ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Οι απαντήσεις στα θέματα της Χημείας από την Ένωση Χημικών

Δημοσίευση: 08/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ)  ανακοίνωσε τις ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Χημείας, στα οποία διαγωνίστηκαν  σήμερα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τις απαντήσεις

Ακολουθεί το σχόλιο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Τα θέματα ήταν όπως “έπρεπε” να είναι, ακολουθώντας την πρακτική της περσινής χρονιάς. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και επιπλέον προσέγγιζαν το σχολικό βιβλίο.

Η σωστή σχολική προετοιμασία ήταν ικανή να βοηθήσει τους μαθητές να ανταποκριθούν στα θέματα. Πιο συγκεκριμένα:

Ο χρόνος του τριώρου που δίνεται κρίνεται αρκετός για την έκταση των θεμάτων και για τη σωστή προσέγγιση των απαντήσεων. Οι μαθητές φέτος κλήθηκαν να απαντήσουν με κριτική σκέψη σε κάποια από τα θέματα, γρήγορα και μεθοδικά. Στο σύνολο τους βασίζονταν σε γνωστές μεθοδολογίες και στη θεωρία του σχολικού βιβλίου. Τα αυξημένης δυσκολίας θέματα ήταν το Β4 , Δ2 και Δ3 (ii), ωστόσο ο χρόνος ήταν επαρκής για την ψύχραιμη αντιμετώπιση των ερωτημάτων από καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Κλείνοντας, η Ένωση Ελλήνων Χημικών εύχεται σε όλους τους μαθητές καλά αποτελέσματα.

Σχόλια (2)

 
Καραβά Μαρία
09 Ιουν 2022 09:49

Θέλω να σχολιάσω το β4 των θεμάτων χημειας. Στο θέμα δεν διευκρινίζει η αρχική κατεύθυνση της αντίδρασης κ έτσι δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ελάττωση της απόδοσης μετατοπιζει τη ΧΙ προς αριστερά. Αν αρχικά στο δοχείο είχε προστεθεί Γ τότε ελάττωση της απόδοσης σημαίνει μετατόπιση προς δεξιά. Έτσι θεωρώ ότι το θέμα έχει 2 λυσεις ανάλογα με την αρχική κατεύθυνση της αντίδρασης.

 
Μπαρτζο
08 Ιουν 2022 22:16

Γιατί δεν έπεσαν φέτος κολλοειδή; δεν είναι σημαντικά για την διαμόρφωση βιολυμάτων;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ