Ν. Κεραμέως: Πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών φέτος το καλοκαίρι

14/06/2022

Άκουσε το άρθρο

Φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, σημείωσε.

Από Σεπτεμβριο τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανέφερε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, είπε σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο.

Πρόσθεσε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον 15αύγουστο.

Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 ετών για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκαπίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας. Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κ. Κεραμέως καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε, λέγοντας ότι οποιοαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν θα γίνει δεκτή.

Σχόλια (5)

Βενζινάς
|

@Κωστας Και πού να δείτε τη συνέχεια! Θα τρίβετε τα ματάκια σας με όσα θα δείτε.... για πρώτη φορά....

Κωστας
|

Και φέτος χιλιάδες διορισμούς! Δεν ξανάγινε!

Κοροϊδία
|

Διόρισε 25.000 ανθρώπους με το νόμο Γαβρόγλου, τον οποίο υποτίθεται θα καταργούσε με το που θα γινόταν κυβέρνηση. Πού είναι η αξιοκρατία κυρία Κεραμέως; Πού είναι ο γραπτός διαγωνισμός που υποσχεθήκατε; Μην αναρωτιέστε μετά για το brain drain.

Μαρια
|

Μπράβο της! Είναι αξιέπαινη!

nikoletta
|

Εκλογές και πολύ σύντομα είναι η μόνη λύση να ησυχάσουμε από την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την χώρα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ