ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Στρατηγικές Παρέμβασης

4μηνο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
Δημοσίευση: 07/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ενημέρωση και η κατάρτιση για θέματα υποστήριξης των παιδιών και των εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, τόσο των ειδικών όσο και της οικογένειας, είναι αναμφισβήτητα εξέχουσας σημασίας, καθώς μέσω αυτής είναι δυνατό να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να υπερκεραστούν οι όποιες αδυναμίες αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μαθησιακή τους πορεία ενταγμένοι σ’ ένα φιλικό για τις δυσκολίες τους περιβάλλον.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Στρατηγικές Παρέμβασης» έχει ως στόχο να εφοδιάσει τον εκπαιδευόμενο με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους υποστήριξης παιδιών σχολικής ηλικίας με δυσκολίες μάθησης. Παρουσιάζει τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την έννοια, τα χαρακτηριστικά και την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και τις βασικές στρατηγικές υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, με έμφαση στις στρατηγικές μάθησης και την υποστήριξη του ψυχοκοινωνικού τομέα. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αναλυτικά κατάλληλες στρατηγικές μάθησης, η συστηματική διδασκαλία των οποίων ενδείκνυται σε όλες τις ηλικίες, προκειμένου οι μαθητές να ενισχυθούν αποτελεσματικά στην αναγνωστική ικανότητα, την αναγνωστική κατανόηση, την ορθογραφία και την παραγωγή γραπτού λόγου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη χρήση γνωστικών και μεταγνωστικών στρατηγικών και παρουσιάζει δεξιότητες μελέτης και μνημονικές τεχνικές. Τέλος, παρέχει μεθόδους ενίσχυσης του ψυχοκοινωνικού τομέα και εξετάζει την ανάγκη για την έγκαιρη και ολιστική αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών μέσω της ενίσχυσης των προστατευτικών παραγόντων.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος: Πολυχρόνη Φωτεινή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/mathhsiakes-duskolies-aksiologhsh-kai-strathgikes-parembashs

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ