ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Εκπαίδευσης: Κατατέθηκε αίτηση θεραπείας από υποψήφιο- Ο ίδιος είχε προσφύγει και στις "κρίσεις" του 2017 και δικαιώθηκε στα δικαστήρια

Νεότερα για την πορεία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 21/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχθηκε χθες  από υποψήφιο Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

Ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα ότι σε συνυποψήφιο του προσμετρήθηκαν, χωρίς να προβλέπει σχετικά η νομοθεσία 6 μόρια   με βάσει το κριτήριο 3εα (Περιφ. Δ/ντες, Συντονιστές Εκπ/σης Εξωτερ., Προϊστάμενοι Δ/νσης ΥΠΑΙΘ) του άρθρου 32 του ν.4823/2021 ,  λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για τρία έτη σε  πολιτικό γραφείο υφυπουργού,  ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του μετακλητού υπαλλήλου.

Ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι  η συγκεκριμένη θέση δεν μοριοδοτείται με το κριτήριο 3εα, αλλά ενδεχομένως με το κριτήριο 3εστ (0,75 μόρια συνολικά) του άρθρου 32 του ν.4823/2021.

Ο  υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης κάνει λόγο για σφάλμα , το οποίο επηρεάζει τη δική του σειρά κατάταξης στον πίνακα των υποψηφίων Διευθυντών   Εκπαίδευσης.

Ο Αλ. Κόπτσης   , σύμφωνα με πληροφορίες,  φέρεται να  είπε στον καταγγέλλοντα υποψήφιο Διευθυντή Εκπαίδευσης  να καταθέσει αίτηση θεραπείας και ότι  το ζήτημα  αφορά καθαρά τα Συμβούλια Επιλογής , τα οποία είναι και υπεύθυνα για τη μοριοδότηση και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Έτσι ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης κατέθεσε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αίτηση θεραπείας, με αίτημα να κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Επιλογής και στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για έναν από τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης που   το έτος 2018, με αποφάσεις  των Διοικητικών Δικαστηρίων δικαιώθηκαν , σχετικά με τις   “κρίσεις” Διευθυντών Εκπαίδευσης με το νόμο “Μπαλτά-Φίλη”.

Η δικαίωση αφορούσε  ως προς τη μυστική ψηφοφορία την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική  και είχε  αναπέμψει την υπόθεση   για εκ νέου κρίση στα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής.

Νεότερα για την πορεία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κανείς, πλέον, δεν γνωρίζει στο υπουργείο Παιδείας την ημερομηνία ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρέδωσαν ακόμη όλα τα Συμβούλια Επιλογής τους οριστικούς  πίνακες μοριοδότησης

Σχόλια (63)

 
@Ερώτηση
22 Ιουν 2022 22:28

Αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 
Ολιστική θεώρηση
22 Ιουν 2022 21:05

Αφήστε τους πίνακες τους οριστικούς όσοι τους περιμένετε, και πιάστε τους ολιστικούς. Πάψτε πια να είστε μπανάλ!

 
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ
22 Ιουν 2022 20:36

“λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για ΤΡΙΑ έτη σε πολιτικό γραφείο υφυπουργού, ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ υπαλλήλου" ΛΑΜΒΑΝΕΙ 6 ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ. ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 
Ερώτηση
22 Ιουν 2022 19:16

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πει επακριβώς ποια παράγραφος του νόμου δίνει τα μόρια αυτά :
"λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για ΤΡΙΑ έτη σε πολιτικό γραφείο υφυπουργού, ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ υπαλλήλου"....

 
Αlekos Salonikios
22 Ιουν 2022 15:17

AN...

Aν προκηρυχθούν εκλογές τέλη Σεπτεμβρίου (25/9) ή αρχές (Οκτωβρίου (02/10) οι κρίσεις στελεχών τόσο στο ΥΠΑΙΘ όσο και σ' ολόκληρο το δημόσιο τομέα θ' ανασταλούν ένα μήνα, τουλάχιστον, ενωρίτερα, δηλ. από τα τέλη Αυγούστου. Μέχρι τότε λογικά θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί, τοποθετηθεί και αναλάβει καθήκοντα οι νέοι ΔΠΕ και ΔΔΕ, ενώ οι κρίσεις για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης (Σ.Ε.) και Δ/ντές Σχ. Μονάδων (Δ.Σ.Μ.) θα πάνε για μετά τις εκλογές - κι έχει ο Θεός. Πρόβλημα; Kανένα!
Ο Ν. 4823/2021 προβλέπει (αρθ. 231, παρ. 1) ότι όσο εκκρεμεί η επιλογή και τοποθέτηση των Σ.Ε. τα καθήκοντα (παιδαγωγική ευθύνη σχολικών μονάδων, αξιολόγηση εσωτερική, εξωτερική, κλπ) εκτελούν οι νυν Συντονιστές Εκπ/κού Έργου (Σ.Ε.Ε.), ενώ όσο εκκρεμεί η επιλογή νέων Δ.Σ.Μ. τα καθήκοντα ασκούν οι αναπληρωτές Δ.Σ.Μ.
So, keep calm and carry on, boys and girls....

 
@konstantino
22 Ιουν 2022 15:03

δυστυχώς όπως τα λέτε. χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση και όχι αυτή η ευγενής κάπως. απαράδεκτο ένα υπουργείο (και όχι μόνο σε κρίσεις αλλά σε δεκάδες καθημερινές αλλοπρόσαλλες αποφάσεις) να παρωθεί τους πάντες "να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια". ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. πρέπει να συντονιστεί ο δυσκίνητος λόγω όγκου κλάδος, εσείς που αδικείστε ή νομίζετε ΄ότι αδικείστε να μαζευτείτε και να συντάξετε κατεβατό με τις περιπτω΄σεις ΔΗΜΟΣΙΑ , ΠΟΛΛΟΊ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και να ζητάτε απαντήσεις. ΟΛΟΙ όμως , με ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις ! δεκάδες σελίδες ΟΜΑΔΙΚΑ και αποστολή σε υπουργείο με εξώδικο και σε όλους τους κομματάρχες , τα μίντια. ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ ΑΥΤΟ. Η κατακλέιδα σας έχει νόημα μεγάλο : όλα ενδύονται τα αίσχη αλά παλαιά μανδύα αξιοκρατίας;;;;; Το λάθος όλων ίσως - και των υποψηφίων και όλου του κλάδου - είναι που δεν εξεγέρθηκε κατά της διαδικασίας των προσωρινών ! δεν είναι προσωπικό (μόνο, γιατί οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν) , είναι ηθικό και διοικητικό. αλλιώς όλοι με κλήρωση στις θέσεις στελεχών για ΜΙΑ και μόνη διετή θητεία ! και κάπως οι νοσηρές στρεβλώσεις θα ισιώσουν σε 30-40 χρόνια !

 
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ
22 Ιουν 2022 14:46

Ότι προλάβει το Υπουργείο Παιδείας να κάνει για την επιλογή των Εκπαιδευτικών Συμβούλων και των Διευθυντών Σχολείων, πρέπει να το κάνει μέχρι 19 Αυγούστου (πριν προκηρυχτούν οι εκλογές), διαφορετικά η επιλογή θα γίνει από την επόμενη Κυβέρνηση ( με συμβούλια εξπρές επιλογής Εκπαιδευτικών Συμβούλων και Διευθυντών που δεν θα θέλουν και Νομική Υποστήριξη ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) που πιθανόν θα είναι Κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων. Καλά το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση σκέπτεται να πάει σε εκλογές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ (και θέλει να πάρει και αυτοδυναμία !!! θα ψάχνουν να βρουν τον ψήφο τους !!!) Μετά τις εκλογές που θα είναι στην αντιπολίτευση δεν πιστεύω να λένε ότι επί 3 χρόνια «ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑΝΕ» να κάνουν Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης !!!

 
alastor
22 Ιουν 2022 14:36

@KONSTANTINOS
Σας συγχαίρω για την αξιοπρέπεια με την οποία εκφράζετε τον προβληματισμό και την αγωνία σας. Μακάρι εκεί στο υπουργείο να διαβάσουν το σχόλιο σας και να ευαισθητοποιηθούν. Φοβάμαι όμως ότι, απλά, δεν τους νοιάζει....

 
Πε19
22 Ιουν 2022 14:22

Το ποιο προφανές δε ρωτάει κάποιος πως του ήρθε του συγκεκριμένου υποψηφίου να κάνει ενέργειες (όπως και αν τις πεις) τώρα αφού τα αποτελέσματα έχουν βγει εδώ και 2 μήνες???? Μήπως κάτι έμαθε ??????

 
Figaro
22 Ιουν 2022 13:20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΧΥΠΟΨΙΕΣ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΕΥΗ; ΔΗΛ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ;

 
@ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
22 Ιουν 2022 13:08

@ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, NA ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΟΑΚΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ . ΑΠΛΑ ΔΟΑΤΑΠ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ
ΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥς!!!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ !!!

 
@Συνταξιοδοτήσεις από φιλελεύθερο
22 Ιουν 2022 13:07

Όλα δείχνουν ότι θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. Επομένως οι κρίσεις Διευθυντών θα αργήσουν, μετά το Πάσχα και βλέπουμε.
Οι αναπληρώσεις θα γίνουν εντός του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Θα χρειαστεί όμως νομοθετική παρέμβαση γιατί ο ν. 1566/85 ορίζει σαφώς ότι η προσωρινή αναπλήρωση δεν μπορεί να παραταθεί πέραν του διδακτικού έτους. Επομένως ό,τι θα κάνει αναμένεται να το κάνει πριν την λήξη του διδακτικού έτους.

φιλελεύθερος

 
Πολίτης 2022
22 Ιουν 2022 12:02

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν τελικά ισχύσει αυτό που ακούστηκε σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές για πιθανές εκλογές στις 2/10, οι εν εξελίξει κρίσεις στελεχών, ποια κατάληξη θα έχουν;

Για πόσο καιρό ακόμα ολά θα ......... μετακινούνται χρονικά;

 
Π
22 Ιουν 2022 11:45

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο κ Γενικός κάνει εξαιρέσεις και δεν μας αντιμετωπίζει όλους τους εκπαιδευτικούς με αίσθηση ισότητας και ισονομίας. Άλλωστε υπάρχει η παρακάτω ειδοποίηση στην είσοδο του ΥΠΑΙΘ:

Κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, και συγκεκριμένα από τις 02-6-2022 έως και τις 30-6-2022:

Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται,
με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων για επείγουσες υποθέσεις και δικαστικών επιμελητών,,που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ..

 
KONSTANTINOS
22 Ιουν 2022 11:35

Διάβασα κι εγώ το δημοσίευμα σήμερα το πρωί, αγαπητό esos και συνομιλητές. Δικαίως διαμαρτύρεστε και φωνάζετε... αλήθεια άραγε μπορεί να
συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε ένα Υπουργείο, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό
κράτος υποτίθεται και τέλος να εμπλέκει υποψήφια στελέχη που έχουν προσφέρει τα πάντα και μιας κάποιας ηλικίας με εμπειρία και σπουδές που ούτε στα μισά δεν μπορούν να τους φθάσουν κάποιοι από αυτούς τους κυρίους στο Υπουργείο και να διασύρονται κατά αυτό τον τρόπο με δικαιολογίες και παρατάσεις , λες και μιλούν σε παιδιά νηπιακής ηλικίας; Αλήθεια δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο και Πρωθυπουργός; Αυτήν την
κατάσταση δεν την βλέπει κανείς; Οι βουλευτές του κόμματος και των άλλων, οι συνδικαλιστές που βρίσκονται; Καλά δεν κόπτεται κανείς; Σε όλες τις σχολικές μονάδες γίνεται χαμός με πολλά προβλήματα, τα μισά σχολεία είναι ακέφαλα και λειτουργούν με αναπληρώσεις, οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, έχουν πελαγώσει και προσπαθούν να διοικήσουν , οι συντονιστές εκπαίδευσης δεν ξέρουν να προγραμματίσουν ή όχι για τη νέα σχολική χρονιά, τα ΑΕΙ με πολλά προβλήματα, οι μαθητές μας ειδικά στα λύκεια στο έλεος του Θεού, τα βιβλία για το νέο έτος, δεν έχουν έρθει ακόμη, ποιος θα τα παραλάβει; Κρατούν έτσι με αυτά και άλλα πολλά τον κόσμο, έρμαιο των αποφάσεών τους, και λένε τέλος ένα σωρό δικαιολογίες για παρατάσεις και τέτοια, σαν να μην τρέχει τίποτα... Ετοιμάζονται όμως για εκλογές... Αλήθεια υπάρχει ένας υπεύθυνος να μας πει κάτι επίσημο και ουσιαστικό ή θα σερνόμαστε έτσι; Εμένα προσωπικά μου έκοψαν διοικητική εμπειρία 4 μορίων , αντί για δώδεκα πήρα οκτώ , με 18 χρόνια διευθυντής σχολείου και διευθυντής εκπαίδευσης και δίνουν σε αυτούς στα βουλευτικά γραφεία; Ναι, έκανα ένσταση, δεν δικαιώθηκα και δεν έχω ούτε καν την απάντηση στα χέρια μου... Όμως θέλω να τελειώνει όλο αυτό και να πάμε παρακάτω... Αλήθεια νιώθουν εκεί στο Υπουργείο ότι τους τιμούν όλα αυτά; Να βγάλουν γρήγορα τους οριστικούς πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης και να προχωρήσουν άμεσα στην ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των Συμβούλων Εκπαίδευσης, αν θέλουν να σώσουν έστω και στο τέλος την τιμή και την υπόληψη. Νομίζουν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου ότι το Σεπτέμβριο θα τα φορτώσουν όλα στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς με χιλιάδες προβλήματα , με απειλές, και αυτόματο πιλότο και αυτοί θα κάνουν προεκλογικό αγώνα; Μερικές σκέψεις καταθέτω, αν έχετε τη διάθεση να τις ακούσετε εκεί στο Υπουργείο... Λυπάμαι πολύ, πίστευα ότι τώρα στα γεράματα ως εν ενεργεία εκπαιδευτικός τάξης, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα από τις παλαιότερες εποχές, αλλά δυστυχώς είναι χειρότερα... Σας ευχαριστώ!

 
Συνταξιοδοτήσεις
22 Ιουν 2022 11:34

Θα έχουμε παράταση θητείας Διευθυντών/Υποδιευθυντών; Να βγει απόφαση. Επίσης να βγει απόφαση για το τι θα γίνει με τις συνταξιοδοτήσεις των Διευθυντών στα σχολεία και την αναπλήρωσή τους με Διευθυντές και Υποδιευθυντές!

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
22 Ιουν 2022 11:31

ΝΤΡΟΠΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ. ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

 
@Πλατάρος Γιάννης
22 Ιουν 2022 11:24

Σε προηγούμενο άρθρο είχα πει πως πρέπει να καταργηθεί αυτός ο νόμος και όχι να βρεθεί λύση σύμφωνα με τον Πλατάρο και ΠΕ19 και να θέλουν έχουν και αποζημίωση οι επιτροπές.
Έχει κανένας την αίσθηση πως αν πληρωθούν θα κάνουν την δουλειά τους στην ώρα τους, για γέλια είναι.
Ακόμα είχα πει πως ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για μερικούς δικούς μας!!!
Πλατάρε 6 ΜΟΡΙΑΚΙΑ (με τον καλυτερότερο νόμο) δηλαδή ένα ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ στον συνυποψήφιο.... " λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για ΤΡΙΑ έτη σε πολιτικό γραφείο υφυπουργού, ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ υπαλλήλου" δεν αξίζουν σχολιασμό από σένα τον υπερασπιστή των αρίστων????

 
Μετακλητοί υπάλληλοι σε πολιτικά γραφεία
22 Ιουν 2022 11:22

Μετακλητοί υπάλληλοι να μοριοδοτούνται με (6) μόρια για την υπηρεσία τους, απλώς προκλητικό.

 
@ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
22 Ιουν 2022 10:53

Θεωρώ (και πολύ θα ήθελα να βγει αληθινό) πως υπάρχουν λύσεις:
Να προστεθεί ο/η ενδιαφερόμενος/η στους 50+ που έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή στο ΣΤΕ για το θέμα αυτό.
Να το αλλάξει ΧΘΕΣ ( η κ. Υπουργός) αυτό το απίστευτο, αντισυνταγματικό νομοθέτημα με το οποίο ακυρώνει Πανεπιστήμια που έδωσαν τους τίτλους, φορείς του Υπουργείου που τα αναγνώρισαν, διαχωρίζει και διασύρει τους μεν από τους δε, ( διοριστέους, αμοιβόμενους με τα μισθολογικά κλιμάκια και καλώς, από τους συμμετέχοντες μόνιμους με θητεία πολλών, πάνω από 20 χρόνια, επειδή επιθυμούν την εξέλιξη τους και τους τίτλους τούς κατέχουν!)
Και η τελευταία λύση ή κάθαρση, ΕΚΛΟΓΕΣ, κι όλα στη λακούβα!

 
Απορίας συνέχεια...
22 Ιουν 2022 10:37

Μπορώ να πάω κι εγώ να πω τον πόνο μου στο Γενικό; Ή..... πρέπει να έχω ζητήσει ακρόαση; Ή.......? Απορία εκφράζω

 
Το κουνούπι.... κι ο ελέφαντας
22 Ιουν 2022 10:35

Είδα πολλά σχόλια-ερωτηματικά, για την αίτηση θεραπείας κι αν μπορεί να υποβληθεί και πότε (φυσικά και μπορεί, ο ίδιος ο ΓΓ το είπε-πρότεινε άλλωστε στον υποψήφιο).... αλλά ΔΕΝ είδα να σχολιάζονται ιδιαίτερα τα 6 ΜΟΡΙΑΚΙΑ (με τον καλυτερότερο νόμο) δηλαδή ένα ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ στον συνυποψήφιο.... "λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για ΤΡΙΑ έτη σε πολιτικό γραφείο υφυπουργού, ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ υπαλλήλου"....

 
μανος
22 Ιουν 2022 10:25

Καλά τί πλάτες έχει αυτή η Νίκη και παραμένει υπουργός με τόση φθορά που προκαλεί στην Ν.Δ.;

 
Πιτσιφλής
22 Ιουν 2022 10:15

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΈΝΟΣ. ΣΤΟΠ

 
Μήπως υπάρχει Πρωθυπουργός;
22 Ιουν 2022 09:27

Επειδή λέμε τα ίδια και τα ίδια και καθώς βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας μήπως υπάρχει Πρωθυπουργός να παρέμβει ώστε να λήξει η κωμωδία που εξελίσσεται; Τόσο απλά !

 
Τα λαγωνικά
22 Ιουν 2022 09:16

κάτι οσμίζονται....

 
@ΒΑΓΓΕΛΗΣ
22 Ιουν 2022 08:59

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο!

 
ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
22 Ιουν 2022 08:56

Η γνώση της ξένης γλώσσας που αποτέλεσε προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας και δεν μοριοδοτείται.
Εκπαιδευτικός ΠΕ06 Γαλλικής Γλώσσας με βασικό πτυχίο διορισμού Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ, 32 χρόνια διδακτικής εμπειρίας , με διδακτορικό ή και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών των οποίων η γλώσσα εργασίας είναι τα Γαλλικά σε πανεπιστήμια της Γαλλίας καλείται σε συνέντευξη για να πιστοποιηθεί η γνώση της Γαλλικής Γλώσσας.
Μήπως το Υπουργείο Παιδείας εκτός από την ακύρωση ή αμφισβήτηση των πράξεων του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ , εξακολουθεί να ακυρώνει και τα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και ΑΠΘ των οποίων τα πτυχία αποτελούν προϋπόθεση για την αναγνώριση πχ. του μεταπτυχιακού;
Εκπαιδευτικός με διδακτορικό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία που αποκτήθηκε το 1995 στην Γερμανία και ξέχασε ή δεν θυμάται σε ικανοποιητικό βαθμό την γλώσσας λόγω μη χρήσης της , αν δεν λάβει 5 θα χάσει και τα μόρια της γλώσσας και το διδακτορικό;
Αυτή η διαδικασία ισχύει μόνο για τις επιλογές στελεχών ή θα επεκταθεί και για όσους έχουν διοριστεί με βασικό πτυχίο του εξωτερικού πχ. για εκπαιδευτικούς ΠΕ11 με πτυχίο από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας ή και για κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών οι οποίοι δεν διεκδικούν κάποια θέση στελέχους αλλά λάμβαναν το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και εξακολουθούν να προωθούνται κατά δύο ή έξι Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ) ;
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
22 Ιουν 2022 08:51

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!! ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΙΑΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!!! ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΧΤΕΣ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

 
για το χρόνο κατάθεσης αιτήσεων θεραπείας
22 Ιουν 2022 08:14

Παραθέτω πολύ διαφωτιστικό απόσπασμα σχολίου από "Σάρα" 27 Απρ 2022 11:48:

3. Ο νόμος δεν προβλέπει άλλη φάση ενστάσεων. Το πανηγύρι τελείωσε. Όποιος υποψήφιος πιστεύει ότι αδικήθηκε, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση θεραπείας. Οι αιτήσεις θεραπείας όμως υποβάλλονται κατά ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ διοικητικών πράξεων. Ο αναμορφωμένος πίνακας μοριοδότησης που δημοσιεύτηκε, δεν συνιστά εκτελεστή διοικητική πράξη. Εκτελεστή διοικητική πράξη συνιστά ο οριστικός πίνακας που θα δημοσιευτεί μετά το τέλος των συνεντεύξεων. Επί αυτού του πίνακα μόνο έχουν δικαίωμα να ασκήσουν αίτηση θεραπείας οι υποψήφιοι. Αιτήσεις θεραπείας που θα σταλούν πριν την δημοσίευση του οριστικού πίνακα θα απορριφθούν συνοπτικά ως απαραδέκτως υποβληθείσες.

4. Το σκεπτικό της εξέτασης των ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης, θα καταγραφεί στα πρακτικά των συνεδριάσων των Συμβουλίων. Ο νόμος προβλέπει ότι τα πρακτικά πρέπει να έχουν συνταχθεί το αργότερο εντός 2 μηνών από την έκδοση της εκτελεστής διοικητικής πράξης, ήτοι 2 μήνες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, όποιος έχει το έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει αντίγραφα των πρακτικών που τον αφορούν.

5. Προσφυγή στα δικαστήρια μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει εξαντλήσει κάθε άλλο ένδικο μέσο. Τουτέστιν, μετά την υποβολή και την απόρριψη αίτησης θεραπείας.

https://www.esos.gr/arthra/77896/anakoinothikan-oi-oristikoi-pinakes-mor...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ