Μετασχηματίζοντας την Εκπαίδευση – Transforming Education

22/06/2022

Ενημερώθηκε: 22/06/2022, 08:47

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διεξάγει στην Ελλάδα ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών με θέμα: «Μετασχηματίζοντας την Εκπαίδευση-Transforming Education», προκειμένου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις προτάσεις τους στους εξής Θεματικούς Άξονες Δράσης (Action Tracks/AT):

1. Σχολεία χωρίς αποκλεισμούς, δίκαια, ασφαλή και υγιή

2. Μάθηση και δεξιότητες για ζωή, εργασία και αειφόρο ανάπτυξη

3. Εκπαιδευτικοί, διδασκαλία και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού

4. Ψηφιακή μάθηση και μετασχηματισμός 5. Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης

Κάθε άξονας δράσης έχει ανατεθεί σε 2 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, τα οποία θα συνεργαστούν για την επιμέλεια του τελικού κειμένου, το οποίο θα συνθέτουν οι διαφορετικές ιδέες που θα συγκεντρωθούν. Η Ελλάδα μαζί με τη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του ΟΗΕ και άλλους φορείς, έχει αναλάβει τον άξονα 4, «Ψηφιακή μάθηση και μετασχηματισμός».

 Τα 5 θεματικά κείμενα θα συνενωθούν σε ένα ενιαίο, το οποίο θα υποβληθεί προς συζήτηση τόσο στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Υπουργών Παιδείας 29-30 Ιουνίου όσο και στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο 2022, σε επίπεδο αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον άξονα 4, «Ψηφιακή μάθηση και μετασχηματισμός», ή/ και για τους υπόλοιπους άξονες, ως την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στα ελληνικά ή στα αγγλικά, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://yourview.sch.gr/questionary/792655.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://transformingeducationsummit.sdg4education2030.org/.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

Trans (γενικώς)
|

@Πιτσιφλής
Η Σιγκαπούρη θα βάλει το Transforming, εμείς τα Transformers..... και μια χαρά θα πάει κι αυτό.... Και θα πούμε και στο ΣΚΑΙ, ότι τα κάναμε όλα Transporter....

θα τις γράψουμε
|

και θα τις γράψετε !

Πιτσιφλής
|

Η Σιγκαπούρη είναι εκατό χρόνια μπροστά στη διδακτική των Μαθηματικών.
Πώς θα συνεννοηθούμε μαζί τους; Χρειάζεται ένας διερμηνέας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ