Βαθμολογίες Πανελλαδικών: Θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου

Οδηγία "Κεραμέως" να εκδοθούν οι βάσεις και τα ονόματα επιτυχόντων πριν τις διακοπές του Αυγούστου

18/06/2022

Ενημερώθηκε: 18/06/2022, 18:10

Άκουσε το άρθρο

Στις 28 Ιουνίου ,ημέρα Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των ΑΕΙ, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Οι καταστάσεις που  θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα όλοι οι υποψήφιοι  μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από πέρσι  για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από  την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr,  όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Οδηγία "Κεραμέως" να εκδοθούν οι βάσεις και τα ονόματα επιτυχόντων πριν τις διακοπές του Αυγούστου

Οδηγία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, προκειμένου φέτος,  οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Κι αυτό διότι φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων υπουργείων (Στρατιωτικές, Αστυνομικές κλπ) έγιναν νωρίτερα ,  το δίμηνο Μάρτιο- Απρίλιο.

Πρόκειται για τον βασικό παράγοντα ,ο οποίος αποτελούσε "εμπόδιο" για το υπουργείο  Παιδείας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα νωρίτερα από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: 30 Ιουλίου μπορούμε να ανακοινώσουμε τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων (βίντεο)

Άλλωστε το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει επισήμως ότι στις 30 Ιουλίου θα μπορούσε  υπηρεσιακά να έχει ανακοινώσει  όλα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εάν δεν υπήρχαν οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

  •     Δείτε εδώ τι απάντησε το υπουργείο Παιδείας όταν ρωτήθηκε σχετικά από το esos

Σχόλια (15)

Γονέας 1
|

Όλα για το φαίνεσθαι. Ντροπή πια . Φτάνει η κοροϊδία

Μαρία
|

Χαντάκωσε τα παιδιά και τώρα μιλά για δήθεν καορθώματα. Νωρίτερα εξετάσεις, πίεση, νωρίτερα αποτελέσματα. Φοβερό. Να παίξει βόλλευ μήπως γίνει αρεστή.

Παραμύθι χωρίς όνομα
|

Για ποιο κατόρθωμα μιλάμε; Το ίδιο χρονικό διάστημα, πάνω κάτω μεσολαβουσε πάντα από το τελευταίο μάθημα μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών! Τόσο πολύ πια υποτιμά τη νοημοσύνη μας αυτή η κυρία;;;

Προς τί ο αγώνας και ποιος αγώνας τελικά.
|

Οι βαθμοί των βασικών μαθημάτων βγαίνουν πάντα δύο με τρεις εβδομάδες μετά από το τελευταίο μάθημα. ΠΑΝΤΑ. Νωρίτερα δεν γίνεται και δεν εξαρτάται από τον υπουργό, εκτός αν βάλει και αυτός ένα χεράκι στην βαθμολόγηση των γραπτων. Τα δε μηχανογραφικά συνήθως γίνονται αμέσως μετά. Τώρα με τις ΕΒΕ τα μηχανογραφικά πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων, οπότε πάει λίγο μακρύτερα η βαλίτσα. Στο τομέα λοιπόν των βαθμών δεν θα δούμε ποτέ καμία χρονική βελτίωση διότι πολύ απλά δεν γίνεται. Όσον αφορά στις βάσεις. Οι βάσεις πέρυσι με όλο τον γενικό χαμό βγήκαν 27 Αυγούστου, ενώ υπήρξε και χρονιά που βγήκαν λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο (αν δεν κάνω λάθος το 2017). Αν θέλουμε λοιπόν να πούμε ότι πραγματικά κάτι μπορεί να βελτιωθεί από άποψη χρόνου αυτό αφορά μόνο τις βάσεις εισαγωγής και θα έχει νόημα αν κάποτε μπορούν να ανακοινωθούν πριν μπει ο Αύγουστος. Δηλαδή στις 30 Ιουλίου. Αυτό άλλωστε θα πει πρίν τις διακοπές.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Εκπαιδευτικός
Σοβαρά τώρα, μιλάτε για "κατόρθωμα" της Κεραμέως; Μα η ίδια δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να ορίσει νωρίτερα τις εξετάσεις προκαλώντας πανικό στα σχολεία με την αφόρητη πίεση να τελειώσει βεβιασμένα η ύλη! Και φυσικά στο χέρι της ήταν αν ήθελε, να βγάλει τα αποτελέσματα ακόμη και ...το Πάσχα, αρκεί να όριζε όποτε τη βόλευε τις ημερομηνίες των εξετάσεων.
Πίσω λοιπόν από τις θεαματικές ενέργειες της υπουργού κρύβεται πάντα ο κόπος και ο ζήλος των εκπαιδευτικών που τη βγάζουν ασπροπρόσωπη (όπως έγινε φυσικά και με την τηλεκπαίδευση), παρόλο που ίδια καθημερινά φροντίζει να τους δυσκολεύει όλο και περισσότερο τη δουλειά τους.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο εμετικός και αβανταδόρικος σχολιασμός για τα δήθεν επιτεύγματα της υπουργού. Στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι να σφυροκοπά ανελέητα το ετοιμόρροπο οικοδόμημα του δημόσιου σχολείου. Και δε νομίζω ότι οι αντοχές των εκπαιδευτικών θα είναι πάντα ικανές να βάζουν συνεχώς πλάτη, για να μην καταρρεύσει οριστικά!

Βαγγελης
|

Καλά,δεν έχει ξαναγίνει,τι μας λέτε τώρα.Το 2018 ο γιος μου το τελευταίο μάθημα το έδωσε 19/6/2018 και οι βαθμοί βγήκαν 30/6/2018.Όλα για το θεανήναι και ουσία μηδέν.

Στρεβλώσεις στον ακαδημαϊκό χάρτη
|

Το θέμα είναι οι εκατοντάδες ΚΕΝΕΣ θέσεις στα ΑΕΙ, που, για δεύτερη χρονιά, φανερώνουν τις στρεβλώσεις στην οργάνωση των Σχολών.

Επιπλέον, με τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα αδικούνται πολλαπλά οι υποψήφιοι:

Απόφοιτοι Λυκείου με βαθμολογία 13-14 δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή στις πρώτες επιλογές τους, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται τυπικά πρωτοετείς με γενικό μέσο 9 ή 10 -κυρίως σε διάσπαρτα περιφερειακά τμήματα που έχουν χαμηλή ζήτηση- χωρίς όμως να τους δίνεται η στήριξη για να καλύψουν τα κενά και να αποφοιτήσουν.

Έτσι, έχουμε εγκατάλειψη σπουδών, καθώς και χιλιάδες πλασματικούς εγγεγραμμένους που θα κάνουν αίτηση μετεγγραφής προς κεντρικά ΑΕΙ τον Δεκέμβριο

Πολίτης
|

Κυρα Νικη δεν σε γλυτώνει τιποτα, ουτε "μήλα", ουτε βολευ ουτε ποδόσφαιρο, ουτε νωριτερα αποτελέσματα ..η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για να μπείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως η χειρότερη κυβέρνηση που περασε απο τη χωρα!!

@Εκπαιδευτικός
|

Με ξένα κόλλυβα κανω και εγώ μνημόσυνα! Για ρωτήστε τους συναδέλφους στα βαθμολογικά τι αγώνα δρόμου έκαναν!

ΔΑΠ Οδηγήτρια
|

"Οδηγία" υπουργού, "εντολή" πρωθυπουργού, αυτή η "επιτελική αριστεία" μας έχει αφήσει άναυδους. Μπράβο στους... "εντολείς" (ή μήπως "εντολοδόχους";) και τους... "οδηγητές"! Στα φούμαρα είναι άριστοι!

Dario Moutso
|

@τα κατάφερε 18 Ιουν 2022 19:45

Οι άλλοι πως τα κατάφεραν;

Για τις κρίσεις;;;
|

Πολύ θετικό αυτό με τις Πανελλαδικές και μπράβο!!!!
Όμως κ. Υπουργε με το θέμα των κρίσεων για την επιλογη στελεχών θα έχουμε θετικές εξελίξεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα;;; Μην ξεχνάτε ότι αυτό το θέμα εν δυνάμει αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Λία
|

Το ότι στρίμωξε τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου περνάει στα ψιλά γράμματα; Όλα για το θεαθήναι και για την ουσία τίποτα. Θα το θυμηθούμε και αυτό ανάμεσα σε τόοοοσα άλλα όταν έρθει η ώρα. Όπως και τις εξαγγελίες της περί επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος των φοιτητών ανεξαρτήτως εισοδήματος. Φούσκα ήταν και ξεφούσκωσε. Εμπαιγμός!

τα κατάφερε
|

κολοκύθια κατάφερε ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΠ , μη λέμε τρελά

Εκπαιδευτικός
|

Σ' αυτό τα κατάφερε καλύτερα η κα Κεραμέως. Πιο νωρίς φέτος.
Να δούμε τι θα κάνει με τις κρίσεις στελεχών...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ