Πρωθυπουργός: Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες»

03/06/2022

Ενημερώθηκε: 04/06/2022, 07:41

Άκουσε το άρθρο

Θεωρώ ότι η παιδεία είναι ο   καθρέφτης του μέλλοντος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας  στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Ελλάδα 2030», και τόνισε τα εξής:

Βία στα ΑΕΙ: Το δίλημμα σήμερα είναι: «Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες». Και να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. Εμείς ξέρουμε από ποια μεριά είμαστε.

Όλοι εμείς, αλλά όχι μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ, πιστεύω και η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που δεν έχει κάνει το βήμα να ενταχθεί σε μια κομματική νεολαία, είμαστε με τη γνώση και την ελευθερία απέναντι στη βία και την παρανομία.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και στους καθηγητές. Και όσο δύσκολο κι αν είναι, ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του. Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί.

Σχέδιο για τη στέγη των νέων: Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ζουν συνέχεια με τους γονείς τους και χωρίς σπίτι είναι σχεδόν αδύνατον για ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια. Ακριβώς γι΄ αυτό επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο, που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε: Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου, εκατοντάδες ακίνητα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που παραμένουν επί χρόνια κλειστά.

Φοιτητικές Εστίες: Και από τη συνεργασία της νέας Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ο παλιός ΟΑΕΔ, με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, μέχρι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανακαινιστούν παλιές στέγες και να αποδοθούν και αυτές προς ενοικίαση σε προσιτό τίμημα ή να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες στα πανεπιστήμια μέσα από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όπου θα μπορεί ένας φοιτητής με πολύ χαμηλό ενοίκιο να έχει πρόσβαση σε ποιοτική στέγη και χωρίς να χρειάζεται, ειδικά σε κάποιες πόλεις -ξέρετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα- να αναζητεί στέγη πληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του μηνιαίου του εισοδήματος, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, για να καταλήξει τελικά σε ένα ακίνητο το οποίο δεν πληροί καν τις βασικές προϋποθέσεις για να ζει κανείς αποδεκτά. Όλες αυτές, λοιπόν, είναι πολιτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα από την Κυβέρνηση και θα υλοποιηθούν, φίλες και φίλοι, στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας.

Φοιτητικές Παρατάξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει τώρα ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει, καθόσον ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ούτε αυτό δεν γνωρίζουν.

Εκείνο που κρύβει το ψέμα της δημαγωγίας είναι η αλήθεια της ουσίας. Γιατί αυτό που αλλάζει είναι ότι στο εξής οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των Ιδρυμάτων θα αναδεικνύονται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Kι αυτό για να μη γίνονται οι αποφάσεις τους όμηροι των επιλογών και, δυστυχώς, μερικές φορές των παζαριών με φοιτητικές παρατάξεις.

Και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι εκεί στα πανεπιστήμια να δίνει τις μεγάλες μάχες και να πρωταγωνιστεί και πάλι και σε αυτές τις εκλογές, και με το νέο σύστημα ανάδειξης των εκπροσώπων στα φοιτητικά όργανα εκπροσώπησης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (21)

@Φορολογούμενος
|

Αγαπητέ φορολογούμενε (και εγώ φορολογούμενος είμαι). ΄Ξέρεις πόσο πληρώνεις για να έχεις α) Αστυνομία, β) ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, γ) Στρατό δ) Ειδικές δυνάμεις στρατού ε) Μυστικές και φανερές υπηρεσίες πληροφοριών ζ) Αεράμυνα από τον εύρο μέχρι την κύπρο, ραφάλ, φρεγάτες κ.τ.λ. κτλ. Καλύτερα να μην ξέρεις. Έρχονται τώρα και σου λένε ότι όλο αυτό το σύστημα δεν είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει μερικές μικρές ομάδες στην πατησίων στην ΑΣΟΕ και πρόσφατα στο ΑΠΘ, που καταστρέφουν την έστω πρακτικά και συγκριτικά μηδενικής αξίας δημόσια περιουσία. Συνεπώς πρέπει να διορίσουμε Αστυνομικούς όχι για να βγάλουμε ψήφαλάκια, αλοίμονο! Για να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία. Και εσύ ο φορολογούμενος (και εγώ φορολογούμενος είμαι) τους πιστεύεις? και συνηγορείς?

Rhadamanthes
|

Στο νομοσχέδιο της Κεραμέως για την τριτοβάθμια έχουν καταργηθεί όλες οι διατάξεις του προηγούμενου νόμου για τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και τον ΣΕΑΒ. Ας μην είναι τόσο πολύ υπέρ των βιβλιοθηκών ο ΠΘ και η κυβερνησή του, θα πάθουν τίποτα.

Ναι όπως τα λέτε
|

Φυσικά και ορισμένοι είναι με τις βαριοπούλες. Δεν το λενε ευθέως αλλά εμμέσως. Εκφράζονται τα παιδιά! Παιδιά είναι τι να κάνουν! Πλήρωνε έλληνα!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Έχουμε δει και "κολεγιόπαιδα"...
Εντυπωσιακή καταγραφή!
Μετά από αυτό, τα λόγια πλέον είναι περιττά...
Προσυπογράφω φυσικά μέχρι κεραίας και χαίρομαι που αποδεικνύεις ότι δεν μασάει όλος ο κόσμος το κυβερνητικό κουτόχορτο!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του υποκριτικού λόγου! Ο άνθρωπος που ηγείται ενός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο στις τάξεις του φιλοξενεί τους κατεξοχήν εκφραστές του ακραίου λαϊκισμού και της δημαγωγίας, δε διστάζει ακριβώς αυτές τις ακρότητες να αποδίδει στους άλλους χτίζοντας έτσι σαθρά επιχειρήματα και ευτελή λαϊκιστικά διλήμματα.
Κι επειδή διαβάζω σχόλια φίλων του δεξιού χώρου, θα τους παρακινούσα να λάβουν πολύ σοβαρά ως κριτήριο σχολιασμού πρωτίστως το πεδίο της εκπαίδευσης - μιας κι εδώ μας φιλοξενεί εκπαιδευτική σελίδα - και ιδιαίτερα τις συνεχείς κραυγές ψηφοφόρων του χώρου που διαδηλώνουν με διαπρύσιο λόγο και την αντίθεσή τους με τις εξόφθαλμα αδέξιες "μεταρρυθμίσεις" Κεραμέως και την απόφασή τους να μην ξαναδώσουν την ψήφο τους σ' αυτό το χώρο...

Φορολογούμενος
|

Μήπως ορισμένοι νομίζουν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει Να διατίθενται για αποκατάσταση ζημιών από βαριοπούλες; Πληρώνουμε ακριβά τα πανεπιστήμια και απαιτούμε υψηλό επίπεδο σπουδών και καλοσυντηρημένες εγκαταστάσεις. Οποίοι δεν ενοχλούνται από ανομία και βανδαλισμένα κτήρια ας τα συντηρήσουν.

Έχουμε δει και "κολεγιόπαιδα" με βαριοπούλες
|

Ο Πρωθυπουργός του διχασμού της Ελλάδας! <<Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες>>? Δηλαδή η κυβέρνηση είναι "του σαλονιού" και όλοι όσοι έχουν αντίθετη γνώμη είναι "του αλωνιού"?
Το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή πολιτική "τακτική".... αλλά νομίζω ότι έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.
ΕΒΕ : διχασμός
Ύλη Πανελλαδικών : διχασμός
Τράπεζα Θεμάτων : διχασμός
Μετεγγραφές φοιτητών : διχασμός
Φοιτητές ν+2 ως ν+10(τόσα χρειάστηκε κορυφαίος υπουργός) : διχασμός
Αναγνώριση ισοτιμίας πτυχίων κολλεγίων : διχασμός
Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων πανεπιστημίων : διχασμός
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης : διχασμός
Διοίκηση πανεπιστημίων : διχασμός
Χρηματοδότηση πανεπιστημίων : διχασμός
Πανεπιστημιακό άσυλο – πανεπιστημιακή αστυνομία : διχασμός
Εμβόλια - μάσκες - self και rapid test : διχασμός
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση : διχασμός
Εργαστήρια δεξιοτήτων (από τεσσάρων χρονών) : διχασμός
Κοινωνιολογία vs λατινικά : διχασμός
Πρότυπα και πειραματικά σχολεία (πλέον και ΕΠΑΛ) : διχασμός
Διαδραστικοί πίνακες : διχασμός
Ελληνική Pisa : διχασμός
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών : διχασμός
Εκθέσεις εσωτερικής αξιολόγησης σχολείων "φασόν" : διχασμός
Εκλογές αιρετών : διχασμός
Αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια : διχασμός
Διορισμοί εκπαιδευτικών : διχασμός
Γραπτός ΑΣΕΠ : διχασμός
Voucher 200 ευρώ : διχασμός
Κριτήρια και διαδικασίες στις επιλογές στελεχών : διχασμός
Τέλος.... Ρωσία vs Ουκρανία : διχασμός

Kostas
|

Αγαπητή Μαρία

Ανέχεσαι αυτό που γίνεται ; Καταλήψεις, καταστροφές, ανομία ;
Μη μου πεις ότι πιστεύεις ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στα πανεπιστήμια. Όλοι ξέρουμε τι ισχύει.
Αν όχι, τι προτείνεις;

Κώστας
|

@Μαρία, κάντε μας αντίστοιχα μια ανάλυση και για την προηγούμενη πενταετία. Επίσης, η νέα γενιά δεν είναι τόσο ταγμένη σε "Νέο Δημοκράτες" "Συριζαίους" και "Παδοκτζίδες". Εξάλλου, αυτοί που "βγάζουν" κυβέρνηση σύμφωνα με τους στατιστικολόγους είναι αυτοί που βρίσκονται πέριξ του κέντρου και δεν είναι ταγμένοι σε καμία πτέρυγα. Οι εποχές άλλαξαν!

Μαρία
|

Ορισμένα μικρά και άξια στοχασμού στοιχεία για τους Νέους Δημοκράτες (;).
1. Οι κυβερνήσεις κυβερνούν υπό όρους, δεν τους δίδεται λευκή επιταγή!
2. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία οφείλει να βούλεται ανεξάρτητα, και βέβαια, προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος (δηλ. όλου του λαού, όχι υπέρ ορισμένων ιδιωτικών συμφερόντων!).
3. Το κυβερνητικό πρόγραμμα στις τελευταίες εκλογές εγκρίθηκε από περίπου 2.251.000 πολίτες, οι υπόλοιποι 3.400.000 ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων το καταψήφισαν! Για την αναλογία, δε, στο σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους (περίπου 9.984.000), καλύτερα να μην αναφερθούμε, μόλις το 22% των Ελλήνων πολιτών! Επομένως, σε όλους εμάς τους υπόλοιπους πολίτες, μη ψηφοφόρους της ΝΔ, μας πέφτει λόγος για τα τεκταινόμενα ή όχι;
4. Το ελληνικό κράτος, η δημόσια περιουσία και τα πανεπιστήμια είναι θεσμοί που ανήκουν σε όλους μας. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Οι όποιες αλλαγές ελέγχονται και οφείλουν να είναι προϊόν ενδελεχούς και δημοκρατικού διαλόγου, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Βεβαίως ακολουθώντας τους συνταγματικούς κανόνες, αυτούς που συχνά προσπαθεί δολίως να παρακάμψει η σημερινή Υπουργός Παιδείας!
5. Η επόμενη κυβέρνηση, όποτε αυτή προκύψει (μονοκομματική ή πολυκομματική), να διαβουλεύεται υπεύθυνα και να διοικεί δημοκρατικά ή να χρησιμοποιεί τις ίδιες επιφάσεις - ψεύδη με την ΝΔ και να μεταθέτει διαρκώς τις ευθύνες στους πρώην κυβερνώντες;
Ας λάβουν υπ' όψη τους τα παραπάνω, λοιπόν, όσοι βιάζονται να υιοθετήσουν αφελώς και τυφλά τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί πανεπιστημιακής ανομίας.

nikos
|

Αγαπητή @Μαρία
οι περισσότεροι πολίτες είναι με την κυβέρνηση που ψήφισε.
Μπορεις να περιμένεις άλλον έναν χρόνο και να ψηφίσεις ότι θέλεις.
Στις Δημοκρατίες έτσι γίνεται.
Εμείς που ψηφίσαμε τη ΝΔ θέλουμε να βγουν έξω από τα Πανεπιστήμια οι ελάχιστοι που δημιουργούν προβλήματα.
Θέλουμε ότι σε όλο τον κόσμο.

Κοίτα ποιος μιλάει
|

Αυτός που δεν εφάρμοσε τρία χρόνια τώρα ούτε το 10% του προγράμματος της ΝΔ

ΕΛΕΝΗ
|

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

απάντηση στο δίλημμα :
|

με ΑΛΛΗ κυβέρνηση, άλλη υπουργό, άλλα μέτρα ΛΟΓΙΚΑ σε όλη την εκπαίδευση

Γερμανός τουρίστας οδηγός
|

@Πολίτες
Τα πανεπιστήμια που περιγράφετε, έχουν ΜΟΝΟ μέτρα ασφαλείας? Ή μήπως έχουν ταυτόχρονα, και ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργεία τους καθώς και τις παροχές-υπηρεσίες που αρμόζουν στους φοιτητές τους?
Παράδειγμα : Εάν πχ ΔΕΝ αλλάξουμε τους δρόμους καρμανιόλες, την κακή σήμανση και διαγράμμιση, την έλλειψη φωτισμού, τα παλιά αυτοκίνητα, την ελλιπή εκπαίδευση και την κακή συμπεριφορά των οδηγών μας, πιστεύετε ότι αρκούν ΜΟΝΟ "οι μηχανισμοί ασφαλείας", για να γίνουν οι δρόμοι μας autobahn?
ΥΓ. Μόνο να μην γίνει με πλατφόρμα το δημοψήφισμα και βγει αποτέλεσμα το 2025!

Δάσκαλος
|

Οι μόνοι που μπορούν να κατανοήσουν και να χειροκροτήσουν τις πρωθυπουργικές αερολογίες είναι οι ΟΝΝΕΔιτες... Μιλάμε για άλλο επίπεδο!

Ιστορικός
|

Βαριοπουλα στο κεφάλι σου Μητσοτάκη

Πολίτες
|

.....ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ .....ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ( ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ) ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ,ΟΥΤΕ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΠΛΑ ΚΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.......ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΛΟΥΝ .....ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ.....ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΠΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.....ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.......!!!

@Μαρία
|

Σε τέτοιο κοινό απευθύνεται άλλωστε.
Είχε επιδείξει τόση αναλγησία μέσα σε 3 χρόνια και τώρα τρέχει να δώσει.
Τι να κάνουμε, τόσες χιλιάδες νέοι από το brain gain, που θα τους χωρέσουμε!;
Βρήκε εκεί κάτι εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και θα τα βγάλει μπιτ μπαζαρ, μπας και μείνουν κάπου..

Ξεκινάει μια βαριοπούλα απ' το γιαλό... όλο γιαλό
|

Για την παιδεία που τόσο κόπτεστε, τρία χρόνια τώρα, σας εμπόδισε καμιά βαριοπούλα να βάλετε απλά Διευθυντές στα σχολεία μας? Όχι βιβλιοθήκη.... αλλά ούτε κιόσκι δεν σας έχω ικανούς να στήσετε. Οπότε, καλά κάνετε και τα λέτε (αυτά που λέτε) στην ΟΝΝΕΔ, γιατί είναι η μόνη που θα σας χειροκροτήσει.

Μαρία
|

Η φαιδρή σοφιστική τακτική των ψευτοδιλημμάτων φαίνεται πως είναι ίδιον της πρωθυπουργικής σκέψης. Δεν εξηγείται διαφορετικά! Η επανάληψη παρόμοιων διλημμάτων σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη, αν μη τι άλλο φανερώνει είτε επικίνδυνες πολιτικές σκοπιμότητες είτε περιορισμένες διανοητικές ικανότητες. Ας πληροφορήσει λοιπόν κάποιος τον σημερινό πρωθυπουργό, πως είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι εναντίον της αστυνομοκρατικής και βίαιης καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, δίχως αυτό να τους κατατάσσει απαραιτήτως σε υπερασπιστές καμίας "βαριοπούλας". Άρα το εκβιαστικό δίλημμα είναι παντελώς αβάσιμο, άκυρο, με άλλα λόγια μια λεκτική ανόητη φούσκα! Ας του προτείνουν οι σύμβουλοι, αν αδυνατεί ο ίδιος, πιο ευφάνταστα και δημιουργικά επιχειρήματα για να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ