ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων,σήμερα, χωρίς την παρουσία της Ν. Κεραμέως

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου.
Δημοσίευση: 14/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων   θα πραγματοποιηθεί  σήμερα, Τρίτη,στις 2 το μεσημέρι,χωρίς την  παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση  οι Πρυτάνεις θα καθορίσουν τις απόψεις    της Συνόδου, σχετικά με το σύστημα διοίκησης για τα Πανεπιστήμια που προτείνει το Σχέδιο Νομου της υπουργού Ν. Κεραμέως.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου.

Οι Σύγκλητοι επτά  Πανεπιστημίων, έλαβαν ήδη αποφάσεις επί του Σχεδίου Νόμου.

Πατήστε,αντίστοιχα παρακάτω, για να δείτε τις αποφάσεις:

Η διαβούλευση

Η δημόσια διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου , η οποία , κατόπιν αιτήματος των Πρυτάνεων παρατάθηκε μέχρι και τις 19 Ιουνίου, έχει χαμηλή συμμετοχή σε σχέση με των "όγκο" των διατάξεων.

Χθες Δευτέρα στις 10 το πρωί στη δημόσια διαβούλευση ήταν δημοσιευμένα 1.163 σχόλια εκ των οποίων:

541 Σχόλια
    ΜΕΡΟΣ Α΄ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (άρθρα 1 – 285)

91 Σχόλια
    ΜΕΡΟΣ Β΄ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ (άρθρα 286-305)

52 Σχόλια
    ΜΕΡΟΣ Γ’ ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (άρθρα 306-324)

2 Σχόλια
    ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (άρθρα 325-335)

462 Σχόλια
    ΜΕΡΟΣ Ε’ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (άρθρα 336-342)

15 Σχόλια

    ΜΕΡΟΣ ΣΤ’ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (άρθρα 343-345)

Πρωθυπουργός: Το Σχέδιο Νόμου γα τα ΑΕΙ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου

Το Σχέδιο Νόμου  για την Τριτοβάθμια Παιδεία που θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας  στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Σχέδιο Νόμου πολύ σημαντικό, το οποίο , όπως είπε "για πρώτη φορά απελευθερώνει δημιουργικά τα Πανεπιστήμια και δημιουργεί αυτή την τόσο απαραίτητη γέφυρα μεταξύ του κόσμου των επιχειρήσεων και των ΑΕΙ".

Σχόλια (1)

 
Παιχνίδι διλήμματος
13 Ιουν 2022 20:39

είναι αυτό που παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια για να συσκεφτούν και να συζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Τα διλήμματα θέτουν κάποιου είδους πλαίσιο για το ζήτημα που διακυβεύεται. Σε αυτά δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Ο στόχος είναι να σας κάνουν να αναρωτηθείτε γιατί ο καθένας επιλέγει μια συγκεκριμένη απάντηση.
Θα γίνει από την σύνοδο ένα παιχνίδι διλήμματος το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο (η σύνοδος ή οποιοδήποτε άλλο όργανο) να το επεξεργαστεί διεξοδικά άρθρο προς άρθρο και να διατυπώσει τεκμηριωμένες διορθώσεις-ενστάσεις, εξετάζοντας και τα 350 άρθρα του εντός του Ιούνη?
Η απλή λογική λέει ότι δεν μπορεί η υπουργός να απαιτεί από τις διοικήσεις και τα όργανα των πανεπιστημίων να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους (παραμερίζοντας όλα τα τρέχοντα ζητήματα των ιδρυμάτων τους) για να απαντήσουν εδώ και τώρα σε νομοσχέδιο της τελευταίας στιγμής.
Ξεκάθαρες αποφάσεις, δεν είναι ώρα για ήξεις αφήξεις, ούτε για διλήμματα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ