ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Τι προβλέπεται για την αναπλήρωση, την παράταση θητείας, την επιλογή νέων

Δημοσίευση: 29/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για το τι μέλλει γενέσθαι με την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, μετά μάλιστα και από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (*) για την πιθανότητα ψήφισης τροπολογίας ώστε να καταρτιστούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης, αλλά και την απάντηση της υπουργού Παιδείας σε σχετικό ερώτημα του esos ότι «μπορεί και  παράλληλα με τους Συμβούλους» να γίνει η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων (**), θα πρέπει να γίνουν οι εξής παρατηρήσεις:

Με την υπ. αριθμ. Φ.350/70/97134/Ε3/5-8-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (***) έγινε Γνωστοποίηση της δημοσίευσης στο ΦΕΚ του Ν.4823/2021 που αφορά και στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Στο έγγραφο αυτό δίνονταν οδηγίες και για το τι έπρεπε να γίνει μέχρι την επιλογή των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Υπενθυμίζονταν οι διατάξεις του άρθρου 232 του νόμου αυτού, με τις οποίες έπαυε η ισχύς των πινάκων διευθυντών σχολείων του προηγούμενου νόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις «Κενές ή κενούμενες θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. πληρούνται με επιλογή τηρουμένων των διατάξεων του παρόντος νόμου εκτός εκείνων που αφορούν στα συμβούλια επιλογής».

Για τα Συμβούλια Επιλογής  προέβλεπε περαιτέρω ότι εξακολουθούσαν να λειτουργούν τα συγκροτηθέντα με τον προηγούμενο νόμο.

Στο τέλος της εγκυκλίου υπήρξε μια σημαντική διάταξη που ανέφερε: «Για την εφαρμογή των ανωτέρω απαιτείται η έκδοση της απαραίτητης κανονιστικής Υπουργικής Απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί. Μέχρι την έκδοσή της οι θέσεις καλύπτονται με αναπλήρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του κεφ. Ε΄ του ν. 1566/1985 (Α΄ 167)».

Η «απαραίτητη κανονιστική Υπουργική Απόφαση» δεν εκδόθηκε ποτέ, οι κενές και κενούμενες θέσεις δεν προκηρύχτηκαν αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε η διαδικασία αναπλήρωσης του παλιού νόμου του 1985.

Τώρα βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας των αναπληρωτών Διευθυντών Σχολείων, που ορίστηκαν με τις παραπάνω διατάξεις, καθώς σε αυτές προβλέπεται επιπλέον ότι «η προσωρινή αναπλήρωση δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν από τη λήξη του διδακτικού έτους». Λήξη του διδακτικού έτους είναι η 30 Ιουνίου.

Οπότε το υπουργείο Παιδείας καλείται να αποφασίσει τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου 2022 και έπειτα. Η διάταξη μάλιστα αυτή, που αναφέρει ότι η αναπλήρωση δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν της λήξης του σχολικού έτους, δεν αφήνει πολλά νομικά περιθώρια για παράταση της θητείας των αναπληρωτών Διευθυντών Σχολείων και σίγουρα όχι για διάστημα πέραν των δύο επιπλέον μηνών του καλοκαιριού (έως 31 Αυγούστου). Όσοι με ευκολία αναφέρονται σε συνέχιση της θητείας των αναπληρωτών Διευθυντών Σχολείων για ένα ακόμη σχολικό έτος ή για αρκετούς ακόμη μήνες, θα πρέπει να στηρίξουν την θέση τους στις ισχύουσες διατάξεις νόμων, που φαίνεται να αποκλείουν τη δυνατότητα αυτή, καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει διατάξεις αναπλήρωσης, με τρόπο όμως περιοριστικό ως προς τη διάρκειά της.

Αλλά και επιπλέον παράταση της θητείας των Διευθυντών που επελέγησαν με μοριοδότηση σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο για τριετή θητεία και έχουν ήδη λάβει δύο επιπλέον έτη παράτασης της θητείας αυτής, γεννά ζητήματα νομιμότητας.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, τα οποία προφανώς είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και με αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες (π.χ. με την κατάθεση τροπολογίας, την έκδοση εγκυκλίων και Υ.Α.) ώστε το συντομότερο δυνατόν, και σίγουρα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να επιλεγούν νέοι Διευθυντές Σχολείων.
_______________
(*) https://www.esos.gr/arthra/78270/dieythyntes-sholeion-i-n-kerameos-meleta-eisigisi-tropologia-gia-na-epispeysthoyn-oi
(**)   https://www.esos.gr/arthra/78319/ti-eipe-i-yp-paideias-sto-esos-gia-tin-epilogi-neon-dieythynton-sholeion
(***) https://www.esos.gr/arthra/74043/systaseis-gia-meleti-kai-aparegkliti-tirisi-ton-rythmiseon-toy-neoy-nomoy-kerameos

Σχόλια (87)

 
@λόγω πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο
18 Ιουν 2022 19:51

δεν έχετε μάλλον αντιληφθεί ότι με τις πρόωρες αρχίζει γαϊτανάκι εκλογών, βγάλτε το πασχα του 2023 από το κάδρο παρακαλώ

 
@Σιγή ιχθυος από φιλελεύθερο
18 Ιουν 2022 17:32

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η αιτία των καθυστερήσεων είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Τελικά φαίνεται ότι αυτή εδώ η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει μόνο τη διαδικασία επιλογής ΔΔΕ.

φιλελεύθερος

 
Jim Lemonidis
18 Ιουν 2022 14:10

Λόγω πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο δυστυχώς δεν μπορούν να προχωρήσουν οι κρίσεις των Συντονιστών και των Διευθυντών Σχολείων έπειτα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί από το Νοέμβριο για τους Συντονιστές και από το Πάσχα των Διευθυντών Σχολείων.

 
Συμβουλοι Εκπαιδευσης
11 Ιουν 2022 17:31

Κ. Υπουργε ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο καθυστερηση στην ανακοινωση των δεκτων και μη δεκτωμ για τους ΣΕ; Η αρμοδια υπηρεσια του ΥΠΑΙΘ τι ενεργειες εχει κανει; Ειμαστε τωρα περιπου στις 20 ημερες απο το 10ημερο που οριζει ο νομος 4823.

 
Rip
08 Ιουν 2022 21:16

@Προς ΥΠΑΙΘ Μπορείς να παραιτηθείς από τη θέση ευθύνης και τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα

 
Ανέστης
08 Ιουν 2022 17:45

Το ότι το υπουργείο πελαγοδρομεί και είναι ανίκανο είναι πασιφανές. Η υποβάθμιση των σχολείων συνεχίζεται και ευχή του συνόλου των εκπαιδευτικών είναι να γίνει τέως αυτή η κυβέρνηση που θέλει να αξιολογήσει τα σχολεία με τέτοιον τρόπο που να μη φαίνεται η ανεπάρκειά του. Όσο για τους δντές και τους υπ/ντές θέλω να τονίσω πως τα πτυχία και οι επιπλέον σπουδές δεν προσδίδουν πάντα περισσότερες διοικητικές ικανότητες. Ξέρω δντές με πολλαπλά πτυχία που δεν ήξεραν τι τους γίνεται και δασκάλους με απλό πτυχίο που έβγαζαν το φίδι από την τρύπα. Άρα η μεγάλη μοριοδότηση των πτυχίων με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Τελειώνω λέγοντας πως το έργο του δντή έχει δυσκολέψει πάρα πολύ και χρειάζεται οπωσδήποτε γραμματειακή υποστήριξη πολύ περισσότερη από τις 2 ώρες του υπ/ντή.

 
απορία
04 Ιουν 2022 21:00

"Τσάμπα" η θέση ευθύνης; Νομίζω πως το επίδομα υπάρχει, και δεν πετσοκόφτηκε από το "ενιαίο μισθολόγιο" όσο και οι μισθοι΄. Ζητώ συγγνώμη αν λανθάνω.

 
Προς ΥΠΑΙΘ
02 Ιουν 2022 15:32

Αγαπητή κ. Υπουργέ, δεν ξέρω ΕΑΝ και ΠΟΤΕ θα δεήσετε να προκηρύξετε τις θέσεις Δ/ντών Σχολείων, εγώ πάντως σκοπεύω να σας καταθέσω την παραιτησούλα μου, δεήσετε δε δεήσετε να μας απαλλάξετε... Κι εύχομαι να βρείτε σύντομα αντικαταστάτες, γιατί από πολλούς συναδέρφους και πολλές συναδέρφισσές μου ακούω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν άλλο με τις "θέσεις ευθύνης". Ο τσάμπας πέθανε... που λέει και η διαφήμιση!

 
Εκπαίδευση
01 Ιουν 2022 14:12

@Εκπαιδευση reply

Χάσαμε το Έρευνας, πατριώτη! Κι εσείς και εγώ. Σε ο,τι με αφορά σκέφτηκα το Εθνικής, αλλά τελικά το Ε μου προσφέρει σούπερ άλλοθι και για το Έρευνας, έστω και αναγραμματισμενο. Σίγουρα πάντως η Υπηρεσία (μας) έχει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από αυτό. Ένα όνομα δε φέρνει την άνοιξη!

 
Σιγή ιχθυος
01 Ιουν 2022 11:01

Για χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών αλλά και από λαλίστατους σχολιαστες.Να θυμίσω απλα ότι ο νόμος επιλογής στελεχών δημοσιεύθηκε με δυο χρόνια καθυστέρηση,πέρυσι αρχές Αυγούστου.Εκτοτε γράφτηκαν συνοπτικά τα εξής:επιλογές μέσα στον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη.Μετα πήγαμε στα Χριστούγεννα.Μετα Ιανουάριο Φεβρουάριο.Το Ιεπ ανακοίνωνε επιμόρφωση των νέων επιλεγέντων στελεχών την Άνοιξη.Περασε η άνοιξη,ήρθε το καλοκαίρι και ακόμα τίποτα.Ειναι λοιπον προφανές ότι το νομοσχέδιο απλα βγήκε γιατί είχε καθυστερήσει ήδη δυο χρόνια,η προκήρυξη επιλογών βγήκε γιατί είχε καθυστερήσει δυόμιση χρόνια και η λογική είναι τελικα να μην γίνει τίποτα.Ουτε επιλογή ΔΔΕ ΠΔΕ θα γίνει καθώς 15 Αυγούστου θα προκυρηχθουν εθνικές εκλογές.Οποιος βλέπει κάτι διαφορετικό ας το καταθεσει

 
Πόσο θα περιμένουμε ακόμα;
01 Ιουν 2022 00:00

Δεν δόθηκε παράταση στις αιτήσεις, στις Διευθύνσεις έτρεχαν και δεν έφταναν, εμείς αγχωθήκαμε και ποιο το όφελος; Επιτέλους σοβαρευτείτε!

 
@Εκπαίδευση
31 Μάιος 2022 22:02

Παρακαλώ ΥΠΑΙΘ.. Μήπως εμείς που γράφουμε λάθος τα αρχικά της υπηρεσίας μας να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά την πολιτική ηγεσία..Ένα είναι σίγουρο και το πιστεύω ακράδαντα..Η πολιτική ηγεσία εγκλωβίστηκε σε αυτό το νόμο ΕΚΤΡΩΜΑ ,δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την μοριοδότηση και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί φοβούμενη να μην γίνουν μεγάλα λάθη και φορτωθεί τεράστιο πολιτικό κόστος και δίκες.. Για αυτό και πρέπει να τηρήσει ακριβώς το νόμο για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να γίνουν όλες οι επιλογές και ας αργήσουν, νόμιμα ! !

 
@θαλεια &@πιτσιφλης
31 Μάιος 2022 21:18

Η σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη.να μην γίνουν οι κρισεις και να γίνουν εκλογές.γιατι;γιατί ο νόμος είναι ασαφής και θα γίνουν 2000 ενστάσεις και 10 τροπολογίες μετά.
Κύριε πιτσιφλη τα κοστούμια και τα δυο είναι στο νουμερο μου.πες μου χρωμα στο μαντηλάκι και κανε μια συναδελφική τιμή πακέτο και τα κλείνω.

 
@Θάλεια
31 Μάιος 2022 20:54

Ίσως απαντά στο ερώτημά σας, το σχόλιο του/της @Πληροφορια 30 Μάιος 2022 13:02....

 
Εκπαίδευση
31 Μάιος 2022 18:25

@Ελπίδα

Πάντως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δε χρειάζεται την τροπολογία (αυτή ή άλλη) για να χάσει την αξιοπιστία της. Είναι ήδη βαρύτατα τραυματισμένη η αξιοπιστία της, άρα μπορούμε με ασφάλεια να τη θεωρούμε χαμένη.

 
Θάλεια
31 Μάιος 2022 17:45

Ποια σκοπιμότητα υπάρχει άραγε και καθυστερούν τόσο πολλοί οι πίνακες δεκτών-μη δεκτών; Κάποια ενημέρωση μήπως για το τί απέγιναν οι αιτήσεις μας; Στον κάλαθο τις έριξαν και δεν μπορούν να τις βρουν και να τις αξιολογήσουν; Καταλαβαίνω ότι πολλούς δεν ενδιαφέρει το θέμα... αλλά και εμείς, βρε παιδιά, κάπου πρέπει να λέμε τον πόνο μας μπας και συγκινηθεί τις εκ του ΥΠΑΙΘ και μας διαφωτίσει!

 
δαγκωτό!!!
31 Μάιος 2022 17:16

εγώ ψηφίζω δαγκωτό Νίκη Κεραμέως!!!
τα κάνει όλα και αξίζει!!!
το τέλειο αποτέλεσμα!!!

 
Πιτσιφλής
31 Μάιος 2022 15:58

Πωλείται λόγω συνταξιοδοτήσεως ιταλικό κουστούμι διευθυντή, σχεδόν καινούριο. Το σακάκι έχει δύο κουμπιά, διπλό άνοιγμα στο πίσω μέρος, τσέπη πάνω αριστερά με ενσωματωμένο μαντηλάκι, δύο τσέπες με flap κλείσιμο αριστερά και δεξιά, τέσσερα κουμπιά στο τέλος των μανικιών. Παντελόνι άπιετο με ιταλική ζώνη.
Πωλείται επίσης ιταλικό κουστούμι σχολικού συμβούλου αφόρετο!...
Πρόκειται για ένα αξεπέραστο three piece suit. Η semi- canvas κατασκευή του από αληθινές τρίχες αλόγου για καλύτερη εφαρμογή και οι λεπτομέρειες στο χέρι όπως AMF ράψιμο στα τελειώματα του ρούχου και στο πέτο, προσδίδουν στο κοστούμι έξτρα κομψότητα και άνεση.
Και τα δύο, μέγεθος 52. Τιμές συναδελφικές...

 
Δεξιόστροφος Αριστερός
31 Μάιος 2022 15:37

Τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά δεν τα βρίσκεις πουθενά....

 
@ert
31 Μάιος 2022 15:36

Αγαπητέ συνάδελφε..Η πλειονότητα των Δ/ντών στην περιφέρειά μου είναι κάτοχοι master-Διδασκαλείου-Πτυχίο ΑΕΙ (ΤΕΙ) -ΤΠΕ Β΄ επιπέδου ..Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που ισχυρίζεσαι.Η Υπ/ντρια που ανέλαβε μετά την συνταξιοδότηση του Δ/ντή είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα πηγαίνει περίφημα..Μην γράφουμε ότι θέλουμε χωρίς να γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις..Μετά από 32 χρόνια στην εκπ/ση έμαθα ότι τον Δ/ντή και τον δάσκαλο δεν τον κάνουν καλύτερο τα χαρτιά αλλά το μεράκι.. Όσον αφορά την αξιολόγηση μια χαρά θα τα πάνε γιατί εμπνέουν τους εκπ/κούς με την εργατικότητά τους ,τον σεβασμό στους συναδέλφους ,με την διάχυση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών.. Είπαμε ο νόμος που ψηφίστηκε πρέπει να τηρηθεί και όλα όταν γίνουν, ας αργήσουν , να γίνουν με την σειρά που προβλέπεται χωρίς τροπολογίες και αδικίες και με την αξία του καθενός..

 
@πε19
31 Μάιος 2022 14:38

τα τεφαρίκια αργούν ! υπομονή. εδώ άλλοι έχουν ράψει κοστούμια και ταγιέρ και δεν σχολιάζουν ...

αλήθεια, αν διακοπεί- λέω υποθετικά και στην απίθανη περίπτωση- λόγω εκλογών η διαδικασία, θα συνεχιστεί μετά , όοοοοταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση , ή φτου και από την αρχή; γιατί θα έχουν ορκιστεί πολλοί υπ. δρ.... λέω...

 
Ερτ
31 Μάιος 2022 14:11

Ελπίδα μας, έχουμε αξιολόγηση φέτος. Δεν μπορεί να γίνει με διευθυντές που επελεγησαν το 2017 ή βρίσκονται στη θέση αυτή με μόνο προσόν την αρχαιότητα και το τπε. Φαντάζομαι είσαι υπέρ της αλλαγης του νομου σύμφωνα με όσα ορίζει το σύνταγμα. Αν δεν είσαι, τότε να μείνει ο νόμος όπως έχει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ!! ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ+ ΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.

 
Ελπίδα
31 Μάιος 2022 13:32

Όλα πρέπει και όταν γίνουν, πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το νόμο..Καμιά τροπολογία διότι χάνεται κάθε αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ..Επιλογές μπορούν να γίνουν σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους δίκαιες και αξιοκρατικές αν είναι απαραίτητο ειδάλλως εάν δεν είναι εφικτό ας παραμείνουν οι ίδιοι..

 
ΠΕ19
31 Μάιος 2022 13:19

31-9=22 μέρες και ακόμα να βγούν οι δεκτοί και μη δεκτοί Σύμβουλοι εκπαίδευσης. Δηλαδή αυτό που χρειάζονταν ήταν να δουν στο ΠΥΜ αν είχαν 8 χρόνια διδακτική και 15 εκπαιδευτική υπηρεσία και αν είχαν Β2 σε κάποια γλώσσα και ανάλογα να τους κατάξουν σε 3 κατηγορίες. Πόσο να θέλει το συγκεκριμένο !!! 5 λεπτά ? 10 λεπτά ? ακόμα και στα 10 λεπτά 10*2400 = 24000 λεπτά 24000/60=400 εργατοώρες 400/8 =50 εργατοημέρες σε 11 μέρες δηλαδή περίπου (50/6=8.3 + καθαρογραψήματα) θα μπορούσαν να έχουν βγει τα αποτελέσματα δεκτών και μη δεκτών Τώρα είμαστε στα διπλάσιες ημέρες !!!!
Φαντάσου να υπολογίσουν και συγγραφικό έργο !!!!!!!!!

 
Εκπαίδευση SOS reply
31 Μάιος 2022 13:05

Ναι, φυσικά. Αν το διδακτορικό αφορά σε εκπαιδευτικό/διδακτικό τομέα και οι καραβίδες έχουν ψυχή!!! Τα προσόντα είναι προσόντα και, όταν αφορούν στο χώρο (ο εκπαιδευτικός χώρος είναι εξαιρετικά ευρύς), είναι ΟΚ, όπως προβλέπει ο νόμος, άλλωστε. Δεν έχουν αξία μόνο τα διδακτορικά που αφορούν στη Διοίκηση αμιγώς !!!

 
@elva
31 Μάιος 2022 12:32

Μηπως δεν αλλάξουν ούτε αυτοί έτσι όπως παμε

 
Ert
31 Μάιος 2022 12:09

Φυσικά με όσα προβλέπει ο νόμος. Ο Νέος.

 
@ERT (που ζορίζεται)
31 Μάιος 2022 10:19

Κι εγώ δίαιτα κάνω.... και όταν η κυρά κάνει κεφτεδάκια, με το ζόρι τρώω δυο τηγάνια....

 
Elva
31 Μάιος 2022 10:15

Τελικά ο συνάδελφος, που καιρό τώρα λέει ότι θα αλλάξουν μόνο οι ΔΠΕ/ΔΔΕ είχε δίκιο.οι υπόλοιποι μέσα στην επόμενη σχολική χρονια .βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις καλό είναι να μην γίνονται.όλα σύμφωνα με το νόμο κι ας αργήσουν.

 
@ert
31 Μάιος 2022 09:29

Συνάδελφε θα μας πάθεις τίποτα από την αγωνία σου να γίνεις Δ/ντής σχολικής μονάδας..Κοίταξε το σχολείο σου, την δουλειά σου και είπαμε επιλογές θα γίνουν όπως ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ο νόμος..Το ΥΠΑΙΘ μπορεί να την πάτησε με αυτό το νόμο έκτρωμα που κάποιοi παρέσυραν την πολιτική ηγεσία να τον ψηφίσει αλλά να χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και πολιτικής ευθιξίας καταθέτοντας τροπολογίες δεν πρόκειται να συμβεί..Όλα θα γίνουν με την σειρά που προβλέπει ο νόμος και ας αργήσουν..όλα τα άλλα είναι λόγια κάποιων που τους ενδιαφέρει το προσωπικό συμφέρον και όχι το καλό της εκπ/σης ! !

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.