Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Δεκτές οι βεβαιώσεις κτήσης μεταπτυχιακών τίτλων στην Ειδική Αγωγή

Τι απαντά το υπ. Παιδείας σε καταγγελίες αμφισβήτησης νομιμότητας έκδοσης βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών

09/06/2022

Άκουσε το άρθρο

 "Αναφορικά με ερωτήματά σας, για το αν και στις περιπτώσεις μεταπτυχιακών τίτλων που απαιτούνται για την εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε. ή στη σχολική ψυχολογία, γίνεται δεκτή βεβαίωση κτήσης από το ΑΕΙ, στην οποία να αναφέρεται ο τίτλος και η ημερομηνία κτήσης του μεταπτυχιακού τίτλου, διευκρινίζουμε ότι, όπως επιβεβαιώνεται και από την κατά νόμο αρμόδια Αρχή του ΑΣΕΠ, σε αυτά αρμόζει καταφατική απάντηση, δηλαδή η αναφορά στην Προκήρυξη 3ΕΑ/2022 «Σε περίπτωση που εκκρεμεί η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων αρκεί βεβαίωση κτήσης από το ΑΕΙ στην οποία να αναφέρεται ο τίτλος και η ημερομηνία κτήσης του μεταπτυχιακού τίτλου…» ισχύει για το σύνολο των μεταπτυχιακών τίτλων, ακόμη και αυτών που έχουν συνάφεια με την Ε.Α.Ε./Σχολική Ψυχολογία".

Τα παραπάνω αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας , ενώ σημειώνει:

"Ως εκ τούτου, η καταχώριση στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με συνάφεια στην ΕΑΕ / Σχολική Ψυχολογία, για την κατοχή των οποίων έχει προσκομιστεί/ μεταφορτωθεί απλώς βεβαίωση του οικείου ΑΕΙ (και όχι ο ίδιος ο τίτλος), είναι απολύτως νόμιμη και δικαιολογημένη".

Αναφορικά με καταγγελίες που έχουν περιέλθει στις Υπηρεσίες σας  με τις οποίες αμφισβητείται ειδικότερα η νομιμότητα έκδοσης (από τα συνεργαζόμενα Τμήματα Επιστημών της Εκπ/σης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Παν/μίου Πατρών & Παιδαγωγικών Σπουδών του Παν/μίου Λευκωσίας) βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών του διαπανεπιστημιακού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών 2ετούς φοίτησης «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» των ακαδημαϊκών ετών 2020-21 και 2021-2022, , τονίζει η εγκύκλιος, σας γνωρίζουμε ότι οι υπό κρίση βεβαιώσεις αξιολογούνται κανονικά από τις Υπηρεσίες σας, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την ΕΑΕ, δεδομένου ότι δεν έχει αμφισβητηθεί αρμοδίως από τη Γενική Δ/νση Ανωτάτης Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ, στην οποία ετέθη το εν λόγω ζήτημα, το κύρος/νομιμότητα αυτών.

Σχόλια (5)

Σταυρος
|

Παιδια που λετε για αλληλεγγυη και λοιπα ειστε εκτος τοπου και χρονου.Ειναι διαγωνισμος και πρεπει να υπαρχει ενα μετρο και ενα σταθμο γιατι πολλοι απλα σε αλλη περιπτωση καποια θα ευνοουνται και καποιοι θα αδικουνται.Μια γραμμη λοιπον που θα ισχυει στο δινεκες και θα γινται σεβαστη απο ολους.Εφοσον το 19 δεν πηραμε βεβαιωσεις το ιδιο πρεπει να ισχυσει και τωρα και γενικα οι φοιτητες να μην ζητανε βεβαιωσεις ενω ακομα δεν εχουν τελειωσει μονο για χρησιμοθηρικους λογους.Αυτο ειναι το ηθικα σωστο και δικαιο και αν πειτε κατι αλλο προφανως κρινετε με βαση τον εαυτο σας και οχι το γενικο σταθμο που θα πρεπε να ισχυει

proctorio
|

Μεγαλη αδικία για τα παιδιά του ΕΑΠ σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ δεν ακυρώσει την βεβαίωση κτήσης που χορηγήθηκε πριν την λήξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου του πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης στην σελ. 70 του οδηγού της πρακτικής αναφέρει ότι

Ο/Η φοιτητής/τρια αρχίζει να υλοποιεί την Πρακτική Άσκηση και να καταχωρίζει τις ώρες της στο "Ημερολόγιο/Παρουσιολόγιο Δραστηριοτήτων Πρακτικής Άσκησης» μόνον εφόσον:

(α) Έχει αρχίσει το ακαδημαϊκό εξάμηνο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου (Χειμερινού ή Εαρινού) του Πανεπιστημίου Πατρών,καθορίζονται από τις αντίστοιχες αποφάσεις της Συγκλήτου.

Κανονικά η Πρακτική έπρεπε δηλαδή να είχε αρχίσει τον Μάρτιο ενώ ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο.

Σπάρτακος
|

@Πέτρος
Τι καλό παιδί! Με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη!

Χρήστος
|

Στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2019 το ίδιο τμήμα δεν μας χορήγησε βεβαιώσεις ολοκλήρωσης παρόλο που είχαμε τελειώσει και την πρακτική με αποτέλεσμα να χάσω διορισμό το 2020 (το ίδιο και τώρα αφού θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες) καθώς δεν είχα ενταχθεί στον κύριο πίνακα. Κινηθήκαμε και νομικά και πάλι τίποτα. Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Χαράς ευαγγέλια για τους δικηγόρους πάλι.

Πέτρος
|

Δηλαδή το ακαδημαϊκό Εξάμηνο λήγει σε 4 μήνες και μπορούν να εκδίδονται Βεβαιώσεις περάτωσης από τον Μάιο και όχι από την έναρξη της Εξεταστικής τον Ιούνιο;;;
Συνεχίστε έτσι.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ