 12:15

Και μετά σου λέει ότι έχουμε brain drain στη χώρα μας....

 
Απο αρβανιτόπουλο
26 Μάιος 2022 11:57

εχουμε το εθνικό πλαίσιο προσόντων το οποίο ακόμα δεν ισχύει. Εκτος των ανωτέρω το εθνικό πλαίσιο προσόντων σε ολη την ευρωπαική ενωση μεταφράζεται σε επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα οχι. Ειναι ασχετοι ή το παιζουν;

 
Γιατί δεν μπορούν?
26 Μάιος 2022 11:51

Οθ απόφοιτοι των νέων 5ετων γεωπονικών τμημάτων γιατί ακόμα δεν μπορούν να συμμετέχουν στον ΑΣΕΠ; Δεν γνωρίζει η κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόβλημα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.