Απενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλταφόρμα για την έκδοση αποτελεσμάτων της Γ' Λυκείου

Τα αποτελέσματα των μαθητών της Γ' Λυκείου θα πρέπει να ανακοινωθούν το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου

31/05/2022

Ενημερώθηκε: 31/05/2022, 22:18

Άκουσε το άρθρο

Η έκδοση αποτελεσμάτων του σχολικού έτους 2021-2022,   για την Γ' Λυκείου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myschool, θα παραμείνει ανενεργή όπως και η έκδοση Απολυτήριων Τίτλων εν όψει εφαρμογής του άρθρου 109, Ν. 4610/2019 σχετικά με τον υπολογισμό του ετήσιου βαθμού επίδοσης.

 Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας    τα αποτελέσματα των μαθητών της Γ' Λυκείου θα πρέπει να ανακοινωθούν   το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου .

Το άρθρο 109 του Ν. 4610/2019, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο  4692/2020 σχετικά με τον υπολογισμό του ετήσιου βαθμού επίδοσης, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Παιδείας για την απενεργοποίηση της πλατφόρμας, ορίζει τα εξής:

1. α) Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα γραπτώς εξεταζόμενο είναι ο μέσος όρος του ετήσιου προφορικού βαθμού με τον αντίστοιχο βαθμό των γραπτών εξετάσεων και εκφράζεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δεκάτου. Για τη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα γραπτώς εξεταζόμενο είναι το άθροισμα του ετήσιου προφορικού βαθμού σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) και του βαθμού των γραπτών εξετάσεων σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) και εκφράζεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δεκάτου.

β) Για το σχολικό έτος 2018-2019 ο βαθμός ετήσιας επίδοσης για τη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου υπολογίζεται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης α΄ του παρόντος.

2. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης στα μαθήματα που αποτελούν κλάδους είναι ο μέσος όρος των βαθμών των μαθημάτων-κλάδων και γράφεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δεκάτου.

3. Για τα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς, βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο (2) τετραμήνων.

4. Αν λείπει ένας από τους δύο (2) τετραμηνιαίους βαθμούς, ως προφορικός μέσος όρος τετραμήνου λογίζεται ο βαθμός για το άλλο τετράμηνο.

5. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση του μαθητή κριθεί επαρκής, διενεργείται ειδική προφορική εξέταση στην ύλη του Β΄ τετραμήνου το αργότερο την επομένη ημέρα από τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ τετραμήνου. Την εξέταση διενεργεί τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται από τον Διευθυντή του σχολείου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Διευθυντής ως Πρόεδρος και δύο (2) καθηγητές της ίδιας ειδικότητας ή που έχουν σε ανάθεση το αντίστοιχο μάθημα. Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο (2) καθηγητών αποτελεί τον ετήσιο προφορικό βαθμό του μαθήματος και δίνεται με προσέγγιση δεκάτου.

6. Για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γενικό Μέσο Όρο προαγωγής, σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 112, και εξετάζονται στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου γραπτά ή προφορικά, βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι ο βαθμός της εξέτασης αυτής. Για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γενικό Μέσο Όρο απόλυσης, σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 112, και εξετάζονται στην ειδική εξεταστική περίοδο Ιουνίου γραπτά ή προφορικά, βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι ο βαθμός της εξέτασης αυτής. Το ίδιο ισχύει και για την ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γενικό Μέσο Όρο απόλυσης.

Σχόλια (9)

Ελένη Λέττα
|

Τελικά ισχύει το 40-60 και όχι ο ΜΟ γραπτών και προφορικών

Εκπαιδευτικός κορόιδο
|

3 χρόνια τώρα έχει αποδείξει περίτρανα το υπουργείο με πόση προχειρότητα και ερασιτεχνισμό λειτουργεί.
Αλλά ο αυταρχισμός ξεχειλίζει.

Σπάρτακος
|

Ποιο είναι το σημαινόμενο, δηλαδή το περιεχόμενο της λέξης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; Πολύ θα ήθελα να ξέρω!

Μ
|

Και για πότε λένε;

Παναγιώτης
|

Άχρηστοι!!!
Αυτοί μας κουνάν το δάχτυλο για αξιολόγηση! Ούτε τη βάση δεν πιάνουν.
Πάλι καλά που δεν είχαμε εξετάσεις δύο χρόνια τώρα. Ακόμα αποτελέσματα θα έβγαζαν

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Όλα γίνονται βάσει σχεδίου: πρέπει πάντα να τρέχουμε τελευταία στιγμή για όλα, γιατί οι άριστοι διατάζουν κι εμείς οφείλουμε αδιαμαρτύρητα να εκτελούμε αμέσως. Όσο για τους αρίστους, αυτοί κοπιάζουν με ταξιδάκια αναψυχής και εκπόνηση παιγνίων, όπως μήλα, βόλεϋ και άλλες εξοντωτικές ασχολίες.

ΙΟΛΗ
|

Απαράδεκτοι!!!!
Αυτό δεν το είχαν σκεφτεί; Έπρεπε τώρα, που ήρθε η ώρα της έκδοσης αποτελεσμάτων να ασχοληθούν με το θέμα... Στο μεταξύ αύριο διεξάγονται ενδοσχολικες εξετάσεις, γίνεται ενημερωση για τις Πανελλαδικές και την Πέμπτη αρχίζουμε! Ποιαν ώρα, ποια μέρα έως τις 2 Ιουνιου και ποιοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνεδρίαση για εκδοση αποτελεσματων;;; Κατά τα άλλα όμως ήταν έτοιμοι!!! Να δούμε τι θα γίνει και με τα απολυτήρια. Καθε χρόνο έχουμε και κατι... Υπομονη

εν όψει
|

υποψη και πάει λέγοντας

Legend
|

Υπήρξα άδικος! Είναι τροποποίηση του 2020! Πού να προλάβουν οι άνθρωποι… λόγω ανικανότητας εκτίθεται το υπουργείο και το σχολείο δημόσιο και ιδιωτικό. Πότε θα σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουμε το έργο μας από τον Ιούλιο για την επόμενη χρονιά (όσοι τυχεροί είμαστε μόνιμοι) και το υπουργείο τελευταία στιγμή διορθώνει και τροποποιεί, παίζοντας με την αγωνία όλων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ