Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (ΠΟΣΔΕΠ): Το νέο «μοντέλο» διοίκησης «Κεραμέως» δε θα έχει καμιά νομιμοποίηση από την Πανεπιστημιακή κοινότητα

Το Σχέδιο Νόμου για τη διοίκηση των πανεπιστημίων που πρότεινε η υπουργός Παιδείας καταλύει την αρχή της δημοκρατίας και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, τονίζει σε ανακοινωθέν η ΠΟΣΔΕΠ ενώ θεωρεί ότι δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή , και καλεί τους συλλόγους και τους πανεπιστημιακούς σε κινητοποιήσεις.
Παράλληλα η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών δασκάλων υπογραμμίζει:
- Η γενική κατεύθυνση των εξαγγελιών βρίσκεται στον αντίποδα της σύγχρονης και υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει ανάγκη η νεολαία και η χώρα μας. Όλη η πρακτική και οι κατευθύνσεις της πολιτικής του υπουργείου, από την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων μέχρι την ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων, δεν δίνουν απάντηση στα κρίσιμα προβλήματα του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
- Το γεγονός ότι η Υπουργός έκανε την παρουσίαση στους δημοσιογράφους, χωρίς να έχει στείλει μέχρι στιγμής στα Πανεπιστήμια κείμενο, φανερώνει τις πραγματικές της επιδιώξεις και την αδιαφορία της για τις θέσεις των πανεπιστημιακών.
- Ίσως είναι η πρώτη Υπουργός της μεταπολίτευσης η οποία ενώ πριν δύο έτη είχε νομοθετήσει τον τρόπο εκλογής των Πρυτανικών Αρχών από όλους τους Πανεπιστημιακούς κάθε Ιδρύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ότι με τον ν. 4692/20 αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων, έρχεται τώρα για εντελώς ακατανόητους λόγους να νομοθετήσει το ακριβώς αντίθετο.
- Άλλη μία ιστορική πρωτοτυπία είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση των Πανεπιστημίων στη Χώρα μας, προ 200 ετών, προτείνεται η κατάργηση των Πρυτανικών εκλογών και ο ορισμός του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων από το Συμβούλιο Διοίκησης.
- Το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης δε θα έχει καμιά νομιμοποίηση από την Πανεπιστημιακή κοινότητα, γεγονός που θα αποδειχθεί καταστροφικό για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τελικά ανεφάρμοστο.
- Εάν η πρόταση της κας Κεραμέως ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων, ξεκινάει μια γκρίζα εποχή για τα Πανεπιστήμια με επικράτηση μηχανισμών διαπλοκής, υπόγειες συνεννοήσεις συμφερόντων και ανταλλάγματα, με τελικό σκοπό την κατάληψη με αντιδημοκρατικό και αδιαφανή τρόπο μιας θέσης στη διοίκηση του Πανεπιστημίου.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Με διάταξη "σβήνουν" εργατικές παραβάσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- Διάταξη για τους οργανισμούς των ΑΕΙ
- Διάταξη για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ γα ένταξη σε ΕΕΠή ΕΔΙΠ
- Πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων
- Μεταβατική διάταξη για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας
- Μεταβατικές διατάξεις για τους νυν Πρυτάνεις και Κοσμήτορες
- Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ανακοινώθηκαν οι αναμορφωμένοι πίνακες μετά τις 113 ενστάσεις
- Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Δημιουργία Χρηστικού Eκπαιδευτικού Yλικού» από το E-Learning του ΕΚΠΑ
- Οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, συντονιστών και διοικητικών υπαλλήλων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού
- Αλλαγές ως προς την εξέταση στη ξένη γλώσσα των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης
Σχόλια (9)
Ναι, τώρα πια καταλαβαίνω τη δύναμη της έκφρασης: "Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" η ΝΔ βγήκε με ψήφους τιμωρίας προς τον ΣΡΖ που δεν πρόλαβε να εκτελέσει όσα υποσχέθηκε κ δεν τήρησε, ομολογουμένως, όλες τις υποσχέσεις του όμως τώρα πια καταλαβαίνουμε στο πετσί μας πώς βγήκε αυτή η έκφραση. Είχαμε ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά. Πρέπει να φύγουν χθες
Γιατί τους εκλέξατε, αυτά τα είχαν πει στο πρόγραμμά τους. Το διάβασα κανένας εκπαιδευτικός. Ακόμα και τώρα είναι η 1η δύναμη στους εκπαιδευτικούς. Περιμένετε τώρα τους φοιτητές να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.. ;
Τίποτα δεν θα γίνει με τον νέο νόμο. Συμφώνησαν στίβο ν Διαμαντοπουλου 185 και τα αγνόησαν όλα.
Αγαπητοί Πανεπιστημιακοι Δάσκαλοι και σύμφωνα με το σύνταγμα Λειτουργοί...για πέστε και σε μας το ποπολο πως Διοικούνται τα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, δυτικό και πρώην ανατολικό? Πώς λειτουργούν επιστημονικά και πώς διοικητικά? Πώς εκλέγονται τα μέλη ΔΕΠ, πώς απαγορεύονται οι διδάκτορες, πώς υλοποιούνται μεταπτυχιακά και διδακτορικά? Με απλά λόγια και σταρατα να κατανοήσουμε και εμείς οι αδαείς...τον τρόπο λειτουργίας ενός καλού Πανεπιστημίου. Όσο για την επανάσταση! και τους αγώνες! της ΠΟΣΔΕΠ ας μας πουν: εάν θέλουν Πανεπιστήμια γνώσης, έρευνας, δουλειάς, επιστημοσυνης ή Πανεπιστήμια " ολίγον" από προσπάθεια, καταλήψεων, μπαχαλακηδων και "Δημοκρατίας της ΑΜΑΘΕΙΑΣ".
Η πτώση τους θα προκαλέσει πολύ κρότο. Καληνύχτα κα Κεραμέως.
ουσιαστικά υποβιβάζει τα πτυχία αφου θα μπορει ένα φοιτητης να παρακολουθει 2 προγραμματα σπουδων, συμμετοχη ιδιωτων σε προπτυχιακά,
διαλύει επαγγελματικα δικαιώματα
΄Δεν πρέπει να περάσει!
Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν!
Η φασιστικότερη μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών κυβέρνηση της Ελλάδας, αποδομεί και τη Δημόσια Παιδεία !
Θα μας βρει όλους μας Καθηγητές και Φοιτητές απέναντί της!!
Και η Δικτατορία από το φοιτητικό κίνημα έπεσε!!!
Το πανεπιστήμιο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Φανταστείτε λοιπόν όλοι να εκλέγονται με ενιαία ψηφοδέλτια και ο πρωθυπουργός να ορίζεται από συμβούλιο... Η ολιγαρχία που θα ακολουθήσει στη θέση της δημοκρατίας θα είναι καταστροφή για τα δημόσια Πανεπιστήμια...
Απευθύνομαι σε όσους μπορούν να αποκωδικοποιήσουν το νέο σχέδιο Νόμου.
Εμείς και οι συνάδελφοι Σουβλατζήδες έχουμε λόγο για να ανησυχούμε;
Ευχαριστώ.