Καταργούνται 4 ΕΠΑΛ ενώ ιδρύονται 5 και ορίζονται 3 Εργαστηριακά Κέντρα

Δείτε το ΦΕΚ

22/06/2022

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία ορίζει την ίδρυση ΕΠΑ.Λ., τον ορισμό  Εργαστηριακών Κέντρων και την  κατάργηση ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακών Κέντρων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει

Α) Την ίδρυση από το σχολικό έτος 2022-2023 των ακόλουθων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.):

1. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων, με έδρα τα Μέγαρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με τους παρακάτω τομείς:

- Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Διοίκησης και Οικονομίας
- Πληροφορικής

2. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας, με έδρα την Ηγουμενίτσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθ- μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με τους παρακάτω τομείς:

- Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Διοίκησης και Οικονομίας
- Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
- Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων - Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

3. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς, με έδρα το Κιλκίς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους παρακάτω τομείς:

- Εφαρμοσμένων Τεχνών
- Μηχανολογίας
- Πληροφορικής
- Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

4. Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, με έδρα την Κάλυμνο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νότιου Αιγαίου, με τους παρακάτω τομείς:

- Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος - Εφαρμοσμένων Τεχνών
- Μηχανολογίας
- Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

5. Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου, με έδρα την Σκιάθο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τους παρακάτω τομείς και τις αντίστοιχες ειδικότητες:

- Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες (α) Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, (β) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
- Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας με την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτή»

Β) Τον ορισμό από το σχολικό έτος 2022-2023 των επόμενων Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Γ) Την κατάργηση από το σχολικό έτος 2022-2023 των επόμενων ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.):

1. 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 1950415) με έδρα την Πολίχνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

2. ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου - Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 3541003) με έδρα την Σκιάθο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

3. Ε.Κ. Καλαμαριάς (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: SEK066) (ΦΕΚ Ίδρυσης Γ2/3343/1986) με έδρα την Καλαμαριά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευ- τεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, καθώς από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργεί το Ε.Κ. Καλαμαριάς (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: 1915001) (ΦΕΚ Ίδρυσης Β’3143/2018).

4. 1ο Σ.Ε.Κ. Αλιβερίου (Κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ.: SEK035) με έδρα το Αλιβέρι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

 

Σχόλια (2)

xa
|

Προηγήθηκε κάποια συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες; Ή αποφασίζουμε και διατάζουμε;

γιατί δεν ίδρυσε
|

ένα πειραματικό΄, που τα μετατρέπει αλλού; αλλοπρόσαλλη και άσχετη ηγεσία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ