ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Δήλωση ελλιπούς φοίτησης μαθητών/τριών στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 08/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα καλεί τους  οι Προϊστάμενους/ες και Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης όπως μεριμνήσουν, πριν την έκδοση του πιστοποιητικού φοίτησης για τους/τις μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου και του τίτλου προόδου/τίτλου σπουδών για τους/τις μαθητές/τριες Δημοτικού, να ενημερώσουν τη νέα φόρμα σχετικά με την ελλιπή φοίτηση μαθητών/τριών του Πληροφοριακού ΣυστήματοςMyschool (Μαθητές-> Έκδοση Αποτελεσμάτων -> Δήλωση ελλιπούς φοίτησης), καταχωρώντας και τον αριθμό της σχετικής πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων. Για τους μαθητές αυτούς δεν πραγματοποιείται έκδοση προαγωγικούαποτελέσματος.

Η συμπλήρωση της ανωτέρω φόρμας αφορά στους/στις μαθητές/τριες που λόγω μη επαρκούς φοίτησης θα επαναφοιτήσουν στην ίδια τάξη κατά το σχολικό έτος 2022-23 και σχετίζεται με την παροχή του επιδόματος στέγασης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ μέσω της ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με την παρ. 3, άρθρο 5 της με αρ. 71670/29-9-21 (4500 Β’) Υ.Α.

Σχόλια (3)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Ιουν 2022 08:27

@Κατερίνα
Φυσικά και δεν υπάρχει πλέον ο όρος "ελλιπής φοίτηση" και πολύ σωστά το εντοπίζεις, Κατερίνα!
Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο έγγραφο του αξιότιμου γενικού γραμματέα θα πρέπει να καταχωριστεί στη μεγάλη κατηγορία άρθρων που έχουν πλημμυρίσει τις σελίδες του esos, δηλαδή στα λάθη του υπουργείου, λάθη που δυστυχώς διακινούνται με τον πιο επίσημο τρόπο μέσω υπογεγραμμένων εγγράφων με το λογότυπο του υπουργείου παιδείας!
ΥΓ. Δυστυχώς είναι βέβαιο πια: Ο κάθε διευθυντής σχολείου λίγο πολύ ανταποκρίνεται τελικά πολύ καλύτερα στο καθήκον του απ' ό,τι το υπουργείο που δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα σε όλα! Μοιραία η σκέψη επανέρχεται συνεχώς στο ίδιο σημείο: Άραγε αυτούς τους επίμονους "αξιολογητές" ποιος θα τους αξιολογήσει;

 
Βίκυ
10 Ιουν 2022 01:04

Μάλλον ξεχάσατε ότι λογω πανδημίας σβήσατε τις απουσίες.

 
Κατερινα
09 Ιουν 2022 11:38

Θεωρώ πως δεν υπάρχει πλέον ο χαρακτηρισμός φοίτησης " ελλιπης"!!!! ΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.