ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι Βάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια

Στα Γυμνάσια τη μεγαλύτερη βάση την έχουν τα Πρότυπα Αναβρύτων και Ευαγγελικής Σχολής
Δημοσίευση: 26/05/2022
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, των εξετάσεων που διεξήχθησαν φέτος.

Στα Γυμνάσια τη μεγαλύτερη βάση την έχουν  τα Πρότυπα Αναβρύτων και Ευαγγελικής Σχολής με 84  μόρια (σ.σ.με άριστα το 100) και τη χαμηλότερη το 2ο της Τρίπολης με 16 μόρια.

Σημείωση: Στους  πίνακες  που ακολουθούν  αναγράφονται  τα κενά και ο αριθμός αιτήσεων και όπου φαίνεται αναφορά "εισήχθησαν όλοι" σημαίνει ότι στις εξετάσεις δεν συμμετείχαν όλοι οι αιτούντες. Τα μόρια στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά είναι η βάση εισαγωγής για το το καθένα από τα δυο μαθήματα.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις βάσεις ανά Πρότυπο Γυμνάσιο


Στα Λύκεια, όπου  οι εξετάσεις έγιναν μόνο για τις κενές θέσεις, τη μεγαλύτερη βάση έχει το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με 82 μόρια και τη χαμηλότερη το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων με 22 μόρια.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις βάσεις ανά Πρότυπο Λύκειο

Σχόλια (7)

 
nik
29 Μάιος 2022 11:51

Είναι προφανές ότι τα πρότυπα πάνε καλύτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κάποια στην επαρχία πρέπει να κλείσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά περιφερειακά πειραματικά, με το ζόρι έγιναν κάποιες αιτήσεις. Πρέπει να δώσουν περισσότερα κίνητρα σε καθηγητές αλλά και μαθητές. Πρέπει να αναδειχθεί η διαφορετικότητα εκτός εάν απλώς τα βαφτίσαμε και μετά τα παρατήσαμε.

 
Φ. Κώστας
29 Μάιος 2022 06:57

Σχολεία που βάζουν όλους τους μαθητές που έρχονται δεν μπορούν να ανήκουν σε "ειδικές κατηγορίες".

 
Απάντηση προς "ΠΟΛΙΤΗ"
27 Μάιος 2022 10:13

Αγαπητέ/Αγαπητή, παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά τα στοιχεία. Στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ήταν 313 υποψήφιοι για 88 θέσεις.

Στο Πρότυπο ΓΕΛ Ιωαννίνων, πράγματι πέρασαν όλοι.

 
πολίτης
27 Μάιος 2022 00:19

Τρίπολη, Ιωάννινα, Πρέβεζα: εισήχθησαν όλοι όσοι δήλωσαν
Καστοριά: σχεδόν όλοι (76 αιτήσεις για 60 κενά).
Λϋκειο Βόλου: μόνο 38 αιτήσεις

Αν εξαιρέσουμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που είναι πολύ μεγάλες πόλεις άρα αναμένεται μεγαλύτερος ανταγωνισμός, τα μηνύματα από την επαρχία δεν είναι και τόσο καλά για τα πρότυπα.

Αλήθεια, γιατί σε αυτά δεν υπάρχει βάση εισαγωγής;

 
Baa laa
26 Μάιος 2022 15:50

Στοιχεία άνευ σημασίας. Τι θες να πεις, δηλαδή?

 
Νίκος
26 Μάιος 2022 14:43

Συγχαρητήρια ! Μεγάλη συμμετοχη μαθητών! Εξαιρετικές επιδόσεις! Η ελπίδα μας!

 
πρότυπα;
26 Μάιος 2022 12:32

Η διαφορά των δύο τελευταίων είναι τεράστια από τα υπόλοιπα. Με ποια κριτήρια ονομάστηκαν πρότυπα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.