ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Εξετάζουμε σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών , με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Τι είχε αποκαλύψει το esos
Δημοσίευση: 20/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το νέο σύστημα διορισμών, μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ, δεν θα αφορά μόνο τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών , δασκάλων και νηπιαγωγών  ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας   στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ειδικότερα σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν για το 2023 είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης να οργανώσει γραπτό διαγωνισμό για τον διορισμό εκπαιδευτικών , απάντησε ως εξής:

"Είναι κάτι που εξετάζουμε. Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων μας να υπάρχει και διαγωνισμός  και για τους εκπαιδευτικούς, όπως θα γίνει και στο  ευρύτερο δημόσιο. Άρα είναι μια πολιτική την οποία εξετάζουμε . Δεν είμαστε ακόμη σε θέση για να κάνουμε ανακοινώσεις. Πάντως είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε για τις προσεχείς προσλήψεις (σ.σ. αναπληρωτών) και διορισμούς (σ.σ. μονίμων εκπαιδευτικών)".

Τι είχε αποκαλύψει το esos

Το esos πρώτο είχε αποκαλύψει και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε με δημόσιες δηλώσεις από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση ότι το   νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών  το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο, έχει ως "κορμό" τις εξετάσεις ΑΣΕΠ".

Ειδικότερα το  Προσχέδιο το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για παρατηρήσεις,  περιλαμβάνει τέσσερις   άξονες :

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  •             προϋπηρεσίας,
  •             παιδαγωγικής κατάρτισης
  •             επιστημονικής κατάρτισης
  •             κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα   μόνο για τους εκπαιδευτικούς που "πιάνουν" τη βάση.

Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από  άλλα κριτήρια.

Σχόλια (85)

 
Fig
24 Ιουν 2022 17:49

Μάλλον ζουν εκτός τόπου και χρόνου όσοι μιλούν για γραπτό διαγωνισμό στους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία

 
PopiB
24 Ιουν 2022 17:48

Να δώσουν γραπτό πρώτα τα στελέχη του Υπουργείου!

 
NIC
23 Ιουν 2022 19:25

Το έγραψα και δεν δημοσιεύτηκε. Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς θα ξαναγίνει είτε μ’ αυτή την κυβέρνηση είτε με την επόμενη και ο μόνος λόγος είναι τα λεφτά.
Και εξηγούμε:.
Έχουμε πτυχιούχους περίπου 100.000 που προσδοκούν διορισμό. Οι οποίοι έχουν κάνει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, κοκ. Πόσα χρήματα έχουν αλλάξει χέρια και πόσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί ??? τεράστια ποσά, Δισεκατομμύρια.!!!
Πόσοι φοιτητές μπαίνουν στην διαδικασία σπουδών σε καθηγητική σχολή με μόνο απώτερο σκοπό τον διορισμό σε θέση καθηγητή ή δασκάλου ??? 15.000 κάθε χρόνο ??? Πόσες σχολές και καθηγητές πανεπιστημίου συντηρούνται ??? ποιο το χρηματικό ανάλογο???
Τώρα που επιμένετε να μην ξαναγίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ξέρετε τι θα συμβεί???
Όλη η οικονομία που δημιουργείτε στις παραπάνω ενέργειες θα σταματήσει. Ποιος θα σπαταλήσει χρήματα όταν δεν έχει καμία τύχη για μόνιμο διορισμό????
Συμπέρασμα διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα γίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για δημιουργούνται ελπίδες και οικονομική ανάπτυξη. Δεν είναι ταξικό το θέμα είναι απλά οικονομικό.

 
Katsu
23 Ιουν 2022 18:11

Να μετράει και η προυπηρεσία από τα φροντιστήρια. Την ίδια δουλειά κα΄νουν εκεί οι συνάδελφοι. Και για να μη κρυβόμαστε, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια πηγαίνουν τα παιδιά τους. Για τους νέους, έχω να πω "αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας". Θα περιμένετε λίγα χρόνια, θα δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα, και μετά θα μπείτε. Δεν γίνεται να μπείτε κατευθείαν μετά τη σχολή!

 
War
23 Ιουν 2022 17:32

Ας σοβαρευτουν όσοι μιλάνε για γραπτό!Έλεος!

 
Άρης
22 Ιουν 2022 22:16

Η άποψη ότι το προσοντολόγιο αποκλείει τους νέους είναι αβάσιμη. Καταρχή κανείς σήμερα δεν πιάνει δουλειά νέος -δυστυχώς- και οι σημερινοί 40ντάρηδες αργά άρχισαν να δουλεύουν. Δεύτερον με ένα καλό βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακό και 2 ξένες γλώσσες, πράγματα που αποκτάς πριν από τα 26 χρόνια, ήδη προωθείσαι πολύ στην κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι στα 30 είσαι περίπου διοριστέος. Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα -το βλέπω γύρω μου σε μεγάλο βαθμό- είναι το εξής: οι πτυχιούχοι μπλέκουν με ιδιαίτερα, βγάζουν λεφτά και αδιαφορούν για επιμορφώσεις, μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα. Έτσι μένουν πίσω, ενώ άλλοι κυνηγούν το επιπλέον και προωθούνται.

 
Εκπαιδευτικός
22 Ιουν 2022 21:06

Μην τσαλακώνετε το λειτούργημά μας.
Δεν είστε άξιοι κύριοι υπουργοί και λοιποί να μας πιάσετε στο στόμα σας και στα σχέδιά σας.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γιώργος Μ.
22 Ιουν 2022 21:04

Τίποτα δεν είναι δωρεάν. όλα έχουν κόστος. Φροντιστήρια για το διαγωνισμό των καθηγητών= 2000 ευρώ.

 
Επιτυχών όχι διοριστέος ή εισακτέος
22 Ιουν 2022 13:22

Επιτυχία σε ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ διαγωνισμό δε συνεπάγεται άμεσος διορισμός, ούτε σε δημόσιο ούτε σε ιδιωτικό τομέα. Σημαίνει πως απλώς πληρούνται τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ κριτήρια για την καταγραφή στη λίστα των τελικών υποψηφίων (shortlisted candidates).

Αν ο οργανισμός, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, για να καλύψει τις ανάγκες του χρειάζεται μόνο 2 ή 3 ανθρώπους, από τους «ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ» (5, 10 ή 20) θα επιλεγούν οι πρώτοι ενώ οι υπόλοιποι απλώς είναι σοφότεροι, κερδίζοντας εμπειρία.

Το ίδιο και στις πρόσφατες Πανελλαδικές: οι απόφοιτοι Λυκείου που έγραψαν Μέσο Όρο 17/20 (δηλαδή, 85/100, σωστές απαντήσεις σε όλα σχεδόν τα θέματα εξετάσεων) είναι -τεκμηριωμένα- ιδιαίτερα αξιόλογοι και ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ως μαθητές. Κατά συνέπεια, σχεδόν σίγουρα θα εισαχθούν σε κάποια σχολή στο Πανεπιστήμιο, κανείς όμως δεν τους εγγυάται ότι θα εξασφαλίσουν την εισαγωγή στη Σχολή της 1ης επιλογής τους.

Παράλογο οι αναπληρωτές ή όσοι συμμετείχαν πριν Ν χρόνια στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ να απαιτούν τον διορισμό ΠΡΙΝ και ΠΑΝΩ από όλους, λες και ζούμε σε διαφορετική κοινωνία και τα παιδιά μας θα φοιτήσουν σε διαφορετικά σχολεία - σε κανένα κράτος του κόσμου δεν αποκλείονται από τα σχολεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές επειδή δήθεν είναι πολύ νέοι ως πρόσφατοι απόφοιτοι!

 
Πτυχιούχοι του 2020
22 Ιουν 2022 11:48

Ας μπει 5ετές όριο θητείας στους Πίνακες Αναπληρωτών, μόνο έτσι είναι δίκαια η προσμέτρηση της όποιας διδακτικής προϋπηρεσίας και από το 2022-2023 να ανοίξουν κατά 50% για αποφοίτους της τελευταίας πενταετίας.

Το πτυχίο που κάποιοι έλαβαν από το Πανεπιστήμιο το 2020 είναι εξίσου καλό -αν όχι προτιμότερο, λόγω νέων εξελίξεων στην επιστήμη και την κοινωνία- με το πτυχίο του 2002, δηλαδή έναρξη σπουδών σχεδόν 25 χρόνια πίσω!

 
ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.Κ.
22 Ιουν 2022 09:14

Οι εκλογές που πλησιάζουν, θα σας αξιολογήσουν σίγουρα γραπτώς. Εκεί θα αποτυπωθεί το αόρατο έργο σας. Ο γραπτός διαγωνισμός που εντέχνως αφήνεται να αιωρείται, στους τελευταίους μήνες σας στην εξουσία, έχει μοναδικό στόχο να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει ανεκπλήρωτες προσδοκίες.

 
Rew
22 Ιουν 2022 08:52

Απαράδεκτο και μόνο που επαναφέρετε η συζήτηση για γραπτό διαγωνισμ!Ελεος.Τι να αποδείξουν οι εκπαιδευτικοι εάν είναι ικανοί να εργαζονται στα σχολεια;Τόσα χρόνια μετανάστες μέσα στην Πατρίδα τους;Τότε ήταν ικανοι;

 
Μ
22 Ιουν 2022 07:08

Ποια φροντιστήρια βρε παιδιά; Ο διαγωνισμός διάβασμα θέλει όχι φροντιστήρια! Τα μεταπτυχιακά κοστίζουν ακριβά, αφού τα ελάχιστα που απέμειναν δωρεάν βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις μακριά από τους περισσότερους. Έστω κι έτσι όμως όποιος είχε το μεράκι να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, έδωσε εξετάσεις και πέρασε σε κάποιο της αρεσκείας του χωρίς δίδακτρα. Ο διαγωνισμός ο γραπτός πρέπει να είναι σταθερός και χωρίς τις αδικίες των προηγούμενων με τις ποσοστώσεις (60-40 κλπ.). Να γίνει κουλτούρα μας!! Κοινωνικά κριτήρια πρέπει να μετρούν ΜΟΝΟ στις τοποθετήσεις. Δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής προσωπικού. Δέχομαι τα μόρια για τις ειδικές κατηγορίες, αλλά με πολλή προσοχή και φειδώ, όχι μια δυσκολία στην κίνηση του χεριού να θεωρείται αναπηρία. Δεν θα κάνει καμία αλλαγή πάντως, αφού το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές. Η ΝΔ βγήκε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με αυτό θα πορευτεί. Είναι το λιγότερο κακό, αφού το καλύτερο που υπάρχει στις μέρες μας (Ανδρουλάκης) δεν «παίζει» στα μέσα (αν και ο αγώνας δίνεται στην κοινωνία και όχι στα τηλεπαράθυρα). Οπότε για να αποφύγουμε τα χειρότερα (Τσίπρας) θα βολευτούμε με τη θολούρα (Μητσοτάκης).

 
Ανώνυμος
22 Ιουν 2022 00:31

Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρεθεί ένα δίκαιο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών. Αυτό είναι μια αντικειμενική αλήθεια. Από την αντισυνταγματική επετηρίδα ( κάποιοι περιμέναμε χρόνια) περάσαμε ξαφνικά στο προσοντολογιο,που έχει αρκετά θετικά όπως ότι λειτουργεί με όρους ιδιωτικού τομέα και δίνει έμφαση σε προϋπηρεσία και πτυχία. Το προσοντολογιο έδωσε τη δυνατότητα να μπουν αρκετοί νέοι συνάδελφοι στην εκπαίδευση. Η αλήθεια είναι ότι έχει και αρνητικά όπως το κυνήγι μορίων, δαπάνη χρημάτων κλπ.
Καταλαβαίνω τους νέους συναδέλφους που θέλουν να μπουν στην εκπαίδευση όμως νομίζω πως είναι άδικος ένας γραπτός διαγωνισμός με τον τρόπο που κάποιοι τον επιθυμούν.
Είναι άδικος:
1) Είναι καθαρά ταξικός αφού οι πλούσιοι θα έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν χρήματα σε πανάκριβα φροντιστήρια και τον ελεύθερο χρόνο να διαβάζουν αντί να δουλεύουν μια και δυο δουλειές για να ζήσουν.
2) Ευνοεί όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και έχουν την ύλη φρέσκια.
3) Ευνοεί όσους δεν έχουν οικογένειες ή/ και άλλες υποχρεώσεις.
Επίσης θα επηρεάσει αρνητικά την εκπαίδευση αφού ο εκπαιδευτικός αντί να διαβάζει για την τάξη θα πρέπει να μελετά σκληρά για τον ΑΣΕΠ.
Το καλύτερο νομίζω είναι να γίνει ένα μεικτό σύστημα: να δοθεί ένα ποσοστό θέσεων στους νέους και το υπόλοιπο με βάση τα προσόντα+ παλαιότητα πτυχίου.
Ούτως άλλως, από τον πίνακα τον επιτυχόντων θα παίρνουν αυτούς που έχουν τα περισσότερα μόρια ( κατά βάση προϋπηρεσία). Εκτός αν κάποιος φαντάζεται πως επειδή απάντησε ένα πολλαπλής επιλογής περισσότερο, πιθανόν κατά τύχη, θα προτιμηθεί από κάποιον με χρόνια προϋπηρεσία.
Υγ: Βέβαια η Κεραμεως είναι ικανή για όλα.

 
Πέτρος εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο
22 Ιουν 2022 00:24

Μεταπτυχιακά και επιμόρφωση έχουν κάνει και οι νεότερες γενιές, μάλιστα σε δυσκολότερες συνθήκες. Επίσης, πάρα πολλοί εργάζονται ως ωρομίσθιοι ή στην ιδιωτική εκπαίδευση, άρα έχουν και διδακτική εμπειρία.

Απαράδεκτο να λέμε ότι επειδή κάποιος γεννήθηκε, για παράδειγμα, το 1990 δεν είναι αρκετά ώριμος για να διδάξει στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο.

Το ακριβώς αντίθετο - χρειαζόμαστε σε όλα τα σχολεία τα νέα πρόσωπα, που να έχουν διάθεση για δουλειά και θα γεννήσουν καινούριες προτάσεις διδασκαλίας, ώστε να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά στις τάξεις.

 
Η εκπαίδευση δεν είναι μονοπώλιο
21 Ιουν 2022 19:13

Δεν είναι μονοπώλιο για όσους έτυχε να γεννηθούν πριν το 1985. Δωστε ευκαιρίες σε όλους. Επιτρέψτε στους νεότερους να δείξουν την αξία τους και μην μας καταδικάζετε στην ετεροαπασχόληση η την ανεργία

 
Κάποιοι σχολιαστές
21 Ιουν 2022 19:10

κάνουν σαν να δικαιούνται μόνο αυτοί να είναι αναπληρωτές ή να διοριστούν. Υπάρχουμε και εμείς ομως. Δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι που το μόνο "λάθος" μας ήταν να γεννηθουμε αργότερα από αυτούς, να αποφοιτησουμε μέσα στην κρίση και να μην προλάβουμε ποτέ γραπτό διαγωνισμό. Εμείς δηλαδή να μείνουμε άνεργοι για πάντα; Ή να περιμένουμε να φθάσουμε 60 χρόνων για να πατήσουμε σε τάξη;;;

 
@Πόπη
21 Ιουν 2022 19:02

Το 2008 έγινε ο διαγωνισμός, πήραν όσους δασκάλους χρειάζονταν, είναι αστείο να διορίζονται από εκείνον τον πίνακα μετά από 14 χρόνια. Σε 14 χρόνια μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει καριέρα. Έχω γνωστό που προσλήφθηκε έτσι, και στην ενδιάμεση περίοδο δεν είχε μπει ποτέ σε τάξη.

 
Nea
21 Ιουν 2022 18:21

Μην προκαλείται με τον γραπτό!Είμαστε επιτυχόντες σε προηγούμενους γραπτους διαγωνισμούς που χάσαμε τα μόρια,που έχουμε γυρίσει κάθε γωνιά της Πατρίδας μας για τα μόρια,που έχουμε τόσα πτυχια για τα μόρια μα ακόμα αδιόριστοι!Δεν αντέχουμε ξανά τα ίδια!Απαιτούμε πλέον τον διορισμο μας με το υπάρχον σύστημα εμείς που τόσα χρόνια κρατήσαμε την εκπαίδευση με τις θυσίες που κάναμε.

 
Με κριτήρια
21 Ιουν 2022 18:18

Η προϋπηρεσία πρέπει να είναι το καθοριστικότερο κριτήριο. Υπάρχουν συνάδελφοι με 15 Χρόνια προϋπηρεσία και ακόμη αναπληρωτές. Ήρθε η ώρα του διορισμού τους. Οι νέοι ας περιμένουν.

 
ΠΟΛΙΤΕΣ
21 Ιουν 2022 17:49

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.....!!! ΑΛΛΟ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ -ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ....!!!
Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ,ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ.....ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.....ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ.
ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ , ΑΠΛΗ, ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ....ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .....ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,ΑΠΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.....ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ,ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΙ ΛΟΓΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ , ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ . ΤΙΠΟΤΑ .....!!!
ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ;
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ,ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,ΧΡΗΜΑΤΑ,ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ .....ΟΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.
ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΛΙΓΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ....ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.....ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ......ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ.....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ......ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ......!!!
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ....Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΌΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΤΙΑ.......- ΠΤΥΧΙΑ .....ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ , ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ....ΧΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ.

 
Παρωδία έχει καταντήσει..
21 Ιουν 2022 16:54

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι κ βάλει εξετάσεις Ασεπ θα φάει μαύρο στις εκλογές.. από πολύ κόσμο...Ας το βάλει ως ένα πρόσθετο προσόν..για όσους θέλουν να δώσουν κ όχι κόφτη...

 
Σώστης
21 Ιουν 2022 15:22

@Γιώργος Μ. , μπράβο σας για το σχόλιό σας!!! Ακριβώς αυτό είναι το βασικό κριτήριο: η αξιοκρατία και η ισότητα! Ας φωνάζετε όσο θέλετε. Όποιος είναι ικανός δεν φοβάται να κριθεί, δεν φοβάται να αξιολογείται.

 
Ιδέα - Πρόταση - συσπείρωση μας
21 Ιουν 2022 14:59

Ωραία τα λέμε όλοι ρε παιδιά αλλά μήπως να κάναμε trend το cancel Κεραμέως όπως έγινε με το cancel efood; Ολόκληρη πολυεθνική και έκανε κωλοτούμπα. Οπως και cancel ND φυσικά.

 
Nik
21 Ιουν 2022 14:38

Ας σοβαρευτουν όσοι μιλούν για γραπτό διαγωνισμό!Υπάρχουν επιτυχόντες εκπαιδευτικοι προηγούμενων γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ!Οι οποίοι έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα για μορια, έχουν πτυχία,μεταπτυχιακά ξένες γλώσσες,σεμινάρια κλπ έχουν πλέον οικογένεια παιδιά υποχρεώσεις!Θα τον βάλεις ξανά να μπει στην διαδικασία του γραπτού διαγωνισμου;Έλεος τι να αποδεξει;Μαζικοί διορισμοί κάθε χρόνο

 
Γιώργο Μ.
21 Ιουν 2022 14:07

έχεις απόλυτο δίκιο!

Ακριβώς έτσι είναι και για αυτό είναι το πιο δίκαιο σύστημα που μπορεί να υπάρξει ο γραπτός διαγωνισμός. Είναι το μόνο που δίνει την ευκαιρία να εργαστούν στην εκπαίδευση και σε όσους είναι οικονομικά ασθενέστεροι, δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη κτλ.

Το "προσοντολόγιο Γαβρόγλου" έχει σημαντικό κόστος, το οποίο όλο και θα αυξάνει λόγω του ατελείωτου κυνηγιού μορίων, καθώς η "βάση των μορίων" όλο και θα ανεβαίνει σε κάθε επόμενο πίνακα, ακόμα και για να πάει κανείς αναπληρωτής.

Μόνο οι κοντόφθαλμοι δεν το βλέπουν πόσο αδιέξοδο είναι το υπάρχον σύστημα και πως στην πραγματικότητα θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία μας. Και ιδίως τους φτωχότερους από εμάς.

"Γιώργος Μ.
21 Ιουν 2022 11:02

Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι ξεκάθαρα ταξικό μέτρο υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων - όπως και οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτοί οι οποίοι έχουν την πολυτέλεια των επενδύσεων σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Ούτε είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτοί οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν σε προϋπηρεσία στην Χ δυσπρόσιτη περιοχή ("πληρώνοντας από την τσέπη τους")."

 
ΧΑΡΑ
21 Ιουν 2022 11:37

ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ; ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ; ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΎΝΕΣΤΕ ΑΡΑΓΕ; ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ
21 Ιουν 2022 11:32

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ. ΤΙ ΑΣΕΠ ΜΟΥ ΛΕΤΕ; ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

 
Γιώργος Μ.
21 Ιουν 2022 11:02

Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι ξεκάθαρα ταξικό μέτρο υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων - όπως και οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτοί οι οποίοι έχουν την πολυτέλεια των επενδύσεων σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Ούτε είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτοί οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν σε προϋπηρεσία στην Χ δυσπρόσιτη περιοχή ("πληρώνοντας από την τσέπη τους"). Επίσης, οι οικονομικά ασθενέστεροι έχουν μάθει να μελετούν χωρίς φροντιστήριο (πάλι από το (οικονομικό) τους ύψος κρίνουν κάποιοι). Τέλος, είναι ένα ταξικό μέτρο υπέρ της τάξης των νέων και ενάντια στην γνωστή (να μην την χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς) νοοτροπία "ο παλιός είναι αλλιώς". Βέβαια, ο προτεινόμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν μηδενίζει ούτε τα μεταπτυχιακά, ούτε την προϋπηρεσία: τα συνυπολογίζει. Αλλά οι φίλοι μας τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους.

 
Ert
21 Ιουν 2022 11:01

Η Παρατασέως κάνει σχέδια στην άμμο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.